Nu am mai scris de ceva timp un asemenea articol pentru ca de obicei sunt prea ocupat ca sa ma uit la Speranta TV. Dar iata ca totusi imi iau concediu ocazional iar victima din articol a fost statiunea Costinesti, cu cazare la Vila Medeea Costinesti. Dar oare merita sa te cazezi acolo?
Inainte de a vorbi despre Vila Medeea Costinesti in sine si inainte de a da verdictul, trebuie in primul rand sa stabilim perspectiva prin care privim locatia. Daca esti genu de om care are 2 bulioane in buzunar, 10 clase la activ si care vine impreuna cu prietenii tai betivani pentru a va distra ca doar o viata de liceu avem, atunci probabil ca Vila Medeea Costinesti nu e pentru tine. Iar daca vrei sa fii un veritabil Romeo Fantastik care sa se etaleze pe Facebook cu ale sale poze din ciclul „Fantastik, elastik, bombastik”, iarasi nu este pentru tine.
Asta pentru ca Vila Medeea e undeva la jumatatea centrului: Prea scumpa si civilizata pentru elevi si studenti, prea ieftina si civilizata pentru panacotari, portoricani, bombardieri si oameni care nu au nevoie niciodata, dar absolut niciodata, de crema cu factor de protectie solara. Practic, la fel cum se vedea la putinii turisti cazati acolo (sau Costinesti cu totul, multumim Covid-19), Vila Medeea e pentru genu de familist care cumva are un fetish bizar cu statiunea Costinesti dar care si vrea niste conditii mai bune si vrea sa fie si mai aproape de plaja dar nici chiar atat de aproape incat sa ii ragaie muzica de la Tineretului in ceafa.
De asta si pun accentul pe perspectiva. Daca o privesti ca un liceean, e doar o alta cazare cu niste preturi de care nu te atingi pentru ca la banii aia iti iei o cazare mult mai ieftina, mult mai in spate si astfel ai bani in plus pentru vodka la 0,5 si tigari la pachet, nu la bucata. Nu te doare pe tine de parcare privata care se incuie cu lacat noaptea, pentru ca ai venit cu trenul. Nu te doare pe tine de foisorul si de masutele puse in curtea din fata ca sa iti bei cafeaua (au propriul espressor, gratuit pentru clienti) si ca sa iti savurezi cafeaua la o barfa, pentru ca tu oricum noaptea te culci pe nisip si dimineata te trezesti cine stie in ce camera, la ce tipa (sau tip, sau tip si tipa).
Pe langa toate astea, pentru mine a contat si faptul ca am aer conditionat, camera cu vedere la mare pentru ca de obicei dorm inauntru, nu afara (atentie ca au doar doo camere cu vedere la mare, camerele 37 si 38) si au si o baie incapatoare unde ai spatiu amplu ca sa plangi pe jos. Nu ca ar fi o activitate pe care o faci des, dar e bine de stiut ca poti. Pe langa asta ai un televizor care de fapt e plasma, nu un CRT obosit, mai ai un frigider si foarte important, oamenii astia au auzit de prize, spre deosebire de cei de la Alpin Brasov. A da, mai ai si un fierbator modern pentru apa, in cazul in care esti antisocial ca mine si iti faci cafeaua in camera si nu cobori pana la espressor-ul de la receptie. Asta daca nu iti bei cafeaua dimineata la 11 in camera, pentru ca atunci vin doamnele de la curatenie si te evacueaza. Bine, poti pune semn cu „Do not disturb”, dar doar am vrut sa zic ca au si servicii de curatenie in fiecare zi.
Daca ai pretentii si asteptari mai mari decat cazarea tipica de liceean de Costinesti, daca vii cu masina, daca vrei o cazare confortabila si care sa nu fie fix in mijlocul statiunii unde canta Romeo Fantastik pana la 5 dimineata, atunci merita sa arunci un ochi si peste oferta de la Vila Medeea. Personal mi-a placut faptul ca totul e confortabil si mai ales pentru ca au parcare auto proprie si inchisa noaptea. Mi-a placut si faptul ca eram mult prea departe de Tineretului ca sa imi pese de muzica de acolo. Nu a fost chiar ca la Alpin, pentru ca acolo era pentru familisti de 40+, cu multi bani si care au frica de tehnologie, practic acolo e luxul de moda veche. Vila Medeea in schimb e pentru familistul de 30+ de ani si care vrea si ceva confort dar care nu are probleme sa se plimbe 5 minute pe jos pana in statiune ca sa manance si care nu vrea nici ultimul lux (la ultimul pret) dar nici ultima cocioaba.
Similar Articles
De asta. Intradevar drumul Barlad – Galati nu e nimic de laudat, dar avand Santa Fe drumul e suportabil.
Tot pe drumul ala merg si eu, doar ca intre Barlad si Galati drumul e foarte prost si prefer sa inconjor prin Tecuci.
Eu am un ford focus 1.8 tdci, trage binisor pana la 120 dupa care ii piere motivatia, masina e in stare buna doar ca nu e prea confortabila.
Ma gandeam sa profit de criza asta iar prin toamna-iarna sa cumpar un avensis/i40 break benzina/hibrid, dar parca nu pot ignora avantajele unui tucson/rav4.
Salutare Fanel,
Raspunsul intotdeauna, indiferent despre ce discutam, este Golf 4 1.9 TDI ALH
Tot ce vezi aici e voluntariat, doar cei de la Alpin din Poiana Brasov m-au sunat ca data viitoare cand mai trec pe la ei o sa-mi zica de sanatate.
Salutare Radu,
Eu cu tractorul meu super lent am facut drumul Iasi – Costinesti in 6 ore. Am mers pe ruta Iasi – Vaslui – Barlad – Targu Bujor – Galati – Braila – Viziru – Gura Ialomitei – Harsova – Mihail Kogalniceanu – Ovidiu – Agigea (mers pe A4) – Eforie.
Drumul nu pare foarte popular pentru ca de fiecare data cand am mers pe acolo traficul a fost minim, cel putin pana prin Harsova nu se intampla nimic. Daca ai o masina mai rapida, faci sub 6 ore pe ruta asta.
Bă, nu ai scris ce motor recomanzi la vilă! ? 1.6 tdci sau 1.6 tdi?
Am gresit oleaca drumul, dupa Braila mergi pana la Viziru, unde faci stanga pe un drum comunal pana la europeana, apoi faci stanga si mergi pe podul Giurgeni.
Sau din Viziru mergi inainte spre Slobozia, unde drumul e foarte prost.
Am fost si eu la costinesti, de 2 ori chiar, ce pot sa zic:
1. Cazarea e grea si scumpa, ba pe booking, ba pe strada, ba eu nu mai locuri, dar stiu pe cineva care are.
2. Marea, frumoasa, apa curata, nisip fin, exact ce trebuie.
3. Plaja, mica, ingusta, aglomerata ca un ratb, plina de gunoaie si pisat.
4. Cluburile si bautura, fie se plateste taxa de intrare, fie trebuie sa rezervi o stical la 300 ron pentru o masa, eu am preferat o bere din supermarket si faleza.
5. Narcotie, nu m-am interesat.
6. Drumul Iasi-Costinesti, eu fac cam 8 ore, si am 2 rute
-> Iasi – Vaslui – Tecuci – Braila – Tandarei – Giugiu – Costanta
asfalt bun, neaglomerat, relaxant, viteza mica.
-> Iasi – Vaslui – Tecuci – Braila – Slobozia – A2
drumul este bun pana in Slobozia unde urmeaza 20km de „offroad” pana pe autostrada, apoi aglomeratie, nervi, flash-uri, bmw-uri, bucuresteni.
Cand mai mergi la mare, nu mai intra prin Targu Bujor. La Varlezi tine DN 24D spre Galati, pe la Cuca. E drumul mult mai bun, si poti sa-i dai si 120-130 aproape constant ca nu ai localitati, si politie extraordinar de rar spre deloc.
La anu ar trebui sa fie bun si pe la Targu Bujor, daca termina oamenii de asfaltat. De vreo 2 ani se screm sa faca niste kilometri.
Daca mai faci greseala sa mai mergi anul asta, acum stii pe unde sa te duci.
Semnat Radu din Targu Bujor