Una din cele mai luxoase si tehnologizate berline, Lexus IS II, intra in arena AproapeMasini. De ce merita sa cumperi acest Avensis de lux, afla in articolul de astazi.

Cum adica Lexus IS II? Nu a fost primul IS care a venit in Europa? Nope, a fost si prima generatie la noi, dar pentru ca Lexus era la inceput de drum prea putini s-au inghesuit ca sa cumpere unul. Mai ales cand te gandesti la faptul ca Lexus a luat nastere in 1989 si nu e un brand cu traditie, cum ar fi spirtul Mona.

De ce romanii nu cumpara Lexus?

Pentru ca nu e un brand traditional de lux, cum e Mercedes, BMW, Audi sau Jaguar. Sa cumperi un Lexus spune despre tine ca esti pe alt drum in viata decat majoritatea oamenilor bogati.

Si aici vine partea a dooa si anume faptul ca Lexus e un brand de lux, cu masini foarte scumpe. Eu nici nu inteleg de ce Lexus are program de leasing, pe cand majoritatea clientilor le cumpara cu banul jos.

 

Cat despre Lexus IS II, acesta e un Avensis de lux, dus la capatul tehnologiei auto de la vremea ei. Nu am auzit foarte multi oameni spunand “Ce mi-as dori un Avensis pe steroizi”.

De ce sa cumpar un Lexus IS?

Cand am spus ca un Lexus IS II e un Avensis de lux, chiar asa e. E una din cele mai bine antifonate de pe piata, iar nivelul de lux, confort si tehnologie depasesc cu mult chiar si asteptarile unui student din Cluj care da 400 de euro pentru o garsoniera si se asteapta la conditii.

Ai fiabilitatea Lexus pusa si pe Lexus IS II. Daca Toyota in general face masini fiabile (nu tu, Yaris), Lexus e ca un veritabil Vadim Tudor in fata lui Luis Lazarus.

Ai parte de tratamentul preferential Lexus. Prioritate la orice reprezentanta Toyota sau Lexus, servicii extinse de asistenta rutiera in toata Europa si asistenta unor sexy-asistente care iti tin de frumos in putinul timp petrecut prin reprezentante.

Motoare Lexus IS II

Benzina

  • 2.5 V6 de 205 cai – Un aspirat de moda veche, care are nevoie de pedala din cand in cand pentru a curate depunerile de carbon. Undeva foarte tarziu prin viata incepe sa consume ulei, dar fiind Lexus o sa consume ulei cu mult dupa ce te pensionezi pe lumea ailalta.
  • 3.0 V6 de 228 cai – Ruda mai mare a lui 2.5 V6 vine cu aceleasi probleme care sunt mai rare decat momentele in care un angajat minim pe economie are chef sa traga tare pentru urmatorul concediu al sefului.
  • 3.5 V6 de 306 cai – Pe langa problemele comune ale benzinarelor de pana acum, acest Ion Oncescu are tendinta de a supra-incalzi cilindrul cu numarul 5, ceea ce duce la un consum marit de ulei si in final la deteriorarea camasii cilindrului. Dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai.
  • 5.0 V8 de 416 cai – Te-ai gandi ca un 5.0 V8 ar fi mai pacatos decat emisiunea lui Capatos, dar un astfel de motor a trecut de 550.000 de km fara probleme majore.

Diesel

2.2 de 148 si 174 cai – Mare atentie la primele motoare pentru ca aveau tendinta de a arde garnitura de chiuloasa, asa ca e obligatoriu de verificat istoricul masinii si daca s-au facut operatiuni la chiuloasa sau daca a fost motorul schimbat. Toyota s-a oferit sa schimbe motoarele direct, pe garantie.

Probleme generale Lexus IS II

  • Motoarele V6 pe benzina sunt faimoase pentru problemele la pompa de apa dar si pentru apetitul pentru bobine de inductie. Totusi, aceste motoare tot au o fiabilitate legendara asa ca astea sunt doar mici inconveniente.
  • Etrierele pe spate se pot bloca si poti ramane blocat in parcare. Dar cand dai pedala la cei 200+ cai pe care ii ai la dispozitie, atunci un etrier cu siguranta nu te va mai putea opri.

Verdict Lexus IS II

Faptul ca sunt motoare care trec de 2 litri si faptul ca au preturi mari chiar si pe piata second-hand fac din Lexus IS II o masina exclusivista in orice situatie. Mai ales ca nu prea sunt cumparatori pentru asa ceva, pe piata de second-hand. Repet, cine cumpara Lexus de obicei il cumpara de nou. Banul jos, ochiul la usa. Dar daca vrei sa cumperi unul second-hand atunci vei avea parte de una din cele mai luxoase si confortabile berline de clasa compacta de pe piata. Asta inseamna ca trebuie sa renunti la Seria 3, C Class, Passat sau Audi A4 si sa mergi pe mana japonezilor. Tu alegi, cheia e la tine. Asta cand functioneaza cheia.

Ce motoare recomand? Daca tot ai bani de Lexus, fa-ti un bine si cumpara un Lexus IS II cu benzinarul de 2.5 V6 si cutie automata. Si ca sa nu te obosesti sa cauti, iti scriu direct ca vrei un Lexus IS250 automat. Ca doar esti roialitate, nu trebuie sa faci research ca toti sarakii.