Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mobileye spune ca software-ul modular Brain6 deschide noi posibilitati

Software-ul este construit pe date cartografice provenite de la masini care utilizeaza tehnologia Mobileye. Permite sisteme ADAS imbunatatite bazate pe viziune si ofera lui Mobileye o cale de extindere in infotainment, spune furnizorul.




Mobileye , furnizorul israelian de tehnologie pentru vehicule autonome, spune ca noul sau software Brain6 ii permite sa ofere un sistem de asistenta la conducere bazat pe viziune, care este „de doua ordine de marime” mai bun decat ofertele actuale si, de asemenea, permite companiei sa se extinda in infotainment.


Software-ul Brain6 va fi cuplat cu cel mai nou senzor EyeQ6 al companiei pentru a sprijini conducerea semi-autonoma si autonoma, care este imbunatatita cu  inteligenta artificiala.


Combinatia de hardware si software va aparea pentru prima data in masini anul viitor si va fi extinsa „semnificativ” pana in 2026, a declarat CEO-ul Amnon Shashua analistilor.


Grupul Volkswagen este un client confirmat pentru tehnologia EyeQ6, a spus Shashua, fara a denumi o anumita marca.


Tehnologia Mobileye este incorporata in software-ul 1.2 al Grupului VW in noua sa arhitectura Premium Platform Electric (PPE), care sta la baza noilor Porsche Macan electric si Audi Q6 E-Tron.


Mobileye, care si-a construit reputatia furnizand gama de cipuri si senzori EyeQ producatorilor de automobile si furnizorilor de nivel 1, spune ca tehnologia sa de asistenta se gaseste in 150 de milioane de masini din intreaga lume.


Compania detinuta de Intel lucreaza pentru a-si avansa asistenta la conducere de Nivelul 1 si Nivelul 2 la niveluri care sa le permita soferilor sa-si ia mainile de pe volan.


Shashua spune despre combinatia Brain6/EyeQ6 ca este jumatate din pretul pachetului Tesla FSD 12 Level 2.


Abordarea „modulara” a software-ului inseamna ca acesta poate fi personalizat pentru a permite producatorilor de automobile sa-l incorporeze in sistemele de infotainment. „Deschide noi modele de afaceri”, a spus Shashua.


Mobileye ofera acum numai produse legate de ADAS si vehicule autonome, in timp ce producatorii de cipuri rivali, inclusiv Qualcomm si Nvidia, ofera o gama mai larga de cipuri personalizabile care pot alimenta mai multe sisteme din masina, inclusiv infotainment.


Software-ul Brain6 este construit folosind date de cartografiere provenite din flota existenta de masini pentru clienti Mobileye si imbunatatit cu AI pentru a crea un raspuns mai natural.


„Aceasta cartografiere aglomerata nu numai ca invata Brain6 cum sa interpreteze conditiile rutiere de pretutindeni, dar ofera si informatii nepretuite despre comportamentul de conducere”, a spus Shashua.


Portofoliul Mobileye include o gama larga de platforme de conducere asistata, de la simplu ADAS la un sistem semi-autonom mai complex numit SuperVision.


 


Sursa: autonews.com


VW isi va folosi sistemul Chauffeur pentru a crea dube de pasageri autonome de Nivel 4, au spus cele doua companii. Noul serviciu robotaxi Verne de la Rimac, intre timp, va folosi sistemul Mobileye's Drive.


Recent, Mobileye a incercat sa se indeparteze de o abordare „cutie neagra” in vanzarea unui sistem ADAS complet, ca raspuns producatorilor de automobile care doresc sa-si afirme mai mult control asupra produselor software.


Mobileye a inregistrat o pierdere operationala de 94 de milioane de dolari pentru al doilea trimestru, in crestere fata de o pierdere de 33 de milioane de dolari in acelasi trimestru al anului precedent. V


Compania a avertizat cu privire la venituri mai mici in a doua jumatate a anului din vanzarile mai mici decat cele asteptate ale modelelor cheie vandute de clientii din China.


 

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA