Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Toyota Aygo II ( 2014 – prezent )

Toyota Aygo II vine ca sa preia stafeta masinii oficiale a restaurantelor si shaormeriilor care servesc oameni beti si foarte beti, vineri seara. Dar oare a reusit sa livreze pizza…asta, misiunea pana la capat?



 


Toyota Aygo II a venit cu o misiune uriasa de dus mai departe – sa duca pizza si kebab-ul acolo unde nu a ajuns nicio firma care livreaza mancare. Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, Toyota Aygo II trebuia sa trimita kebab in Salajan.


AVEM GEAMURILE DIN SPATE FACUTE DIN STICLA!!!


Si a reusit? Nu prea. Ramane in continuare o masina relativ populara pentru agentii de vanzari incepatori cat si pentru cei care fac livrari, dar magia primului Aygo s-a dus. Asta pentru ca traim vremuri mai interesante decat atunci cand pe OTV era intrebarea „Cine ar castiga daca s-ar lupta dacii cu samuraii? Raspunde cu DA sau NU printr-un SMS la 1333”.



  • Avem shaormeriile la inceput de drum care nu isi permit masini noi sau vechi, ci masini foarte vechi. Shaormerii care inca mai livreaza mancare cu un VW Lupo sau un Clio sau, mai rau, un Micra.

  • Apoi avem cele de nivel mediu care inca sunt multumite de vechiul Aygo si inca le pastreaza. Intre timp a aparut VW Up! si au cumparat un balot, inainte sa vina Aygo II.

  • La final avem shaormeriile care sunt ultima fitza, ultimul concept, ultima poezie a Nikitei, care si-ar fi permis un Toyota Aygo II, dar care au mers spre viitor – electric. Smart electric, noul E-Up!, Nissan Leaf si tot asa.



Si apoi a aparut o alta provocare pentru Aygo-ul adus direct din creatiile lui Hirohiko Araki si anume toate aplicatiile de livrat mancare. Le stii, Takeaway, Clever, Glovo, Bolt, Usain Bolt, Glo si toate nebuniile de genul. Asa ca, la ce sa mai spargi cateva mii de euro pentru o masina de livrari + salariile soferilor + mentenanta masinii, pe cand poti da 5 lei la comanda lui baiatu care vine si ia un sac de mancare si il imparte prin sat? Practic, conceptul asta desfiinteaza incet incet nevoia de masini speciale pentru livrari.


Atunci, cui ii mai ramane Toyota Aygo II?


Cred ca va ramane printre noi si va prelua din clientela pentru Yaris. Incepatori, incepatoare, doamne si domnisoare. Primul Aygo nu avea legatura cu moda cum nu are tamaia cu heroina, dar acest agresiv Aygo arata ca un Yaris mai mic. Ai aproximativ aceeasi dinamica, un pret mai bun, aspectul posibil mai frumos dar ai mai putina putere si mai putin portbagaj, lucruri care sunt la fel de importante pentru o masina de oras precum sunt cerintele tehnice pentru un examen pe un post la primarie. Ar putea sa te intereseze, dar e putin probabil.


 


Motoare Toyota Aygo II


Benzina



  • 1.0  1KR-FE de 68 cai – Acelasi vechi 1.0 japonez mancator de pompe de ulei care cica din 2013 nu prea mai mananca pompe de ulei. Nu mananca nici carburant, dar in schimb in momentul in care calci pedala de acceleratie nu se intampla nimic. Sa nu ramai surprins daca te va depasi un bosorog care merge cu cadru.

  • 1.2 Turbo EB2DT de 100 cai – Foarte bun, foarte fiabil, ceea ce este foarte ciudat de zis despre un motor francez. Au mai fost motoare franceze 1.2 Turbo care au fost puse pe alte masini si acolo a fost viata, acordeoane si vibrochen rupt la 200 de metri distanta de poarta fabricii. Dar acest 1.2 Turbo se pare ca nu are probleme notabile.



Probleme generale Toyota Aygo II



  • In primul rand se stie ca Aygo II mananca ambreiaje cum bea Cheloo bere. Cel mai probabil problema se afla la benzinarul de 1.0, motor recunoscut si pe generatia anterioara.

  • Haionul este complet din sticla asa ca mare grija la cum il inchizi ca sa nu faci pe jos numai haion. SI ACUM SI GEAMURILE DIN SPATE SUNT DIN STICLA!!!!!!!@)$@!*%!@$)@!(#!!!

  • Cutia semi-automata MMT ramane un mister in ceea ce priveste fiabilitatea. De obicei e o alegere foarte proasta, dar cateodata unele cutii scapa de mecanici si se repara singure. As fi facut o gluma cu livratul de pizza, dar nu stiu sa fi cumparat vreun fast food un Aygo automat.

  • Navigatia e o problema generala la Toyota din zilele noastre, iar Aygo nu scapa. Ma rog, cei doi oameni care au vrut sa dea bani in plus pe o navigatie care oricum nu functioneaza.

  • Farurile sunt mai degeaba decat un medic rezident care a luat rezidentiatul pe spaga si care acum nu stie sa faca nimic si pe care nici medicii nu il lasa sa faca nimic. Sa stea cat mai departe de pacienti, la fel cum si Toyota Aygo II trebuie sa stea cat mai departe de intuneric.

  • „Mergem inainte, ca inainte era mai bine” este deviza coloanei de directie de la Toyota, asa ca ocazional se strica si refuza sa mai faca stanga-dreapta, pentru ca tu sa poti merge inainte. Toyota Aygo II nu scapa de aceasta problema, pentru ca e cel mai mic din familie si nu va primi niciodata tehnologia de top de la japonezi.


 


Verdict Toyota Aygo II


O masina cu o identitate mai ambiguua decat legislatia din Romania. Inainte stiai ca ai o masina cheala, ieftina, excelenta pentru incepatori, soferi de delivery si soferi carora nu le pasa absolut deloc de masini sau de condus. Dar Toyota Aygo II e o masina care se vrea a fi mai premium de fel, pentru o clientela mai subtire decat tanga-urile fetelor aflate la spa. Pentru ca Toyota sufera de niste preturi galactice atat la sectiunea masini noi cat si la sectiunea auto rulate. Toyota Aygo II s-a vrut a fi fost o masina accesibila incepatorilor sau oamenilor care isi doresc sa isi cumpere prima lor masina noua. Din pacate, Aygo e mai scump decat toata competitia, indiferent ca vorbim de masini noi sau aproape noi. De fapt, Aygo se bate in plaja de pret cu clasa imediat urmatoare de masini. Daca un Aygo costa mai mult decat o Fabia si costa comparabil cat un Clio pe cand ar fi trebuit sa se fi comparat cu Twingo, iti poti da seama de ce masina asta nu a prins si nu va prinde la public.


Ce motor recomand? As recomanda deliciosul 1.2 Turbo de 100 cai, dar cu ce pret? La propriu intreb de pret. Asadar, relaxeaza-te si mergi pe clasicul 1.0 de 68 cai.


Scrie un raspuns
  • Marian

    2022-08-17 11:59:34

    Dețin una din 2020…consum mediu la 70km/h 3,3…In oraș cu aer și talpa maxim 7!

  • Razvan

    2022-06-22 14:37:24

    Mai nou, e și hibridă.

  • Sandu Liviu

    2020-10-30 21:02:47

    Am uitat sa spun ca sunt de acord cu Dany . Cât privește fiabilitatea ,nu e cazul sa descoperim noi roata sau focul ! Sunt in trafic Aygo cu 450000km. la care nu s-a umblat la motor(ma refer la modelul Facelift (2014 -2018),iar km. ăștia făcuți cu șoferi diferiți.Cine are un pic de habar de mecanica,știe ce vreau sa spun. Apropo,când e soarele puternic se montează parasolare și la Lamborghini Huracan. Doar ca acea mașina e nițel mai scumpă.

  • Sandu Liviu

    2020-10-30 20:50:51

    Multe persoane cu permis de conducere …putini șoferi. Chestia cu pizza care nu încape in mașina…destul de subtire.Masina e mai mult decât ok. dacă ne gândim la scopul punerii ei in fabricație.Este o mașina pt.traficul urban și suburban,care se achita onorabil de sarcini.Cine vrea un concediu la volan are de ales…oricum . E cel puțin caraghios sa circuli 95% prin oraș cu o mașina de 4,8-4,8m(serviciu,piata,magazin) dar …balcanismul din noi fierbe și e musai sa epatam.N-ai nevoie de ,,jdemii”de cai ca sa faci piata și naveta serviciu-acasă.Mai aruncați o privire și prin vecini ( alte tari…mai de la vest de noi) și veți constata ca oamenii normali conduc mașini normale. Mașina e super dacă ne gândim la raportul preț-calitate,200000km și 6 ani garanție,fiabilitatea Toyota,spațiu mai mult decât generos pt. locurile din fata (cine vrea sa care cartofi pe bancheta din spate,sa-și cumpere MCV) .Ar mai fi multe de spus dar nu vreau sa intru in polemici cu cei care confunda merele cu trufele. Cine e mai mofturos ,poate sa-și cumpere un break.Poate o sa-i încapă pizza…

  • Dany

    2020-10-16 19:10:02

    Mănânci căcat cu polonicul, de parcă ai vrea să-l termini tu pe tot. Cine citește ce ai scris, ar crede că ai cumpărat o mașină din carton. Este ok mașina, dar rămâne să-și dovedească fiabilitatea în timp.

  • Alexandru

    2020-08-26 21:05:34

    Cum adica se cojeste exteriorul? Aveti poze?

  • Munteanu Liliana-Lucia

    2020-08-04 18:42:44

    Toyota AYGO X-VOICE,1.0 ,parbriz zero se topeste orice plastic,ce RĂMÂNE în soare ,CLIMĂ nu face față !!!O ȚEAPĂ ,CINE MAI ARE PROBLEME FACETI SESIZARE,EU astept raspuns de la BUCURESTI!!!MAȘINA ESTE ZERO cu FELICITĂRI!! NU CUMPARATI NICIODATĂ

  • Munteanu Liliana-Lucia

    2020-08-04 18:38:14

    Am cumparat o TOYOTA AYGO X-VOICE,CU 38000 LEI .DUPA 2 LUNI ESTE DECOLORAT TOT INTERIIR ,EXTERIOR SE COJESTE TOT INTERIORUL PRAGURI,UȘI!!DEZAMĂGITĂ! NU RECOMAND !!!

  • Catalin

    2020-05-09 11:12:13

    Are o mare calitate: are atata tabla la interior ca nu te mai poti plange de plastic ! Te contrazic, nu poti da aceasta masina unui agent de vanzari incepator. O sa fie atat de frustrat ca va merge cu autobuzul si se va scuza la client ca are masina la revizie si nu a vrut sa intarzie la intalnire…..si vorbesc din experienta 🙂 Recomand daca conduceti aceasta masina sa aveti cu voi actele si o radiografie dentara mai ales pentru drumurile intre orase. Este o masina un pic mai lunga ca un carlig de tramvai deci nu stationati pe linia de tramvai. O lovitura accidentala din spate si o sa aveti acel carlig in fund. Este ingrozitor de scumpa pentru ce ofera si nu as recomanda-o nici macar acelui agent de vanzari in perioada de proba si care inca nu are carte de munca….. Am avut in firna asa ceva ca parc auto pentru agenti de vanzari si cunosc bine modelul. Raspunsul e definitiv NU. Si sa te mai intreb ceva, daca o sa comanzi o pizza dubla, full toping si 3 canete de bere, agenyul livrator iti va aduce comanda pe locul din dreapta fata. Este singurul loc din masina asta unde incape o Pizza mare in cutia de carton ! Si cu bancheta data maxim spate. Alt loc, nu exista ! Si chestia asta vine la pretul unul Logan mediu echipat…..


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA