Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes creste viteza la nivelul 3 Drive Pilot la 95 km/h in Germania

Optiunea de conducere autonoma poate fi acum utilizata in traficul liber in anumite conditii in Germania.



Mercedes ramane inaintea rivalului sau premium BMW in cursa pentru a oferi ajutoare de conducere mai sofisticate.



                                                                                                                      Sursa: insideevs.com


Mercedes-Benz a crescut viteza cu care soferii pot folosi sistemul sau de conducere autonoma Level 3 Drive Pilot in Germania, care le permite soferilor sa faca alte lucruri in timp ce masina preia controlul, la 95 km/h (59 mph) de la 60 km/h (37 mph).


Limita de viteza mai mare inseamna ca soferii pot utiliza acum functia in traficul care curge liber pe banda dreapta, in timp ce actualul Drive Pilot poate fi utilizat numai in conditii de trafic „dens” sau in ambuteiajele de pe autostrazi. Un alt vehicul trebuie sa fie in fata masinii folosind Drive Pilot, astfel incat sistemul, care se bazeaza pe lidar si alti senzori, are un punct de referinta.


Upgrade-ul a fost anuntat pe 23 septembrie. Mercedes a fost primul producator auto european care a castigat aprobarea pentru un sistem de Nivel 3, in 2021, cu vanzari incepand din 2022. Functia poate fi folosita pe anumite drumuri din Germania in conditii limitate, in SUA, statele California si Nevada permit, de asemenea, utilizarea limitata a nivelului 3.


Mercedes a mai spus ca doreste sa instaleze o lumina turcoaz pentru a alerta alti soferi ca masina este in modul Nivel 3.


De atunci, BMW a castigat aprobarea pentru propriul sistem de nivel 3 in Germania, pe care il numeste Pilot personal. Spre deosebire de sistemul Mercedes, BMW spune ca Personal Pilot opereaza in intuneric.


Soferii isi pot lua mainile de pe volan si isi pot lua ochii de la sosea in timp ce folosesc sistemul Mercedes si pot face alte activitati, cum ar fi verificarea e-mailului, jucarea unui joc sau vizionarea unui film. Dar trebuie sa fie gata sa preia din nou controlul atunci cand li se cere, spre deosebire de sistemele autonome complet (SAE Nivelul 4 si 5), in care masina ia toate deciziile.


Drive Pilot de viteza mai mare utilizeaza aceeasi gama de hardware, inclusiv lidar, radar, camere si senzori cu ultrasunete, a spus Mercedes.


Mercedes a spus ca proprietarii care au deja Drive Pilot pot obtine o actualizare gratuita a software-ului la limita mai mare de viteza, fie prin aer, fie vizitand un dealer Mercedes, pretul pentru caracteristica noilor modele S-Class ramane la 5.950 de euro, inclusiv TVA. Este disponibil si pe modelele EQS la 8.841 EUR.


Autoritatea Federala Germana de Transport Auto este de asteptat sa certifice limita de viteza mai mare pana la sfarsitul acestui an, a spus Mercedes.



                                                                                                         Sursa: Motor1.com


Pana in 2030, Mercedes se asteapta sa obtina aprobarea pentru o viteza maxima de Nivel 3 de 130 km/h, maximul permis in Germania.


Alti producatori de automobile iau, de asemenea, masuri pentru a oferi Nivelul 3, care este vazut ca un prag critic, deoarece raspunderea in caz de accident este transferata producatorului auto (si furnizorului) de la sofer.


 Stellantis a declarat in ziua pietei de capital din 13 iunie ca intentioneaza sa-si lanseze sistemul AutoDrive in 2025, cel mai probabil mai intai in SUA.


CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat la sfarsitul lunii mai ca, desi producatorul auto are capabilitatile tehnologice pentru a oferi Nivelul 3, probabil ca va avea productie de serie abia in 2026.


Sistemul complet de conducere autonoma de la Tesla nu ofera o capacitate adevarata de nivel 3.


Grupul Volkswagen a declarat in martie ca isi intensifica colaborarea cu Mobileye pentru a oferi Nivelul 3, desi marca sa Audi a fost una dintre primele care a anuntat ca va aduce Nivelul 3 pe piata intr-un impuls care a fost renuntat in cele din urma. Cu toate acestea, viitorul acestui program a fost pus sub semnul intrebarii cu decizia recenta a Mobileye de a opri dezvoltarea viitoarelor sisteme lidar.


Unii producatori de automobile, inclusiv Renault, au spus ca vor sari peste nivelul 3 pentru masinile de pasageri, invocand complexitate si cost. Hyundai a declarat in decembrie ca a amanat lansarea Level 3 pe Genesis GV90.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA