Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Caddy III ( 2004 – 2010 )

VW Caddy III, una din cele mai populare dubite din clasa mica vine si isi cara demnitatea in fosa septica AproapeMasini. De ce are un pret peste medie VW Caddy III, afla in articolul de astazi.



 


Pentru inceput, trebuie sa stii exact ce ai nevoie si de ce sa iti cumperi un VW Caddy.



  • In primul rand, iti cumperi un Caddy III pentru ca nu ai avut bani de Caddy IV si nici de Caddy V.

  • In al doilea rand, un Caddy mereu a fost undeva la jumatatea centrului. E mai mare decat un Fiesta duba, vine cu motoare mai mari decat Fiat Doblo dar nu e la fel de mare sau costisitor ca un Transporter. Practic, stai la jumatatea centrului, ferit de radiatii, esti ras in cap carnatii spun ca esti un nazi. E adevarat, ai relatii, esti radical si visul tau e sa devii Pi R Patrat.

  • Majoritatea pieselor sunt furate de pe VW Golf V si Golf VI asa ca ai de unde gasi piese, chiar si din dezmembrari. Asta inseamna ca si majoritatea problemelor sunt luate tot de pe Golf V si Golf VI. Doar ca aici ai mai putine probleme pentru ca ai mai putina tehnologie, Caddy fiind o masina de munca nu de promenada.

  • Si acum vine piesa de rezistenta pentru care Caddy III merita banii tai: Este una din putinele dube din clasa asta care vine cu suspensia spate pe foi de arc. Asta inseamna o masa maxima autorizata de pana la 830 de kg, cu vreo 100 de kg mai mult decat un Touareg 7P 3.0 TDI 240 cai automat. Da, compar o masina comerciala cu una normala, dar un VW Caddy III incape intr-un buzunar de la o portiera de Touareg 7P.

  • Plus ca VW pe zona de comercial inca a ramas ceea ce era in zona de autoturisme prin 2000, de pe vremea raposatului Golf IV. Masini simple, slabe ca si dotari, scumpe la pret dar mai fiabile decat concurenta. VW Caddy III – tricoul Polo al dubelor din clasa medie. Nu e nici ultima fitza, nici ultima carpeala. Nici nu te faci de ras, dar nici nu vor arunca femeile cu tanga-uri in tine daca porti un tricou polo.



Motoare VW Caddy III


Benzina



  • 1.4 MPI de 75 si 80 de cai – Pentru versiunea asta de Caddy, masa maxima autorizata este de 37 de kilograme, intrucat abia se poate deplasa singura la puterea asta. Da, e oarecum fiabil dar daca il fortezi prea mult o sa ai probleme la debitmetru, chiuloasa, cilindri si cureaua de accesorii. In ordinea asta.

  • 1.6 MPI de 102 cai – Clasicul 1.6 MPI lansat in 488 pe Golf IV si Octavia I, acest motor e singurul care are vreo logica pentru soferul urban de Caddy. Ori ca ai mers pe un Caddy Life (duba cu geamuri) ori pe un Caddy simplu (duba fara geamuri), 1.6 MPI este pentru tine. Ocazional mananca ulei si bobine de inductie, dar in esenta e un Nokia 3310 intr-o lume smartphone.


Diesel



  • 1.6 TDI de 75 si 102 cai – Cel mai popular motor printre dubele de flota, acest motor se bucura de taxe si asigurari ieftine si de un consum decent, dar sufera pe partea de injectoare, EGR, filtru de particule si volanta cu masa dubla. Personal as sta departe de motorul asta.

  • 1.9 TDI de 75 si 105 cai – Clasicul 1.9 TDI isi duce mai departe torta agriculturala si isi face treaba de minune. Venind cu o volanta cu masa simpla si cu o longevitate demna de Viorel Lis, acest cal de povara inca isi face treaba pe strazile patriei.

  • 2.0 SDI de 69 cai – Te-ai gandi ca 69 de cai sunt distractivi, si ai gresi. Totusi, acesta este motorul muncitoresc perfect. Acceleratia se masoara cu calendarul si are dificultati mari in a transporta incarcatura grea, dar macar are o fiabilitate legendara.

  • 2.0 TDI de 110 si 140 cai – Din pacate vechiul 1.9 TDI a fost pensionat de catre emisiile Europene si a fost strangulat catre paginile istoriei, asa ca VW a scos la lumina 2.0 TDI-ul si uite asa a ajuns pe Caddy. Am vorbit mai in detaliu despre motorul asta in articolul despre Passat B6, iar daca ma intrebi despre Caddy personal recomand versiunea de 110 cai.



Probleme generale VW Caddy III



  • Dupa cum spuneam, multe piese sunt din grupul VW asa ca si multe probleme sunt luate din grupul VW. Incepem cu senzorul G201 de ABS care a umplut service-urile mioritice de Golf, Touran, Leon, Sharan si tot asa.

  • Mare atentie la starea in care se afla masina dar in special mare atentie la dotari. Se stie ca VW mereu a facut masini la fel de dotate ca Andreea Balan asa ca fa un efort si cumpara una care sa aiba macar aer conditionat. La Andreea Balan ma refer.

  • Distributia trebuie schimbata constant la toate motoarele, indiferent de marca. Iar la VW se recomanda intotdeauna si schimbarea pompei de apa odata cu distributia. Nu te zgarci la echivalentul in bani a doua pachete de tigari si o sticla de Unirea.

  • Pentru cei bogatii, incapabilii fizic sau femeile care au ales un VW Caddy III cu DSG, va spun ca trebuie sa aveti mare grija la mententanta. La fiecare 60.000 de km trebuie schimbat uleiul si filtrul, iar la fiecare 3 luni trebuie sa aprindeti o lumanare la biserica pentru ca sa nu sa vi se aprinda becul de la Mecatronic in bord.

  • Revin la calitatea exceptionala a masinilor de vanzare si la modul in care au fost intretinute si recomand sa verifici toata masina de rugina, chiar si in locuri unde nu ti-ai putea imagina ca ar putea exista rugina.


 


Verdict VW Caddy III


Nici nu vrei un Doblo cu motor mic dar nici nu vrei un Transporter. Asa ca iti poti cumpara un Caddy si te poti apuca de treaba, indiferent de motorul pe care il alegi (mai putin benzinarul de 1.4 MPI). Totusi, trebuie sa treci si de preturile mari de pe piata second-hand, care pot fi cateodata si nesimtite, ca doar sunt vandute de catre romani. „SI ce te plangi frate de pret? Ca doar faci bani cu ea dupa!”. Daca bugetul de achizitie nu ar fi contat pentru mine, nu as fi cumparat un Caddy din 2005 in primul rand.


Ce motoare recomand? Pentru benzinare clar benzinarul 1.6 MPI de 102 cai. Cat despre diesel recomand clasicul, vesnicul, eternul 1.9 TDI de 105 cai. Iar daca orasul in care stai te strange cu usa si vrea masini Euro 5, atunci recomand 2.0 TDI de 110 cai.


 


 


Scrie un raspuns
  • Umberto

    2024-06-01 12:16:09

    Vw caddy mk2 1.9 sdi faci review despre el?

  • Marius

    2022-02-11 22:06:02

    Sdi se mai merită in 2022?

  • AproapeMasini

    2020-08-17 16:18:43

    Buna Mihaela, VW Transporter T5 sau Mercedes Viano sunt mai degraba pentru familie si iesiri in natura. Si Caddy Maxi e ok, doar ca benzinarele de la VW lasa de dorit. Singurul care merita e cel de 1.6 MPI si 102 cai. Desi parca tot as merge in zona de Transporter / Caravelle.

  • Mihaela M.

    2020-08-15 20:22:19

    Bună! Caut de ceva timp informații despre vw Caddy și aș vrea să te rog dacă poți sa ma sfătuiești. Suntem o familie(49-50 ani) și am dori sa achiziționam o mașină care sa fie spatioasa(ieșiri în natura), sa putem dormi în ea peste noapte dacă plecam mai departe. Poate o sa o folosească soțul și puțin la carat mat. pentru amenajări interioare (parchet, gresie, faianta). Ne uitam după ceva pe benzina, motorina nu am luat în calcul. În speranța că o să – mi citești mesajul îți mulțumesc! Spor în toate!

  • AproapeMasini

    2020-05-19 09:39:36

    Ala de pe A4 B6 e cu dus intors, primele motoare intradevar aveau probleme, pana s-au introdus motoarele cu axe din titan iar cele de pe B7 nu mai au probleme.

  • Tiberiu Claudiu

    2020-05-18 19:17:36

    Merti pe 1.9 tdi! 2.5 tdi sunt cu multe probleme!

  • Ionut

    2020-01-26 10:13:40

    Salut! Din păcate un caddy este prea mic pt Nevoile mele! Te rog, o părere despre vwt5 și ce motor este mai ok…1.9 sau 2.5? Bine-nțeles dacă este o alta mașina din aceeași categorie (Vito, trafic,vicari), ce ai recomanda? Îți multumes și aștept cu interes răspunsul tău!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA