Daca ai 2500 de euro buget si vrei o masina pe care nu o mai cauta nimeni. Daca ai 2500 de euro si vrei o masina sport care sa arate bine chiar si la 50 de ani dupa lansare. Daca vrei in aproape Ferrari, atunci Hyundai Coupe II e masina pentru tine.

Bine, probabil ca ar trebui sa mentionez faptul ca Fiat Coupe este de fapt un aproape Ferrari, fiind facut tot de catre italieni si cu design de la Pininfarina, dar astazi este despre Hyundai Coupe II. Sau poate ca ar trebui sa ma apuc sa scriu despre Fiat Coupe? Sau Hyundai Coupe II? Sau sa ma uit la „Fete Bune” cu Simona Trasca, Sanziana Buruiana si Andreea Tonciu?

Cert este ca Hyundai Coupe II si-a tarait pacatele pana in 2008, cu 2 ani mai mult decat Toyota Celica – principalul concurent al vremurilor, iar Opel Calibra era ingropat de mult. VW Scirocco a incercat sa mai surprinda ceva din spiritul masinilor sport in doua usi, dar lumea deja a mers spre SUV-uri si cross-over si uite cum acest tip de masina a disparut, la fel ca si Veritasaga sau casetele cu Alina Plugaru.

Dar asta inseamna ca astazi ai parte de o masina sport care arata bine, pe bani putini si cu o fiabilitate decenta. Asta daca nu gasesti ultima troaca mai exploatata decat un angajat pe minimul pe economie din strainatate (ca in Romania stai ca la plaja comparativ cu sclavia din afara), dar trebui sa stii ca am gasit destul de multe modele decente. Mai ales ca ai un tren de rulare folosit peste tot prin Hyundai / Kia asa ca vei gasi piese intotdeauna. Mai greu cu mecanicii, ca la noi cand e vorba de munca dam bir cu fugitii.

Motoare Hyundai Coupe II

Benzina

  • 1.6 MPI de 105 cai – Faimos pentru modelul anterior si pentru ca era ultima nebunie pe Hyundai Accident, benzinarul asta sincer nu l-am vazut prin anunturi, dar e bine de stiut ca exista.
  • 2.0 MPI de 140 de cai – Aici se afla toata distractia si motorul asta a fost pus pe Tucson, Sportage, Sonata, i30 si tot asa. Un motor elastik, fantastik, bombastik care are nevoie doar ocazional de senzorul axei cu came schimbat si cam atat.
  • 2.7 V6 de 174 cai – Pus pe Tucson si Santa Fe pentru ca de ce nu, acest motor e fix ce trebuie si e surprinzator de fiabil. Ramane de vazut daca te incanta si impozitul si asigurarea la capacitatea asta a motorului, care in 2 ani deja ajunge cat valoarea masinii. Si e dependent de GPL la fel cum e Viorel Lis dependent de pacanele. Dar nu e ca Lorena Lupu, pentru ca ea e o femeie intedependenta si plina de boni. Pentru ca a aflat secretul.

Probleme Hyundai Coupe II

  • Pentru ca sunt atat de ieftine, de obicei sunt cumparate de genul de om care nu vrea un E46 pentru ca e prea forjat si cumpara un Hyundai Coupe II pentru ca e ieftin, urmand ca apoi sa il forjeze. Asadar ai o piata imensa de masini forjate si va trebui sa cauti mult si bine.
  • Cutia automata este o antichitate in 4 trepte si convertizor, ceea ce e o cutie absolut decenta pentru o masina de plimbari, cum ar fi Tucson sau Santa Fe. Pe o masina sport in schimb e mult prea lenta si e ca si cum ai fi paralizat la pat in paradis.
  • Modelele facelift, in special cele din 2003 (primele unitati) au probleme la ambreiaj si la volanta. Si nu, nu pentru ca au fost conduse de parca filmau urmatorul film marca The Fat and the Furious, pur si simplu e o problema din fabrica.

Verdict Hyundai Coupe II

Daca inca esti in cautarea unei masini sport in doo usi si care sa fie si fiabila si ieftina, atunci Hyundai Coupe II este pentru tine. Din pacate, la noi in Romania este cumparata doar de cunoscatori si pasionati. Pentru cumparatorul de rand, Hyundai Coupe II are sigla gresita deci nu impresioneaza pe nimeni. Toyota Celica e prea scumpa, pe un Hyundai nu ai sa dai 2500 euro pentru ca nu ai innebunit. Mai bine dai 500 de euro pe E36 si lasi tot targu’ sa moara in kanker. La urma urmei, vorba lui Deceneu: Cartierul tau, in sat la cine e? Si ca sa incheiem aceasta afacere mare, frate iti iau banii in *&!$ ca nu am buzunare.