Toyota Avensis T270, masina avocatilor discreti. Toyota Avensis T270, masina oamenilor care vor luxul dar care totusi nu vor sa fie vazuti in ceva scump. Toyota Avensis T270, Huawei-ul lumii auto.

Daca Toyota Avensis T250 se adresa oamenilor care nu stiau nimic despre masini dar care vroiau o masina si au auzit ei ca Toyota is bune si is prea cu motz ca sa cumpere un VW, Toyota Avensis T270 este o alta specie de animal. Daca la generatia anterioara proprietarii radeau sincer la glumele lui Doru Octavian Dumitru si foloseau termenul de „Coyota” si tot ei radeau, Toyota Avensis din generatia asta vine ca o masina solida, bine inchegata si anonima. Da, are cateva linii si forme, dar ramane o masina anonima.

 

Toyota Avensis T27 – Audi A4 B7 de la Toyota

Sunt foarte multe asemanari intre Toyota T270 si Audi A4 B7. Amandoua sunt masini discrete, din segmentul mediu al berlinelor. Ambele vin cu dotari destul de elementare, dar iti lasa acel sentiment al lucrului strasnic. Amandoua se adreseaza celor care vor ceva simplu, dar bun. Nu sofisticat, nu iesit din comun. Toyota Avensis, masina oficiala a avocatilor care nu au vrut sa isi cumpere un Lexus IS. Nu vei impresiona pe nimeni cu o Toyota Avensis T270, dar lumea ta cu siguranta va fi mai impresionata. Chiar daca multe modele de pe piata second-hand au o lista de optiuni la fel de stufoasa ca parul lui Benone Sinulescu, Toyota Avensis T270 confirma inca o data fiabilitatea japoneza.

Motoare Toyota Avensis T270

Benzina

  • 1.6 VVT-i de 130 cai – La fel ca si la generatia anterioara, daca ai motorul asta iti doresc sa ramai blocat prin serpentine si sa iti amintesti ca ai ales motorul gresit. Sa pui un benzinar aspirat de 1.6 litri pe un Avensis, asta inseamna sa fii genul de om care respira manual.
  • 1.8 VVT-i de 145 cai – La fel ca si la T250, benzinarul de 1.8 ramane cel mai echilibrat si mai corect motor. Cu putere suficienta si cu un consum aproape de motoarele diesel dar fara minusurile specifice si fara sunetul de pietris cazand din roaba, benzinarul asta e alegerea oamenilor sanatosi mental.
  • 2.0 VVT-i de 150 cai – Primesti 5 cai in plus pentru 200 centimetri cubi. Daca erau 6, erau frumosi. Dar asa, is doar 5.

Diesel

  • 2.0 D-4D de 122, 125 si 141 cai – Daca nu stii nimic, dar absolut nimic despre masini si nici nu ai de gand sa te documentezi, atunci intrebarea mea sincera este : Ce cauti aici? In orice caz, acelasi 2.0 D-4D este gata sa fie calul de povara si pentru Avensis.
  • 2.2 D-4D de 148 si 174 cai – Nu mai ai odiosul 2.2 D-CAT care facea gratar din garniturile de chiuloase dar acum ai un 2.2 D-4D care are probleme cu regenerarea filtrului de particule. Sau poti merge la sigur pe un 2.0 D-4D.

Probleme generale Toyota Avensis T270

  • Benzinarele de 1.8 si 2.0 au o cutie automata de tip CVT, nu standard. Daca nu ai condus vreodata un CVT, nici nu vrei sa faci asta. Mergi pe o manuala. Fa economie. Ia niste dotari in plus.
  • Frana de parcare electrica e o problema notorie la Toyota Anvesis din generatia asta. Ce sa-i faci, n-ai ce sa-i faci. Se strica, se blocheaza, se prajeste mai ceva decat un pastilat la un rooftop party.
  • Chiar daca nu se compara cu vechea generatie, problemele la coloana de directie raman lipite de masina ca guma de adidas. De la un senzor pana la intreaga coloana, poti sa ai parte de orice.

 

Verdict Toyota Avensis T270

Imi place. Aduce foarte mult a Lexus, dar totodata e mai ieftina si mai discreta. E fiabila, drept dovada faptul ca asta e unul din cele mai scurte articole AproapeMasini. Toyota Avensis T270, pentru barbatul care duce femeia la restaurant intai si dupa face pozitia misionarului.

Ce motor recomand? Fara nici un dubiu, benzinarul de 1.8 si 145 de cai, legat la o cutie manuala.