Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Renault Clio II ( 1998 – 2005 )

Renault Clio II, micul gigant de la Renault care a venit sa rastoarne imaginea francezilor si sa faca lucrurile mai drepte decat dintii proaspat lucrati la stomatolog. Dar oare a reusit?




N-as fi scris despre Renault Clio II daca nu ar fi fost o masina atat de populara printre incepatori si printre domnisoarele carora nu le pasa absolut deloc de masini. Nu as fi scris despre Renault Clio II daca nu ar fi fost atat de ieftin. De fapt, e genul ala de masina unde pretul afisat este in RON si nu e din greseala si nici nu se refera la euro. Si totusi, Renault Clio II are farmecul lui. Daca ar fi sa il compar, ar fi versiunea de oras a lui Ford Mondeo II : e ieftina, e abuzata, nu e intretinuta cum trebuie si in continuare vezi o gramada din astea pe strazile patriei. Nu conteaza cat abuz mananca un Renault Clio II, el va continua sa se taraie de colo colo cu ce ulei i-a mai ramas de la ultimul schimb, de acum 3 ani.


Asta este acel Clio care a dat nastere lui Logan, Sandero si Duster?


Nu. Renault Clio III are onoarea de a fi predat piesele legendarului Logan care apoi s-a transformat in Sandero si Duster. Renault Clio II e o masina clasica franceza: francezii sunt foarte slabi la masini scumpe, dar foarte buni la masini mici si simple.


 


Motoare Renault Clio II


Benzina



  • 1.0 de 59 si 76 de cai – Un motor facut initial pentru Twingo, dar care a fost pus cumva si pe Renault Clio II. Venit in echiparea de baza, motorul se descurca lejer in a transporta caroseria pentru ca atat are de transportat: caroseria. La nivelul asta de echipare scaunele si bordul sunt optionale.

  • 1.2 de 58 si 75 de cai – Versiunea de 75 de cai a ajuns intr-un final sa fie motorul de baza pentru Logan si Sandero. De departe cel mai popular motor de pe Clio II, acest motor sufera de un apetit pentru bobine de inductie. 

  • 1.4 de 75, 95 si 98 cai – Motorul de baza de pe Megane II e surprinzator de rapid pe Clio. De parca soferii si soferitele de Clio II merg suficient de repede incat sa aiba relevanta.

  • 1.6 de 90, 110 si 115 cai – Cel de 90 de cai a fost disponibil doar pe Clio II si nici nu merita atata timp cat ai motorul de 1.4. Cel de 110 si 115 cai in schimb, cod K4M, face din Clio o torpila comic de rapida. Nu foarte stabila, dar rapida.

  • 2.0 F4R de 172 si 182 cai – Vestitul Clio 172 si Clio 182 dupa facelift. Merita un articol separat pentru ca sunt cateva diferente.

  • 3.0 V6 de 230 si 255 cai – Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, dementul de Clio V6 este bazat pe Renault Clio II si pe fapte ireale. Clio V6 are la fel de multa legatura cu un Clio normal precum are legatura tamaia cu heroina.


Diesel



  • 1.5 dci K9K de 64, 65, 68, 82 si 100 cai – Legendarul K9K despre care am vorbit intens in articolul despre Megane III. Doar ca acolo am vorbit despre un motor evoluat, iar aici vorbim despre geneza. iPhone 3 vs iPhone 6. Pre Malone vs Post Malone. Cat despre motor, variantele sub 90 de cai (aproape toate pe Clio II) au injectoare Delphi, facute la noi in Romania intre doua sticle de Mona. Bonus primesti si probleme la EGR.

  • 1.9 DTi de 80 cai – Montat pe Clio doar 1 an, acesta este predecesorului motorului dci common-rail. Mult noroc sa gasesti motorul asta pe un Renault Clio II.



Probleme generale Renault Clio II



  • Mare atentie la toate motoarele care au distributia pe curea. Distributia trebuie schimbata in maxim 50.000 de km altfel ramai fara motor. Problema care se aplica in mod deosebit motoarelor pe benzina.

  • Materialele interioare au fost furate din Regie si sunt de o calitate de care s-ar atinge doar un student. Puncte bonus pentru materialul textil care isi canta constant „supararea cand imi vine, rup camasa de pe mine”.

  • Cutia de viteze automata e un adevarat dezastru pe Renault Clio II. Asta este un punct de interes pentru cei doi cititori care se gandesc la un Clio II cu o cutie automata. Pe bune acum, sa cumperi o masina ce are pretul de vanzare in RON si sa insisti sa vrei cutie automata.

  • Capota are un sistem de prindere mai ciudat, iar daca tragerul metalic nu este verificat si dat cu vaselina din cand in cand se poate desprinde si te trezesti cu o capota in parbriz mai ceva decat Materazzi cand s-a trezit cu un cap in plex de la Zidane.

  • Pentru voi astia care insistati sa va luati Renault Clio II cu trapa va anunt sa va pregatiti si un lighean pentru ca trapa are obiceiul de a se bloca si va va ploua in masina. Alternativ, va pot recomanda spitalul 9, sectia „Agitati”.



Verdict Renault Clio II


Vrei ceva ieftin si simplu cu care sa te plimbi in oras? Renault Clio II. N-ai bani de o masina dar vrei totusi o masina? Renault Clio II. Nu stii si nu-ti pasa despre masini? Renault Clio II. Micul gigant poate ca nu pare a mare lucru in 2019, dar daca nu ar fi fost el nu am fi avut Renault Clio III, Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Duster sau Clio V6. Da, se simte a masina ieftina, pentru ca este o masina ieftina. Are pretul afisat in RON. Doar ca nu intotdeauna ieftin inseamna si prost.


Ce motor recomand? 1.4 benzina de 98 de cai ar trebui sa fie cel mai echilibrat motor dintre toate. As mai fi recomandat si cel de 1.6, dar mult noroc sa gasesti asa ceva.


Similar Articles

AproapeMasini

06 May 2019

D'ale Șoselei



Scrie un raspuns
  • Eduard

    2021-04-10 16:21:38

    Am un Renault Symbol fabricatie 2007 , 1,5 dci ( constructorul rezolvase problema injectoarelor) – 165.000 km, fara probleme deosebite, fara rugina, desi merg 5 zile / saptamana cu ea cam 30 de km in traseu mixt si in concediu vara. Consum mediu 4, 6 %. Este adevarat cu reviziile si schimbarea consumabilelelor la timp si la reprezentanta. Am schimbat dupa 100.000 km pompa servo ( problema cunoscuta a motorasului electric) si electromotorul (nu am vrut sa le repar ). Sunt foarte multumit de masina . Sper sa mai tina macar cinci ani.

  • Calin J.

    2021-03-07 09:29:24

    Am avut un exemplar fabricat in Franța. Model 2001. 1.2 benzina 60cp. 350 000 km . L am alergat 200 000 km. Fără să i dau prea multă atenție. Am înlocuit : bobina inducție. Fise bujii. Ambreiaj. Segmentat motor. In rest doar consumabile. Nu are gram de rugină. Mașină f.f.f buna.

  • AproapeMasini

    2020-08-25 15:25:07

    Foarte bune masini pentru incepatori ! Iar acel 1.4 MPI e demn de legende, trece lejer de 1 milion de km.

  • Andrei

    2020-08-25 01:58:46

    Sunt începător și ma gândesc grav la un clio 2

  • Catalin

    2020-05-09 10:59:35

    Una din masinile oficiale ale taximetristilor din Istanbul si asta spune tot ! Am avut una in familie care a refuzat sa moara. Chiar si cand rugina nu a mai avut ce sa manance din ea ( a vebit intr-p dimineata la usa si a spus:Sefu n-am ce sa mai mananc la ea, a ramas doar plasticul. Te pup, Pa, ma intorc cand iti iei Logan) tot a facut un drum pana on Croatia pentru ca fratele mai mare si mai nou din garaj a facut greva in ziua cand trebuia sa plecam. Da, o masina care merge cu zeama de varza in baia de ulei, cu usile atarnand ca un prepelicar care a mancat visinele din damigeana. Ce nu am suportat niciodata la masina asta: cine are peste 1.6m sa nu stea in spate. La prima groapa va da cu capul de plafon ! Locurile din spate se adreseaza celor care au intrat in pubertate la 14 ani si au iesit la 15, oprindu-se nemeritat din crestere. In rest, inca sunt atatea pe strazi, inclusiv ca taxi, ca le uitam originea otomana, tara cuboscuta pentru calitatea masinilor produse acolo chiar si sub sigle precum….Toyota.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA