Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Dacia Sandero II ( 2012 – 2020 )

Vrei un Golf V nou? Atunci Dacia Sandero II ar putea fi raspunsul cel mai apropiat de aceasta realitate. Dacia Sandero II, una din cele mai bune compacte la ora actuala.



 


Ce treaba are Dacia Sandero cu Golf V?



  • Dacia Sandero II e in continuare un Logan II fara portbagaj si care nu se rastoarna la viteze mai mari de 35 km/h. Doar ca acum arata la fel de bine ca majoritatea compactelor, iar daca e sa o aseman cu o masina, atunci ar fi cea mai apropiata de Golf V ca si aspect.

  • Mai mult decat atat, Golf V s-a ridicat pe spinarea lui Golf IV, o masina de scris intr-o lume a laptop-urilor. La fel e si cu Dacia Sandero II, care s-a ridicat pe spinarea onestului, dar rudimentarului Sandero I. Ambele sunt masini care au mostenit din fiabilitatea legendara a doua (sau doo, ca sa fiu corect gramatical in 2019) masini care erau depasite tehnologic inca de la lansare. Mai ales ca Dacia Sandero II inca foloseste piese de pe Clio II si Clio III, masini lansate odata cu X Box 360 undeva prin 2005.

  • Mai mult decat atat, Dacia Sandero II vine cu foarte multa tehnologie care era si pe Golf V. Duse sunt zilele in care servodirectia sau geamurile erau dotari optionale, astazi Dacia Sandero II vine cu o cutie automata, camera marsarier, senzori parcare sau navigatie. Practic, poti avea toate echipamentele de care ai nevoie in 2019.



Motoare Dacia Sandero II


Benzina



  • 0.9 TCe de 90 cai – Motorul legendar de Mercedes care a devenit urmatorul car de povara pentru toate masinile posibile si imposibile, de la Mercedes Logan la Mercedes A Class pana la Infiniti Q30. Un motor foarte fiabil pentru cei care vor sa faca kilometri.

  • 1.0 SCe de 73 cai – Un motor lansat acum 5 minute, care de fapt a fost lansat mai demult. In esenta acelasi 0.9 TCe, dar fara turbina. Si fara putere. Si fara pretentii. Legenda spune ca unele motoare ar fi consumatoare de ulei. Legenda spune si daca ai umidificator si un dezumidificator si daca le pornesti in acelasi timp, practice transferi apa wireless.

  • 1.2 MPI de 75 cai – Vechiul 1.2 MPI lansat in 1305 de catre Goro Masamune si care a fost pensionat de catre motorul german. Un motor absolut decent pentru oras, dar cam atat. Tin minte ca am facut scoala pe un Sandero I 1.2 MPi de 75 de cai si motorul ala era mai supt de viata decat un student la medicina in sesiune. Ca atunci cand mergi la Food Court ca sa mananci o ciorba de burta, cu de toate, si ajungi acolo si constati ca pe meniu e doar ciorba de cartofi.

  • 2.0 RS de 150 caiDacia Sandero II RS vine cu 150 de cai, suspensie pe 3 nivele, discuri de frana pe toate rotile (sau roatele?), ESP si cutie in 6 viteze. Nu, nu e disponibil in Europa pentru ca ar fi tras un sut in testiculele lui Renault Clio IV RS. Doar l-am trecut aici ca sa te enervezi ca nu am primit si noi asa ceva.


Diesel


1.5 dci K9K de 75 si 90 de cai – Legendarul 1.5 dci K9K care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Doar ca acest motor nu este un Alexandru Arsinel care traieste doar pe spatele faimii, ci mai degraba e o Carmen Tanase care inca arata ca poate, in mare stil. Atentie in schimb la motorul de 75 de cai pentru ca foloseste injectoare Delphi facute la noi in pauzele dintre doua sticle de Mona. Oricum motorul diesel nu a fost prea popular pe Sandero, pentru ca nu e o masina de cursa lunga pe drumurile patriei.



Probleme generale Dacia Sandero II



  • Dacia Sandero II, la fel ca si prima generatie de Sandero, foloseste tehnologie veche de Renault Clio, testata, reparata si reciclata. Nu sunt probleme deosebite de notat pe partea mecanica, pentru ca majoritatea pieselor deja si-au mancat R&D-ul.

  • Evita versiunea cheala ca Benone Sinulescu. Mai ales evita versiunile fara radio (da, poti cumpara in 2019 o masina noua fara radio) pentru ca instalatia e mai grea de montat decat atunci cand ai 14 ani si incerci sa deschizi prima ta pereche de sutien. Asta daca esti norocos si faci asta la 14 ani si nu joci Counter Strike 1.6 in timp ce bei 5 Mountain Dew talpa la sala de net. Mai mult decat atat, versiunea cheala vine si fara boxe, pentru ca oricum n-ai cumparat radio. Nu fi chetros, ia o versiune cu radio. Ca nu poti baga placa cu „las sa cante motorul”, ca n’are ce sa cante.

  • Mentiune speciala pentru coltul de sus de la portierele din spate. De fapt, ala nu e doar un colt, e lama lui Excalibur. Coltul ala e super ascutit si ai sanse foarte mari sa iti iei o lovitura acolo sora cu spitalul. Unii oameni se tund cu ciobul, Dacia Sandero II se ansambleaza cu ciobul.


 


Verdict Dacia Sandero II


Un Logan de oras. Un Golf V modern. Un Clio IV mai ieftin si ca pret si ca aspect. Daca prima generatie de Sandero a fost o masina agricola facuta pentru potecile patriei, Dacia Sandero II deja e o masina cizelata de oras. Doar ca, spre deosebire de majoritatea celor care pleaca de la tara la oras, Dacia Sandero II nu si-a uitat originile oneste si ramane una din cele mai fiabile masini de pe piata la ora actuala. Iar versiunea Stepway arata atat de bine incat te intrebi la ce sa mai cumperi un Captur sau ce alt cross-over s-a mai lansat saptamana asta?


Ce motor recomand? 0.9 TCe de 90 cai, clar. Sandero e o masina moderna de oras, asa ca un diesel nu se pliaza prea bine. Mai ales ca un diesel suna a pietris cazand din roaba, iar Sandero nu e chiar atat de antifonat pentru ca nu poti mentine pretul ala mic fara sa mai umbli la calitate.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-11-09 22:17:09

    Salutare Marius, Conform taximetristilor, merge brici si pe GPL! Succes!

  • Marius

    2021-11-09 19:20:21

    Salut! Motorul 0.9 tce se împacă cu gpl?

  • AproapeMasini

    2020-11-30 18:26:04

    Salutare Alin, Sandero Stepway 0.9 TCe fara niciun dubiu, daca o iei pentru mers predominant prin oras. Rapid ar fi mai bun pe drumuri exterioare, dar cu 1.6 TDI, nu cu 1.2 TSI. Singura chestie care il ajuta pe Rapid e ca e mai sigur in caz de impact, dar ai sanse destul de mari sa mori in amandoua in caz de accident mai serios. Pentru oras sunt ok amandoua, cu Sandero calcand-ul in picioare pe neamt.

  • Alin

    2020-11-28 09:16:21

    Buna. Sunt intr-o mare dilema. Lumineaza-ma, te rog. Dacia Sandero Stepway 2017 0.9 90 cp sau Skoda Rapid 2015 cu 1.2 Mpi? Multumesc.

  • AproapeMasini

    2020-11-01 20:51:05

    Daca vrei sa schimbi ambreiajul la fiecare a doua plecare de pe loc, atunci Easy-R e pentru tine. Altfel poti spune pas.

  • Nedelcu Octavian

    2020-11-01 12:52:31

    Deci să nu mă bag pe Stepway din 2017,are km puțini,20000.full.

  • AproapeMasini

    2020-11-01 12:25:56

    Salutare Octavian, Nu. Cutia robotizata Easy-R a fost la fel de desteapta ca Luis Lazarus. Dar noile Sandero si Golan vor avea o cutie noua de tip CVT.

  • Nedelcu Octavian

    2020-11-01 09:52:11

    Cutia automata de pe sandero stepway fabricație 2017 e ok?0.9 benzină.

  • Nedelcu Octavian

    2020-11-01 09:32:17

    ????

  • Laurentiu

    2020-08-08 19:55:32

    Salutare, o mica corectie, faimosul 0.9 , 90 CP, este de conceptie Renault si vandut Mercedesului. El se produce atat la Pitesti cat si la Valladolid. Uite aici: https://newsweek.ro/auto/tce-inima-turbo-de-la-mioveni-care-bate-in-pieptul-a-2-milioane-de-modele-dacia-renault-si-nissan Cu toate acestea imi plac articolele dvs.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA