Aproape Masini

Acum avem si magazin online

General Motors si Hyundai vor explora colaborarea intre o gama de produse si tehnologii

General Motors si Hyundai ar putea coopera in domenii de la vehicule de pasageri si comerciale pana la masini electrice si materii prime.




                                                                                                                                                         Sursa: asia.nikkei.com


General Motors si Hyundai au convenit sa exploreze parteneriate intr-o gama larga de domenii, inclusiv dezvoltarea si productia de vehicule, precum si tehnologiile de propulsie electrice si pe hidrogen, intr-o miscare care subliniaza presiunea crescanda asupra industriei auto pentru a reduce costurile si a atinge o scara masiva.


CEO-ul GM, Mary Barra, si presedintele executiv al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, au semnat un memorandum de intelegere pentru a evalua „imediat” domeniile de cooperare si posibilele acorduri obligatorii, au declarat companiile intr-un scurt comunicat de presa comun emis pe 12 septembrie.


„Proiectele potentiale de colaborare se concentreaza pe co-dezvoltarea si productia de vehicule de pasageri si comerciale, motoare cu ardere interna si tehnologii cu energie curata, electrice si hidrogen”, au spus companiile. „Cei doi producatori mondiali de top vor analiza, de asemenea, oportunitatile de aprovizionare combinata in domenii precum materiile prime pentru baterii, otelul si alte domenii”.


Scopul este de a imbunatati eficienta, de a creste competitivitatea, de a imparti costurile si de a aduce pe piata o gama mai larga de produse intr-un ritm mai rapid, au declarat companiile.


Reducerea costurilor si cresterea dimensiunii sunt prioritati cheie.


„Acest parteneriat va permite Hyundai Motor si General Motors sa evalueze oportunitatile de imbunatatire a competitivitatii pe pietele cheie si segmentele de vehicule, precum si sa creeze eficienta a costurilor si sa ofere o valoare mai puternica pentru clienti prin expertiza noastra combinata si tehnologiile inovatoare”, a spus Chung. Se asteapta ca acordul sa se refere la Hyundai, dar nu la marca frate Kia.


Asocierea celor mai mari producatori de automobile din SUA si Coreea de Sud are potentialul de a genera o scara uriasa si de a folosi un urias cufar de instrumente de tehnologii avansate. Vanzarile lor combinate depasesc 10 milioane de vehicule anual, cu GM de 6,2 milioane in 2023 si Hyundai Motor de 4,2 milioane.


O scara de milioane de doua cifre ridica duo-ul in taramul gigantului japonez Toyota si al masinii germane Volkswagen Group. Toyota a vandut 11,2 milioane de vehicule in 2023, inclusiv filialele sale Hino si Daihatsu. Grupul VW a vandut 9,2 milioane.


Gambit-ul este o miscare rara pentru producatorul emblematic din Coreea de Sud, care a adus cu mult timp in urma Kia sub umbrela sa, dar are putina istorie de cooperare profunda cu rivalii de peste mari.



                                                                                                                                                Sursa: nytimes.com


GM, dimpotriva, s-a implicat in parteneriate libere in trecut, inclusiv cu Fiat din Italia si Suzuki si Subaru din Japonia. GM are inca o legatura tehnologica cu Honda in domenii precum sistemele de celule de combustibil cu hidrogen si conducerea autonoma.


De asemenea, GM are o amprenta de lunga durata in productie, design si dezvoltare de produse in Coreea de Sud. Afacerea de acolo, o mostenire a relatiei dintre GM si Daewoo Motors, a avut probleme in ultimii ani pe fondul scaderii vanzarilor pe piata si a costurilor in spirala. O colaborare mai stransa cu Hyundai, favoritul orasului natal, ar putea oferi cai de usurare.


Honda, un alt jucator de dimensiuni medii pe scena globala, cu vanzari care depasesc doar 4 milioane, se numara printre producatorii de automobile care cauta parteneri. In martie, Honda a incheiat un acord cu Nissan pentru a explora parteneriate comune, o miscare oglindita acum de GM si Hyundai.


Introducerea Hyundai in strainatate vine in urma sponsorizarii companiei a unui summit al liderilor de afaceri si politici din Coreea de Sud, SUA si Japonia.


Intalnirea, numita Dialogul Executiv Trilateral, a avut loc pe 4 septembrie la Seul si i-a adus pe Chung si alti directori sud-coreeni impreuna cu parlamentari si oameni de afaceri americani, precum si reprezentanti ai unor companii japoneze precum Toyota si Denso. Forumul si-a propus sa construiasca dialogul si cooperarea intre tari.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA