SuperBlog s-a terminat, așa că schizofrenia loveste din nou AproapeMasini și vine cu un articol din prepuțul gândirii. Cele mai bune masini de unica folosinta formează topul zilei de astăzi. Pentru că o serie de articole inteligente și gândite cer o serie de articole mai puțin inteligente, pentru a menține echilibrul. Așa că hai să vedem care sunt cele mai bune masini de unica folosinta din 2018.

Toată lumea în ziua de azi caută să aibă o viață mai bună. Viața reprezintă achiziția de chei: Cheile de la casă, cheile de la un birou, cheile de la o mașină mai bună. Dar câteodată avem nevoie și de o ancoră a nebuniei care să ne țină normali într-o lume anostă. Câteodată avem nevoie de distracție în viața noastră, iar cum acest site vorbește despre mașini și nu despre cocaină, blackjack, prostituate și/sau Viorel Lis, vom vorbi despre cele mai bune masini de unica folosinta.

Masini de unica folosinta?

Cele mai bune mașini sunt acelea care costă 1000 de euro și care se deplasează prin forțe proprii. Voi vorbi pe larg pe seama acestui subiect, dar ideea de bază este că o mașină de 1000 de euro te îndeamnă să fii mult mai relaxat(ă) în trafic și în parcări decât dacă ai conduce ceva de 10000 de euro. Dacă ai o mașină de 1000 de euro și ți-a lovit cineva mașina în parcare, nu cred că vei plânge prea mult. Cel mai probabil te vei bucura de faptul că vei primi niște bani de la asigurare.

Din trafic.

Aici la AproapeMasini se discută des despre ce mașină să cumperi, în special considerând spectrul inferior de preț. Pentru că autorul are 25 de ani, este român deci implicit o mașină care costă mai mult de 3000 de euro are caracter inspirațional. De aceea a apărut secțiunea de sfaturi de achiziție unde vorbim despre cele mai bune mașini în funcție de anumite criterii, printre care și bugetul. Momentan am ajuns la top 10 mașini sub 2500 de euro, dar acum suntem gata să coborâm și mai mult în fosa septică a lumii auto. Dar, la fel ca și muzica underground, există posibilitatea de a găsi adevărate diamante în noroi.

Care sunt criteriile necesare pentru cele mai bune masini de unica folosinta?

  • Să coste maxim 1000 de euro pentru că oricum e de unica folosinta așa că nu se merită să cheltui prea mult pe ceva cu care te vei distra 3 luni. Așa că rămânem la mașini de 1000 de euro;
  • Să aibă peste 100 de cai putere. Vrei distracție? Atunci ai nevoie de ceva putere, indiferent de forma mașinii;
  • Impozitul și asigurarea nu au relevanță în acest context, pentru că majoritatea mașinilor din listă nu vor trece de perioada de probă de 3 luni.

Așa că, după cum ar spune Sorin Ovidiu Bălan, „să-i dăm drumul!”

1.Ford Probe (1988 – 1997)

Motor: 2.5 V6 164 cai putere de proveniență Mazda

Pe la începutul anilor 90 au început să apară mașinile care vor inspira seria de filme cu Vin Diesel Și Plec Benzină: Opel Calibra, Toyota Celica, Honda Prelude, VW Corrado și tot neamul lor în 2 portiere. În mod natural, trebuia să vină și Ford cu ceva.

De ce este de unică folosință? A venit cu un coupe sport cu tracțiune față și motor în față. În esență un Ford Mondeo fără 2 portiere, Probe-ul nu a fost o mașină deosebit de strălucită. Asta înseamnă că astăzi poți cumpăra cu 1000 de euro un coupe sport cu 164 de cai putere și cu un aspect ușor ieșit din comun. Desigur, alura exotică nu va salva această mașină de la remat, fiind o veritabilă masina de unica folosinta.

 

2.Mercedes W208 CLK (1997 – 2003)

Motoare: CLK200 Kompressor (2.0 l-4 163 cai putere), CLK230 Kompressor (2.3 l-4 194 cai putere) și CLK320 (3.2 V6 224 cai putere)

Unele CLK-uri încă mai supraviețuiesc pe străzile patriei. De obicei înmatriculate pe Bulgaria și cu volanul pe partea șanțului, CLK-ul oferă senzații tari pe bani puțini (de achiziție cel puțin).

De ce este de unică folosință? Ca orice Mercedes vechi, nota de plată pentru întreținere și reparații vine gratuit cu un tub de vaselină John Deere. La facturi se mai adaugă și consumul porces de carburant (peste 20L/100km în oraș) și faptul că majoritatea posesorilor folosesc cuvântul „fer” la modul serios și zilnic. Dar pentru 3 luni poți avea parte de o mașină fantastică, pe bani puțini.

3.Ford Focus (1998 – 2005)

Motor disponibil: 1.6 benzină în 4 cilindri și 101 cai putere.

Un veritabil Sișu al mașinilor, Ford Focus din prima generație a debutat în forță și în performanță, pentru ca astăzi să fie uitat de timp. Și totuși, chiar dacă majoritatea oamenilor au uitat de această mașină, pentru pasionați rămâne o alegere foarte bună. Chiar dacă nu s-a remarcat prin putere, Ford Focus a venit cu o suspensie foarte performantă care l-a făcut faimos pentru comportamentul în curbe. Pentru 1000 de euro, ai parte de o mașină chiar distractivă.

De ce este o mașină de unică folosință? Chiar, de ce? Ford Focus poate fi o mașină cu care să rămâi și după ce expiră numerele provizorii.

4.BMW E36 316i (1990 – 1999)

Motor: 1.6 benzină în 4 cilindri și 98 sau 101 cai putere (în funcție de an)

Chintesența BMW-ului care costă mai puțin decât un telefon, E36-ele este cel mai ieftin BMW și una din cele mai ieftine mașini cu tracțiune spate. Oricât de corporatrist ai fi, oricât de devotat ai fi celor 10 porunci, oricât de mult te-ai feri de ceva palpitant în viață, experiența unei mașini cu tracțiune spate trebuie trăită măcar 1 dată.

Iar pentru acest lucru, un E36 este o mașină perfectă. Iar la 1000 de euro, nu vei plânge atunci când vei pierde controlul și vei ajunge în șanț. Din acest motiv, un E36 la 1000 de euro este mult mai distractiv decât un F30 la 50000 de euro. Doar să nu vrei să faci liniuțe, că n-ai cu ce.

5.Hyundai Coupe (1996 – 2001)

Motor: 2.0 benzină în 4 cilindri și 140 de cai putere.

O păpușă gonflabilă în lumea mașinilor, Hyundai Coupe arată a mașină sport, dar nu este. Cu tracțiune față, 140 de cai putere și calitate marca Hyundai 2000, e simplu de înțeles de ce costă doar 1000 de euro. Dar, pentru doar 1000 de euro poți trăi propria ta fantezie Fast & Furious. Tot ce trebuie să faci este să furi o bancă din parcă și să o lipești de portbagaj, pentru a avea un spoiler demn de filmele cu chelboși care se întrec în a freca o manetă cât mai mult.

Acestea fiind spuse, vă las să vă uitați pe internet și să căutați masini de unica folosinta, dar care vor aduce cu siguranță zâmbete pe fața voastră. Între timp, eu voi pregăti partea a 2-a din Melteniada Masini de unica folosinta.

Care este mașina ta preferată din lista prezentă? Aștept răspunsul tău în rubrica de comentarii.