Aproape Masini

Acum avem si magazin online

GM Cruise este de acord sa furnizeze robotaxi pentru cursele Uber

Odata ce incepe parteneriatul multianual dintre Uber si Cruise, un client Uber care solicita o calatorie calificata va avea optiunea de a alege un robotaxi Cruise.




                                                                                                                         Sursa: global.honda


Uber Technologies intentioneaza sa inceapa sa ofere clientilor masini automate Cruise Automation pe platforma sa de calatorie anul viitor.


Odata ce parteneriatul multianual dintre Uber si Cruise incepe, un client Uber care solicita o calatorie calificata va avea optiunea de a alege un vehicul autonom Cruise, au declarat companiile intr-o declaratie comuna din 22 august.


General Motors Cruise a incercat sa-si recapete tractiunea dupa ce si-a blocat flota in octombrie, in urma gestionarii gresite de catre conducerea anterioara a unei coliziuni cu un pieton. Unul dintre vehiculele firmei din San Francisco a lovit si tarat un pieton, care a fost spitalizat luni de zile.


Autoritatile de reglementare din California au retras vehiculul fara sofer al lui Cruise, pretinzand ca nu au fost oferite detalii despre incident de catre companie9.


Cruise vizeaza o revenire la cursele complet autonome la sfarsitul acestui an si, eventual, sa percepe tarife pana la inceputul anului 2025, a raportat Bloomberg luna trecuta, citand persoane familiare cu acest subiect.


Uber a spus ca oferta va incepe la inceputul anului viitor pe o singura piata din SUA pentru a incepe, in timp ce a refuzat sa dezvaluie locatia.


Parteneriatul dintre Uber si Cruise vine in momentul in care CEO-ul Tesla, Elon Musk, urmeaza sa-si dezvaluie planurile intarziate pentru un produs robotaxi in octombrie, pe fondul incetinirii cererii de vehicule electrice.


Comercializarea vehiculelor autonome a fost mai dificila decat se astepta si a durat mai mult decat a promis, datorita tehnologiei complexe, investitiilor in crestere, controlului strict de reglementare si investigatiilor federale.


                                                                                                                         


                                                                                                                        Sursa:edition.cnn.com


Uber si-a vandut propria divizie de conducere autonoma in 2020 pentru a reduce consumul de numerar si pentru a se reorienta asupra activitatii sale de baza, inclusiv transportul si livrarea de alimente.


Uber este „o pozitie unica pentru a oferi o valoare extraordinara jucatorilor AV care doresc sa-si implementeze tehnologia la scara”, a declarat CEO-ul Dara Khosrowshahi, in cadrul unei conferinte telefonice post-castiguri luna aceasta.


Calatoriile cu vehicule autonome pe platforma Uber au crescut de sase ori de la an la an, ajutate de parteneriate cu companii, inclusiv Waymo, precum si startup-ul Waabi pentru servicii de transport de marfa.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA