Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lansari de la Salonul Auto Geneva. Partea 2.

VW Arteon


Ieri am avut primul articol despre mașinile mai normale care vor fi lansate in acest an și și-au făcut debutul la Salonul Auto Geneva. Doar că lista era prea mare pentru un singur articol așa că in loc să facem indigestie, diaree, erecție masivă, stop cardiac și alte chestii tari, am decis să fac 2 episoade. Nu știu din ce serial, dar chiar nu mai contează. Să vedem celelalte chestii tari lansate la Salonul Auto Geneva 2017 ! Va fi un articol foarte, foarte nemțesc !




  1. Audi RS5



O mașină destul de așteptată. Este primul Audi RS de cand șeful de la Lamborghini a fost transferat la divizia RS, divizie care acum se cheamă Audi Sport. Deci este primul produs al unui rebranding total.


Și cum se prezintă nou născutul ? Cu 444 de cai putere dintr-un 2.9L V6, RS5-ul se află intre BMW M3/M4 și Mercedes C63 AMG. 0 – 100 in 3.9 secunde și viteza maximă 280 km/h. Viitorul sună bine la divizia RS:


2.Mercedes E63 AMG 4matic Estate



Big dick has arrived. Etalonul de referință in clasa berlinelor de viteză. E Class-ul insuși este un etalon al berlinelor. E-Class Estate este etalonul de referință pentru break-uri pentru că este cea mai bună și cea mai spațioasă, generație de generație.


Cifrele : halucinante. Un motor de 4.0L V8 ( același de pe E63 AMG, CLS63 AMG, AMG GT ) ce dezvoltă 603 cai putere și atinge 100 km/h în 3.5 secunde, plecând de pe loc. Pana unde ? Pana la 300 km/h. Într-un break. Nu știu de ce ai avea nevoie de o asemenea performanță intr-un break, dar e bine de știut că poți.


Mai ales acum că BMW a anunțat că nu vom avea parte de un BMW M5 Touring in această generație, bătaia se dă acum intre Mercedes și Audi. Audi RS6-ele Avant actual dezvoltă 605 cai putere, dar unul nou este pe drum. Va fi interesant. Vreau incă o pereche de chiloți !



  1. Seat Ibiza



Seat Ibiza este un Polo mai bun, chiar dacă spaniolii au avut la dispoziție aceleași unelte ( mai puține de fapt ) ca și germanii.


În articolul anterior am vorbit despre Ford Fiesta care și-a făcut debutul la Salonul Auto Geneva. Nu e singurul. Salonul Auto Geneva a găzduit lansarea și a lui Nissan Micra și a lui Seat Ibiza.


Spre deosebire de Fiesta care este evoluție, Ibiza este revoluție. Întreaga mașină a fost construită de la 0 pentru mai mult spațiu interior, mai multă tehnologie, rigidate, eficiență și alte cuvinte sofisticate pe care nu le înțeleg dar le scriu pentru că dă bine la facebook.


Motoarele vor incepe de la 1.0L TSI de 94 de cai pentru benzină și veșnicul 1.6 TDI de 79 de cai.


A da, în a doua jumătate a lui 2017 se va lansa motorul de 1.5TSI pentru toată lumea din concernul VW, inclusiv Ibiza. Ideea este preluată de la Volvo : se face un piston universal de 500 cmc, iar apoi se adaugă in funcție de necesități. 3 pistoane pentru un motor de 1.5L pentru mașini mai mici, 4 pistoane pentru un 2.0L bun de berline, 5 pistoane pentru un 2.5L bun de sport, 6 pistoane pentru un 3.0L bun de limuzină. E o idee genială pentru că nu mai trebuie să construiești 10.000 de motoare diferite, ai o platformă comună pentru toate mașinile. Volvo a aplicat strategia cu succes așa că așteptăm rezultatul nemților !


4.Skoda Kodiaq Scout



Ador noul Kodiaq. E fix ca un Q7 de generație veche, doar că modernizat, nou și mult mai ieftin de cumpărat și intreținut. Q7-ele vechi reprezenta tot ce era greșit la un SUV de oraș : Mare, urât, opulent, nu foarte bun off-road, prea mare pentru oraș și extrem de scump. Doar că la niște costuri de intreținere demne de filmele porno pentru contabili, Q7 a fost unul din primii mastodonți măturați de criză.


A da, la Salonul Auto Geneva Skoda Kodiaq a primit pachetul Scout ( strict estetic ). Nu înțeleg de ce,  dar e bine de știut că poți da bani degeaba și la Skoda.



  1. VW Tiguan



Nu foarte multe lucruri sunt demne de menționat la noul Tiguan. A venit la Salonul Auto Geneva cu o singură piesă de rezistență, și i-a ieșit ! VW Tiguan va fi primul cross-over cu 7 locuri.


Cross-over-ul este o mașină pentru cei care vor un SUV dar nu vor să își fractureze contul bancar făcând asta. Nu că au nevoie de un SUV sau că vor face off-road vreodată sau că vor ieși din oraș vreodată, dar e bine de știut că poți face asta ( chiar dacă un cross-over e cam degeaba in off-road ). La fel e probabil și cu opțiunea de 7 locuri. Chiar dacă vei avea nevoie de cele 2 locuri din spate de 2 ori pe an cand mergi la o nuntă și/sau la un parastas și mai trebuie să iei cativa oameni rămași pe afară, e bine să știi că poți să faci asta. Chiar dacă asta inseamnă să cari după tine 2 scaune care vor sta pliate 363 de zile din an, chiar dacă vei avea un portbagaj mai mic și chiar dacă acele scaune cantăresc.



  1. VW Arteon



L-ai văzut de la inceput. Nu este un concept. VW Arteon va veni oficial in 2018 și va lua locul CC-ului din reprezentanțele nemților din Wolfsburg. Nu avem foarte multe date despre Arteon, știm doar că aceasta va fi varianta finală ( ca estetică ) și că motorul de bază va fi 2.0 TSI-ul actual.


E binevenită o asemenea gură de are intr-o mare de cross-over, dar oare o asemenea berlină-coupe iși mai are loc in această lume ?


7. Honda Civic Type R



Continuăm pauza de la SUV-uri cu o nouă mașină venită din sanatoriile din Japonia. Doar că acest Civic Typer R se intoarce la originile glorioase : mașina va fi disponibilă doar sub formă de hatchback iar transmisia va fi doar prin cutie manuală.


Nu avem berline, nu avem cutii automate, avem un hot hatch old-school cu foarte multă putere. Câtă putere ? Foarte multă. Dacă ai mai mult de 6 ani, bănuiesc că vrei și o cifră. Bine, bine – 306 cai putere produși de către un 2.0L benzinar cu o turbină legată.


Dacă Salonul Auto Geneva a reprezentat evoluție sau revoluție pentru mulți, pentru Honda Civic Type R inseamnă o intoarcere la origini.


8. Jeep Compass



Dacă Wrangler Rubicon Recon-ul e prea mult pentru tine și pentru că nu vei merge niciodată cu el pe o plajă, Compass-ul e ca o melodie de la AC/DC cântată de Anthrax.


Jeep Compass va intra in bătaie directă cu VW Tiguan și tot ce se vrea a fi cross-over masculin. Dacă ar fi primit și motoare masculine ar fi fost o treabă, dar dacă ii dai pantalonii jos și-i va ridica inapoi și va pleca in rușine ! Spun asta pentru că motoarele sunt de proveniență Fiat, motorul de bază fiind 1.4 MultiJet-ul de 138 de cai putere. Nu e chiar ce imi imaginam la o mașină americană.



  1. Range Rover Velar



Noul Range Rover care va sta intre Evoque și RR Sport, atat ca preț cât și ca dimensiuni, tehnologie sau imagine. Eu nu înțeleg rolul Velar-ului pentru că Evoque este deja o mașină foarte reușită. ”Sunt prea bogat pentru un Evoque dar prea sărac pentru un Range Rover Sport”.


Velar-ul este cu 7-10.000 euro ( prețul de bază estimat ) mai scump decât un Evoque de bază și cu 20.000 euro mai ieftin decât un Range Rover Sport de bază. Și mai nimeni nu va cumpăra un RR de bază, chel. Cu niște jucării pe el, un Velar va ajunge ușor să coste cât un RR Sport. Atunci de ce să iei un Velar cand poți lua un RR Sport ? Sau de ce să cumperi un Velar chel cand poți lua un Evoque cu jucării pe el.


Puncte in plus pentru design – arată spectaculos !



  1. Dacia Logan MCV Stepway



Aia-i tată ! Loganul MCV primește tratamentul Stepway pentru a putea livra caș direct de pe Rarău. Poate că dacă ai o stână pe lângă Lacul Bucura ar fi mai bun un pick-up gen Mitsubishi L200, dar in rest văd MCV Stepway-ul ca o mașină foarte bună pentru drumurile patriei ! Cred că va fi un best-seller pentru antreprenorii debutanți !



Cam acesta a fost Salonul Auto Geneva 2017. Senzațional ar fi cuvantul descriptiv, dar nu lucrez la OTV. Așa că voi folosi termenul „mirobolant” !


Să avem o duminică plăcută și ne vedem săptămâna viitoare cu un nou articol !


Drive safe & drumuri bune colegii !


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA