Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Renault Clio IV ( 2012 – 2019 )

Renault Clio IV, micul gigant care a lasat salopetele de munca si care si-a pus ochelari de soare, un fluier, si-a luat un bidon de apa si a plecat la un festival. Dar oare sa-si fi pastrat originile modeste si sa fie o alegere buna?



 


Stii cum e, Renault Clio III a fost o masina prea ieftina pentru Romania. Si nu ma refer neaparat la pret. Totul era ieftin, totul era functional, totul era facut ca sa reziste si ca sa te duca din A in B cat mai ieftin. Dar romanii nu au vrut asta pentru ca de ce sa dai 3000 de euro pe un Clio III din 2010 cand poti da 3000 de euro pe un E46 din 2005. Plus ca Renault Clio III dadea senzatia unei conserve de pateu: E buna, te tine, e ieftina, dar esti profund neimpresionat. E ca un bidon de apa plata, fara eticheta.


Asa ca Renault Clio IV a venit cu un aer mult mai dramatic si mai sportiv. De fapt, supermini-ul asta a fost printre primele masini unde aveai atat de multe optiuni de personalizare incat ziceai ca te afli intr-o clinica de chirurgie plastica. Si s-a vazut: Renault Clio IV a fost un succes. Pana si firmele au cumparat flote de Renault Clio IV, dar asta poate si pentru ca era mai ieftin decat o Fiesta sau un Polo, dar ce conteaza? Ai vandut 200 de masini?



Plus ca acum Renault Clio IV arata a masina, nu mai arata a o masina pe care o conduci acasa in ziua in care ai aflat ca esti concediat. Singura problema reala la Clio IV este ca acum vine exclusiv in versiunea in 5 usi (cele doua posesoare de Clio III in 3 usi vor fi profund dezamagite, dar nu cred ca vor face un boomerang pe Instagram despre asta). Mai mult decat atat, manerele de la portierele din spate sunt ascunse sus pe geam. Asta inseamna ca va trebui sa explici mereu pasagerilor din spate cum se deschide portiera pana cand te vei satura sa explici degeaba si vei deschida portierele spate cu mainile tale.


 


Motoare Renault Clio IV


Benzina



  • 0.9 TCe de 90 cai – Un motor facut legendar pe Logan II, acest benzinar in 3 cilindri de origine Mercedes s-a dovedit a fi fiabil si suficient de musculos pentru a cara imensa caroserie a lui Renault Clio IV. Imagineaza-ti-l pe Ion Paladi carand un bidon de apa de 0,5 litri si ai o imagine clara a lui Renault Clio IV 0.9 TCe de 90 de cai. Foarte fiabil motor apropo.

  • 1.2 MPI de 75 cai – Un motor entry-level pentru o masina entry-level. Daca pentru tine tot ce conteaza e pretul, atunci motorul asta e pentru tine. Desi, daca esti chetros, nu inteleg de ce ti-ai lua o masina noua in primul rand. Un motor decent pentru oras si atat, care mananca ocazional bobine de inductie. 

  • 1.2 TCe de 120 cai – Deja vorbim de altceva. Acelasi antic D4F 1.2 MPI, doar cu o turbina legata de el. Schimba bobinele de inductie, schimba distributia la timp si motorul asta te va tine mult mai mult decat te-ai astepta. Si nu zic pentru ca e un Renault si te-ai astepta sa se strice la iesirea de pe poarta fabricii.


Diesel


1.5 dci K9K de 75 si 90 de cai – Acelasi legendar K9K care a fost montat pe orice, de la Dacia Sandero pana la Mercedes B Class si de la Renault Clio pana la Infiniti Q30. Evita versiunea de 75 de cai pentru ca are injectoare facute de catre Delphi, la noi in Romania. Stii cum e, mai bagi un gat de Mona, mai faci un injector, mai bei un Babanu, mai faci un injector...



Probleme generale Renault Clio IV



  • Senzorul de presiune la roata e un punct slab cunoscut la Renault Clio IV. Stii, dintotdeauna mi s-a parut greu sa merg la benzinarie o data la luna si sa verific presiunea la roti. Chiar as plati cateva sute de euro pentru un calculator care sa faca asta.

  • Ansamblul de stergatoare are obiceiul de a se strica. Daca la Renault-urile mai vechi problema era la faruri, iata ca la Clio s-a mutat problema la stergatoare. Motorase, brate, poate pica orice.

  • Nu e neaparat o problema pe cat un „defect de fabricatie”. Bateria are un senzor de monitorizare a curentului. Daca acel senzor simte o anomalie la baterie incepe sa clipeasca in bord si, in cazuri extreme, poate sa inchida inclusiv motorul (foarte putin probabil). De multe in schimb, singurul care se strica e chiar senzorul. E suficient sa decuplezi senzorul si eroarea dispare. La fel ca si in viata. Te decuplezi si problemele dispar. 



Verdict Renault Clio IV


Mie imi place Renault Clio IV foarte mult. E o masina atat de fresh incat o poti servi pe Lipscani. E o masina simpla dar care arata bine. Nu vrea sa para ce nu e. Nu vrea sa para mai mare decat e. E o masina foarte buna de oras, si atat. Mai mult decat atat, Renault Clio IV e o masina foarte fiabila, ceea ce e foarte ciudat la o masina facuta in tara unde cetatenii fac doua revolutii pe ora, in timp ce folosesc baghete cu usturoi pentru a-si satisface orientarile dubioase. Din partea mea, primeste 3 de „Da”.


Ce motor recomand? Te-ai gandi ca voi recomanda excelentul 0.9 TCe de la Mercedes, si ai gresi. De departe recomand motorul 1.2 TCe, urmat de aproape de 0.9 TCe. Nu recomand 1.5 dci pentru ca asta e o masina de oras, nu de naveta.


 


 


Scrie un raspuns
  • Cosmin

    2024-07-30 12:34:49

    Te salut, ma ghidez de ani de zile după aproape masini , si mai sus un băiat a comentat exact ce ma interesează și nu ai răspuns și anume aici recomanzi 1.2 tce în loc la 0.9 tce care este o legenda dar la megane și restul renault spui ca e un motor cu probleme în general , lămurește-ne te rog majoritatea suntem conducători de Uber/Taxi presupun ca ți-ai dat seama și as vrea acest 1.2 tce pentru ceva mai multa putere față de 0.9 și 1.6 16v exclus 1.5 dci. Deci este un motor bun sau nu ? Și dacă da din ce an se rezolva problemele la acest motor ? Mulțumesc

  • Marian

    2023-06-03 06:32:47

    Ai dreptate.motor 1.5 75 hp.nare putere te rogi de el sa tragă,cutie viteze repatata la 130000km.nu are vizibilitate bună consuma mult.am masina din 2017 reno estate euro 6.reno clio 2 65 hp.era o super masina tot 1.5 dci.

  • Sorin

    2021-04-10 14:46:54

    Va multumesc mult pentru raspunsul prompt! Toate cele bune!

  • AproapeMasini

    2021-04-10 09:19:28

    Salutare Sorin, Iti recomand in primul rand ghidul asta, ar trebui sa te ajute destul – https://aproapemasini.com/2021/01/18/top-69-de-masini-de-cumparat-in-2021-editia-5000/ Daca vrei masina ieftina, economica si fiabila si nu pui mare accent pe sigla, atunci iti recomand Toyota Corolla 1.6 benzina, Renault Fluence 1.6 benzina (asta e masina populara printre taximetristi) daca vrei portbagaj si Megane 1.6 daca nu iti pasa de portbagaj. Apoi mai ai Ford Focus 1.6 benzina, Opel Astra J 1.6 benzina si Chevrolet Cruze 1.6 benzina. La fel in care pui tu problema, probabil ca as merge pe un Renault Fluence 1.6 benzina.

  • Sorin

    2021-04-10 00:34:27

    Va salut! As dori in sfat pentru achizitionarea unui autoturism second hand, daca se poate. Bugetul ar fi de maxim5, maxim 7000 euro cu tot cu inscriere/documentatie. Ma intereseaza in primul rand sa fie o masina economica si fiabila, apoi sa traga decent(similar cu un golf6 1.2 tsi). Masina va fi condusa 90% prin oras insa as vrea ca daca merg la un drum mai lung sa pot depasi un camion fara prea mari probleme. Nu ma deranjeaza sa folosesc o masina cu sistem gpl de asemenea. Pana acum m-am uitat la Vw golf 6 bifuel de 1.6(apropo, mi a placut mult articolul dvs legat de golf 6 :))). ), Renault Clio(nu stiu ce motorizare benzina ar fi potrivita caci nu am testat nici una, ma gandesc chiar si la un logan, nu mi ar displacea nici un megane 3. Cam astea mi sunt variantele momentan. Va multumesc in avans pentru sugestii legate de model/motorizare. Sunt mare fan al modului in care prezentati situatia masinilor, toata stima!

  • Robert

    2021-03-08 20:04:05

    Salut, 1.2 tce are aceelasi cod motor ca cel de 115 cai si de 130 de pe megane despre care ai zis ca e cel mai prost motor, iar pe clio spui ca e cel mai bun motor, care este adevarul pana la urma? Si intr-un comentariu spuneai ca e cea mai proasta combinatie 1.2 cu cutia edc dar pana in 2016 numai cu EDC venea.. recomanzi sau nu motoru asta prin urmare? Are probleme cu consumu de ulei cum se aude sau?

  • nelu

    2021-03-05 14:31:34

    Salut, am eu 1.5 dci 90 hp cu filtru de particule,folosesc 90 % Bucuresti ,nu am avut nici cea mai mica problema,important e sa nu mergi subturat,cand ies la o luna din oras masina merge excelent!

  • Marian

    2021-03-03 17:07:46

    Salut! Cu filtful de particule cum e, c fc regenerarile? Eu as vrea sa iau clio cu aceasta motorizare ..si voi folosi masina 95 % in oras

  • AproapeMasini

    2020-11-09 11:22:02

    Cred ca e cea mai proasta combinatie posibila pe Clio.

  • Nede Octav

    2020-11-08 18:44:38

    1.2 tce din 2016 cutie edc?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA