Aproape Masini

Acum avem si magazin online

JLR, Nissan fac echipa cu reciclatorul de baterii Atilium pentru a decarboniza productia de vehicule electrice

Firma de reciclare Atilium a declarat ca tehnologia sa de procesare ecologica poate ajuta producatorii de automobile sa decarbonizeze productia de vehicule electrice pentru a-si indeplini obiectivele de sustenabilitate si cerintele viitoare de reglementare si pentru a contracara dominatia Chinei in lantul de aprovizionare.




                                                                                                                        Sursa: timeslive.co.za


Compania britanica Atilium poate recupera mai mult de 95% din mineralele esentiale, inclusiv litiu si nichel, din bateriile de vehicule electrice scoase din uz, a declarat cofondatorul si directorul operatiunii Christian Marston.


Mai mult, materialul activ catodic din reciclare costa cu 20% mai putin decat utilizarea materialelor miniere si rafinate. „Acest lucru poate reduce in cele din urma bateriile si vehiculele electrice mai ieftine”, a declarat Marston pentru Automotive News Europe pe 18 noiembrie.


Atilium transforma, de asemenea, bateriile vechi in material activ catod durabil, care este apoi integrat in baterii noi.


Pe masura ce vehiculele electrice mai vechi ajung la sfarsitul ciclului de viata in urmatorul deceniu, Atilium estimeaza ca mai mult de 1 milion de tone metrice de baterii vor trebui reciclate in fiecare an pana in 2030, crescand la aproape 20 de milioane de tone metrice pana in 2040.


Compania a spus ca poate recicla suficient litiu, cobalt, nichel si mangan pentru a produce peste 250.000 de baterii noi pentru vehicule electrice pe an. Acest lucru ar alimenta 80% din vehiculele electrice vandute in Marea Britanie in 2023.


Atilium lucreaza cu producatori auto din Marea Britanie, inclusiv Jaguar Land Rover si Nissan. De exemplu, Atilium si JLR lucreaza impreuna pentru a construi si testa celule de baterie fabricate din materiale catodice reciclate de la vechile vehicule electrice Jaguar I-Pace. Aceste baterii sunt testate pentru a vedea daca celulele pot fi folosite in noile vehicule electrice JLR.


Folosirea unei baterii EV realizata cu materiale catodice si anodice reciclate ale Atilium ar putea reduce amprenta de carbon a unui vehicul electric cu 25% in comparatie cu materiile prime virgine. Materialul activ catodic reprezinta mai mult de jumatate din emisiile in timpul productiei de vehicule electrice, cu 80% din costuri provenind din minerale.



                                                                                                                        Sursa: innovationnewsnetwork.com


Testarea electrochimica a celulelor produse din materialul activ catodic reciclat de la Atilium arata ca acestea pot egala sau chiar depasi performanta materialelor comerciale traditionale.


„Am aratat ca nu este nevoie sa facem compromisuri in ceea ce priveste performanta, cu beneficiile suplimentare de durabilitate ale utilizarii materialelor reciclate”, a spus Marston.


Atilium se considera o alternativa pentru producatorii de automobile care se bazeaza pe aprovizionarea din China.


 In acelasi timp, Atilium a spus ca tehnologia sa poate ajuta producatorii auto europeni sa se confrunte cu o presiune crescanda de reglementare pentru reciclarea bateriilor.


Incepand din 2031, bateriile noi pentru vehicule electrice vandute in Uniunea Europeana trebuie sa includa minim 6% litiu reciclat, 6% nichel reciclat si 16% cobalt reciclat. Aceste tinte cresc la 12%, 15% si respectiv, 26%, incepand din 2036.


Procesul este creat pentru toate dimensiunile, tipurile si diferitele tipuri de baterii. Atilium este sustinut de SQM Lithium Ventures, filiala de capital de risc a Societatii Quimica y Minera de Chile.


SQM a oferit anul acesta cea mai mare parte a unei runde de finantare de 12 milioane USD pentru Atilium, in urma unei investitii de 2,6 milioane USD in 2023. SQM este al doilea cel mai mare producator de litiu din lume.


Similar Articles

Aproape Masini

29 November 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA