Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Anvelope second hand sau resapate ?


Continuăm discuția de data trecută despre anvelope. Ultima oară am vorbit mai pe larg despre anvelopele reșapate, iar astăzi le comparăm versus anvelope second hand. Care sunt mai bune, când sunt mai bune, de ce am atâtea probleme ?




În cazul cel mai probabil în care nu ai citit articolul anterior ( http://aproapemasini.com/2017/04/25/despre-anvelope-resapate-se-merita/ ), anvelopele reșapate sunt o soluție mai degrabă pentru perioada de iarnă. Și dacă ești șofer urban. Sunt ok. Dar cam atât. Ca un cartof.


Dar despre anvelope second hand, ce ne poți spune ?



Uite un sfat foarte bun atunci cand cumperi anvelope second hand : Nu cumpăra anvelope second hand. Punct.


Da’ de ce ???


1. Au apărut foarte mulți producători de anvelope low-cost. Atât de mulți de fapt, încât diferența de preț dintre una nouă și una second hand e foarte mică. Este mult mai bună o anvelopă nouă, fie ea și low-cost, decât o anvelopă second-hand.


2. Verificarea la anvelope second hand trebuie să fie extrem de riguroasă. La anvelope second hand e ca la mașini second hand : Foarte puțini le dau de bune. Există șansa reală ca anvelopele să prezinte tăieturi sau crăpături.



3. Anvelopele ce prezintă crăpături sau tăieturi, în special pe margini, au toate șansele să facă explozie. Dacă mergi cu 80 km/h sau mai mult și ai anvelope din astea, ai toate șansele să facă boom anvelopa iar tu să faci scheme demne de Tony Hawk’s Pro Skater 4. Oricum nu ai să supraviețuiești la o explozie de anvelopă dacă ai viteză, așa că profită la maxim de ultimele tale momente.


 


Ok, atunci când putem folosi anvelope second hand ?


Singura situație in care putem folosi anvelope second hand este vara, la viteze mici. Este o situație inversă față de anvelopele reșapate.


 


Concluzie ?



Anvelopele reșapate cât și cele second hand sunt o alternativă low-cost și eficientă pentru șoferii ( sau șoferițele ) de oraș. La viteze mici, se comportă aproape la fel de bine ca anvelopele noi. În orice caz, vei simți foarte greu diferența.


Reține : Anvelope second hand vara și reșapate iarna. Nu invers pentru că e dezastru.


 


P.S. Totuși incearcă să îți cumperi anvelope noi.


Drive safe & drumuri bune colegii !


Scrie un raspuns
  • Depecher

    2019-07-08 13:49:13

    Eu as recomanda anvelope second hand sau resapate doar pentru caruta si ca ghivece de flori! IN NICIUN CAZ PENTRU AUTOVEHICULE!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA