Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cele mai importante rezultate din vanzarile din iulie din Europa

BMW si Mercedes au urcat, Audi si Renault au scazut, iar marcile chineze au intrat pe teritoriu exclusiv in clasamentul din Europa.




                                                                                                         Sursa: topgear.com


BMW si Mercedes-Benz au castigat teren in fata rivalilor in iulie, Audi, Renault si Tesla au suferit scaderi ale vanzarilor, MG si BYD din China au devenit unii dintre primii 20 si respectiv, top 30 de vanzari din Europa si au existat aproape la fel de multi perdanti in vanzari precum si castigatori de vanzari intr-o luna in care volumul total a crescut cu mai putin de 0,4%.


Acestea au fost cateva dintre concluziile cheie din cifrele din iulie de la cercetatorul de piata Dataforce.


Cresterea cu 13% a vanzarilor BMW, la 63.622 unitati, l-a urcat pe locul 3 in general in iulie de la numarul 5 in aceeasi luna a anului trecut, impingandu-l inaintea Audi si Skoda, potrivit cifrelor Dataforce, care includ vanzarile in Uniunea Europeana, EFTA si Marea Britanie.


BMW a fost ajutat de cresteri ale vanzarilor de 30%, pana la 4.453 unitati pentru SUV-ul compact premium iX1 complet electric si de un castig de 17% pana la 3.991 unitati pentru berlina premium i4 de dimensiuni medii.


Cresterea cu 12% a vanzarilor Mercedes, la 59.573 unitati, l-a crescut pe locul 5 in general in iulie, de la numarul 6 in aceeasi luna a anului trecut, de asemenea, depasind Audi, conform Dataforce.


GLC s-a clasat pe locul al doilea in segmentul sau, in timp ce GLA a fost pe locul 3 in clasa sa, conform cifrelor de la Dataforce.


Un alt producator auto care a castigat teren a fost Volvo. Vanzarile sale din iulie au crescut cu 42%, pana la 30.228 unitati, crescand-o pe locul 14 in general de la numarul 18 in iulie 2023, depasind Fiat si Nissan.


Succesul Volvo este sustinut de vanzarile puternice ale SUV-ului mic, complet electric EX30, care a adaugat 7.306 de unitati la cifrele producatorului auto luna trecuta, potrivit Dataforce


Audi a scazut pe locul sase de la nr. 3 in iulie 2023, dupa ce vanzarile au scazut cu 2,5%, la 59.289 unitati. Un motiv important pentru declin a fost o scadere cu 21% a vanzarilor A3 compact premium.


Renault a coborat pe locul noua de pe locul 7 in iulie 2023 din cauza unei scaderi de 8,3% a vanzarilor la 48.598 unitati, arata cifrele Dataforce. Renault a fost impresionat de o scadere cu 74% a vanzarilor Megane si de o scadere cu 31% a vanzarilor de Megane E-Tech, complet electric.


Tesla a coborat pe locul 22 in general, de pe locul 20 in iulie 2023, dupa ce vanzarile au scazut cu 16%, la 15.298, potrivit Dataforce.


Vanzarile modelului Y si modelului 3 au scazut cu 16%, respectiv 15%, luna trecuta.


BYD din China a facut din nou unul dintre cele mai mari salturi in aceasta luna, urcand la numarul 30 in vanzari europene de la numarul 48 in iulie 2023.


 In iunie, BYD a sarit pe locul 34 in vanzarile europene de la numarul 40 in iunie 2023.


MG de la SAIC, care este cel mai bine vandut brand chinezesc in Europa, a sarit pe locul 19 in iulie de la numarul 21 in iulie 2023, dupa ce a crescut vanzarile cu 16%, la 20.492.



                                                                                                                   Sursa: saicmotor.com


MG a fost condus de ZS, care a avut 8.310 vanzari in iulie, un castig de 23% fata de aceeasi luna a anului trecut. Timp de sapte luni, ZS este SUV-ul mic vandut pe locul 8 in Europa, cu un volum de 63.342 unitati, o crestere cu 45% fata de anul trecut.


Luna trecuta, 35 de producatori auto si-au crescut vanzarile europene cu mai mult decat cresterea de 0,4% a pietei, in timp ce 34 au incheiat a saptea luna a anului cu scaderi de volum, potrivit Dataforce.


Opt producatori de automobile, inclusiv Omoda, Geely, Xpeng, Zeekr, Voyah si Hongqi din China si marca britanica Lotus, detinuta de China, au inregistrat castiguri procentuale de trei cifre sau mai mari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA