Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din redactie : Merita un Audi A4 vechi cu volan dreapta?

Iata inca un articol unde raspundem cititorilor: Merita in 2019 un Audi A4 vechi cu volan dreapta? O intrebare care s-ar putea sa intereseze mai multa lume, asa ca i-am dedicat un articol intreg. Iata ce a iesit.




In Romania e sport national sa cumparam masini scumpe dar mai in varsta, pentru ca atat ne permitem. Suntem prea saraci pentru Yanet Garcia, prea mandri pentru Simona Patruleasa sau orice romanca care arata bine, asa ca o alegem pe Betty White. La fel ca si Betty White, unele masini pur si simplu nu au moarte, fapt pentru care un A4 vechi cu volan dreapta este in continuare la mare cautare. De fapt, cozile la A4 vechi cu volan dreapta sunt mai mari decat cozile de cetateni exotici la ajutorul social  si la targuri de fer si cupru.



Intrebarea de astazi vine de la Memet, si suna cam asa:


„Salut! .In septembrie fac 18 ani si ma gandesc la ce masina as opta,tatal meu are un Audi A4 B6 motorul este 1.9T TDI 131 CP foarte ok,parerea mea.are in jur de 200.000 de km(lkm sunt 100% chiar daca asta ar suna aproape imposibil,masina a fost cumparata de la o ruda.Ruda avand-o de prin 2005,deci nu de ft mult timp dupa data lansari modelului) dar nu se simt adica,am vazut masini 2010 2012 cu KM respectivi si erau..aiurea.Marea problema este ca masina este cu volanul pe dreapta(ruda locuieste in UK,nu este roman)nu este foarte dotata masina(optiunile prezente)este.dar nu asta ma intereseaza,ci sa fie bine inchegata,fara arfe la 18 ani.Marea intrebare este daca este daca se merita transferul de pe dreapta pe stanga?Sau sa optez pt altceva?un BMW e90 sau pana in 8000E ceva de genul,ceva potrivit varstei si lipsei momentane de experienta.Multumesc anticipat!”



Merita un Audi A4 vechi cu volan dreapta pentru un incepator?


Audi A4 nu este o masina pentru incepatori, cel putin pentru incepatorii responsabili. Mai ales daca mergi pe combinatia de 1.9 TDI 131 cai AWX. Ca si fiabilitate, Audi A4 B6 a dovedit ca masinile vechi sunt la fel de bune si la 500.000 de km si la 900.000 de km. La fel ca si in cazul pedofililor, kilometrajul e doar un numar. O masina fantastica, dar putin cam puternica. Stim cu totii ca la 18 ani ai o masina si multe de demonstrat lumii iar brutalul AWX poate fi prea intens si prea tentant pentru incepatori. Totusi, nimic nu este perfect in lumea asta (in afara de Lorin Fortuna, combatant ezoteric corect si complet definitiv din punct de vedere ezoteric prin rangul ezoteric precum si prin distinctiile ezoterice care i-au fost conferite) asa ca un A4 vechi, in special A4 B6 este o alegere foarte buna pentru un incepator, chiar si cu bombardierul 1.9 TDI de 131 cai. Ai grija mare in schimb la tentatia puterii acestui motor.



La fel ca si la heroina, lucrurile par foarte bune initial dar apoi incep sa apara probleme, iar in cazul in care vrei sa importi un A4 B6 din Anglea, apar cateva probleme:



  • Costul transportului din Anglea pana in Romania. O platforma iti va aduce o masina din UK pentru aproximativ 700 de lire (+/-).

  • Costul conversiei + piesele aferente te vor duce undeva in zona 1500 de euro, pentru ca nu vorbim doar despre mutatul volanului. Trebuie sa cumperi alte mufe, alte pedale, alta caseta de directie, alte faruri, alte stergatoare, alt ansamblu de stergatoare si tot asa.

  • Calitatea conversiei este un alt punct slab. Majoritatea mecanicilor priceputi si-au dat seama ca Romania nu are nevoie de oameni care gandesc sau oameni care muncesc, asa ca au plecat. Asa ca, draga Memet, iti doresc mult succes in a gasi mecanici competenti in asemenea operatiuni.


Tragem linie (pe foaie, nu pe nas) si observam ca vorbim de peste 2000 de euro pentru a aduce masina in Romania, a face conversia si a o inmatricula. As putea spune chiar si 2500 de euro, dar mereu va sari un roman sa zica „Da’ ce ii pui shefu? Ca eu mi-am cumparat un A6 din Germania din 2015, am dat 57 de euro pe si are 187.000 de km reali sa moara familia mea daca te mint. 2500 de euro e un pret exagerat. La banii astia, e mai simplu sa cumperi un A4 B6 din Romania si eviti toata povestea unui A4 vechi din Anglea cu volanul pe partea santului. 



Ce alternative are Memet la un A4 Vechi cu volan dreapta?



  • Pai, Memet a mentionat si un BMW E90. Conform articolului dedicat, pentru BMW E90 vrei ori versiunea 318i sau versiunea 320d cu motorul M47 si distributie in fata.

  • Daca Memet doreste o berlina diesel care sa fie buna si pentru incepatori si care sa fie si practica, atunci pot recomanda calduros un Passat B6 1.9 TDI cu o cutie manuala. La bugetul sau poate sa se uite si la un Passat B7, dar pentru prima masina se recomanda ceva mai ieftin si mai vechi pentru ca oricum vei lua din greseala un stalp, un gard, o groapa. E mai ieftin sa plangi langa aripa unui Passat B6 decat a unui B7. Iar daca nu esti setat pe VW, iti recomand calduros Ford Mondeo IV 2.0 TDCI.

  • Daca ai 18 ani si vrei ceva mic si distractiv, atunci iti pot recomanda cu drag Audi A3 2.0 TDI sau Renault Megane III 1.5 dci pentru ca nu ai 40 de ani si 2 copii ca sa conduci un Passat.




Verdict Audi A4 vechi cu volan dreapta


Da, un Audi A4 B6 este o masina foarte buna, chiar si in zilele noastre. O masina extraordinara, cum nu o sa mai vedem mult timp de acum incolo. Dar pentru un incepator, un A4 B6 1.9 TDI 131 cai are toate sansele sa te faca cel mai bun prieten al medicilor ortopezi. Cu atat mai putin pot recomanda un A4 vechi cu volan dreapta, chiar si un B6. 


Ori il vinzi pe cel din UK si iti cumperi unul din Romania, inmatriculat si cu volanul pe partea corecta, ori orienteaza-te catre altceva!


Succes!


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA