Aproape Masini

Acum avem si magazin online

De ce merita sa apelezi la un centru de daune atunci cand ai nevoie

Ai o flota auto si inevitabil vor fi implicate in accidente? Esti dependent de masina la fel cum sunt eu dependent de Star Matinal? Nu vrei sa iti complici viata cu hartii? Atunci un centru de daune este pentru tine.



Drumurile patriei sunt din ce in ce mai distractive si pericolul accidentelor este din pacate o realitate cu care trebuie sa ne obisnuim, mai ales cand Romania e campioana la nivel de UE la capitolul accidente mortale si grave, iar cifrele cresc de la an la an.


 De ce sa apelezi la un centru de daune?


Ai dus masina la ei, ori vii cu masina direct ori cu platorma, iar ei de acolo se ocupa de tot. Vor face constatarea, dosarul, repara masina si tot ce presupune acest domeniu.


Au deja parteneriate cu firmele de asigurari si stiu exact procedurile, deci se va lucra mult mai repede decat daca te-ai ocupa tu, fiul ploii, de toate procedurile. Plus ca nici nu va trebui sa te certi cu cealalta persoana atunci cand completati constatarea amiabila si trebuie sa desenati impreuna schita accidentului.


Unele centre de daune iti ofera si masina de inlocuire, ca sa nu ramai amanet in parcare. Si asta se aplica in special in cazurile in care masina e noua sau rara si dureaza pana vin piesele. Caz concret, cunosc pe cineva care a avut un accident (nu a fost din vina lui) si a trebuit sa astepte 4 luni ca sa vina piesele. Practic, a dat niste multe zeci de mii de euro ca sa mearga cu un Ford Focus din ’94 pe care l-a gasit abandonat pe o ulita de la el din cartier, in timp ce masina buna statea pe tusa. Si asta e doar un scenario, pentru ca poti fi dependent de masina la fel cum sunt eu dependent de Dalibomba. Si daca ai ramas fara obiectul muncii, nasol. Dar un centru de daune iti poate oferi o masina de schimb.



Autoklasen Constatare si Autoinlocuire


Cat ma costa sa apelez la serviciile unui centru de daune?


Nimic. Ei se ocupa de tot procesul, iar unele centre mai mari iti vor asigura si masina de schimb, dar aici depinde de centru si e bine sa te documentezi inainte. Si nu, centrul de daune nu face caritate cu tine, ei isi vor recupera dupa banii de la asiguratorul vinovatului.


Si daca vinovatul nu are asigurare?


Ai rade, dar e un scenario mai plauzibil decat ti-ai imagina. Conform estimarilor ASF pe 2024, intre 1,5 si 2 milioane de masini de pe strazile patriei nu au RCA valabil, iar din astea categoric nu toate sunt trase pe dreapta si multe dintre ele circula fara RCA, posibil conduse de geambasii cailor de curse. Si ce te faci in situatia asta? Situatia e complicata, pentru ca poti apela la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii, sau poti apela la un centru de daune si ei te vor ghida cat vor putea, dar nu pot garanta si ca se va rezolva.


Merita sa apelez la aceste servicii?


Daca nu ai un fetish bizar de a completa acte si formulare de constatare, daca nu ai fantezii cu statul la cozi si nici nu vrei sa te certi cu cel care te-a lovit pentru ca nu mai recunoaste cum s-a intamplat accidental, daca nu vrei sa suni la fiecare 3-5 minute la firma de asigurare si sa intrebi de stadiul dosarului tau de dauna, un centru de daune e solutia pentru tine. Gandeste-te ca tu faci accident o data pe an (sau de mai multe ori pe an, sau deloc, dar ai inteles ideea) si nu esti foarte in tema cu domeniul asta. Dar un centru de daune face asta toata ziua, de mai multe ori pe zi. De prea multe ori pe zi daca ma intrebi pe mine, dar asta e starea natiunii. Asa ca lasa-i pe profesionisti sa se ocupe de asta.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA