Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Hyundai Terracan ( 2001 – 2007 )

Hyundai Terracan sau cum sa iti misti fundul intr-o masina doar pe masura boashelor tale. Hyundai Terracan, o masina pentru barbati adevarati, care nu se joaca. Taietori de lemne, carausi de masini din afara, interlopi prea grasi pentru un X5, ciobani, Hyundai Terracan e un festival al masculinitatii.



Hyundai Terracan apare prin 2001 si vine si ne trage tuturor un sut in testicule. The end.


Lansat pe platforma unui Mitsubishi Pajero, Hyundai Terracan e un veritabil monstru care face parte din garda veche a tractoarelor SUV. Tractoare precum Mercedes ML W163, Ssangyong Rexton, Kia Sorento, Mitsubishi Pajero, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser si toate acele masini care sunt gresite azi dar care erau ultima fitza la prin anii ’90 si inceputul anilor 2000.


Avem un tractor clasic, cu sasiu scara, 4×4, reductor, diferential auto-blocant, cutie manuala si cel mai mic motor era un diesel de 2.9. Practic, Terracanul cantareste 2 tone +/- ( in functie de motorizare si transmisie ) si poate tracta Casa Radio fara emotii, in timp ce escaladeaza Raraul. Suntem in varful muntelui Hyundai – Kia din anii 2000, suntem la cel mai dereglat si puternic fiu. Si ca un vehicul clasic de escaladat muntii, masina asta pe asfalt accelereaza ca o barca si vireaza ca o barca. Legenda spune ca in loc de volan primesti o timona de lemn si in echiparea standard vin si 6 marinari care te vor ajuta.



Motoare Hyundai Terracan


Benzina


3.5 V6 de 195 cai – La fel ca si in cazul lui Kia Sorento I, benzinarul Sigma de pe Hyundai Terracan e facut din materiale atat de dubioase incat nici la MIDAS Amanet nu ti le primeste. Probleme mari la axa cu came, pistoane si cam tot ce inseamna piesa miscatoare. Alternativ se poate repara cu piese de pe Mitsubishi 6G74, care e acelasi 3.5 V6 dar cu piese de calitate Mitsubishi.


Diesel


2.9 CRDi de 150 si 163 cai – Venit in generatia a 3-a de motoare din seria J, acest 2.9 in 4 cilindri in linie e per total fiabil, doar ca inevitabil isi va arde chiuloasa si inevitabil va strica si cateva injectoare pe parcursul vietii. Dar la fel ca un loc de munca unde te duci cu forta, nu ai de ales decat motorul asta si va trebui sa te impaci cu ideea si sa traiesti cu el.



Probleme generale Hyundai Terracan



  • Conductele de la servodirectie nu fac fatza presiunii si fortelor imense ce sunt necesare pentru a vira roatele imense ale lui Hyundai Terracan.

  • Suspensia cedeaza si ea in fata presiunii sociale de a nu dezamagi monumentul viu al masculinitatii cunoscut sub numele de Terracan. Amortizoare, arcuri, brate, bucse, pregateste-te sa le schimbi des.

  • Anvelopele se uzeaza rapid si trebuiesc schimbate toate 4 odata. Ca sa nu explodezie cutia de transfer, toate anvelopele trebuie sa aiba aceeasi dimensiune, aceeasi marca si aceeasi uzura. Daca nu stii cum sa ai uzura uniforma pe anvelope, intreaba-i pe cei de la vulcanizare despre rotirea anvelopelor la montaj.

  • Din pacate Hyundai Terracan vine si cu tehnologie si implicit electricitate, iar asta inseamna ca are nevoie de un alternator pentru a functiona. Alternator care se va transforma in alternatoare, pentru ca le vei tot schimba.

  • Actuatorul 4×4 isi da si el duhul la vederea acestui mastodont pe roti si te vei trezi ca masina are doar tractiune fatza. Caz in care te vei intreba de ce ai un consum de sub 20 de litri la suta de kilometri.



Verdict Hyundai Terracan


Un articol cu putine cuvinte pentru ca Hyundai Terracan e o masina a faptelor, nu a vorbelor. Un tractor veritabil dintr-o era apusa, o masina pe care o cumperi doar daca esti treaz si esti constient ca iti asumi cateva chestii. Spun constient si treaz pentru ca nu am vazut fete conducand asa ceva. Mai ales cand te gandesti ca monstrul asta 4×4 vine si cu o cutie manuala in cele mai multe cazuri si ai deja masina perfecta pentru tine, pentru ca partenera de viata nu se va atinge niciodata de volanul chestiei asteia.


Ce motoare recomand? Nu vei ghici niciodata. Oricum 99% din masinile de vanzare din Romanistan vin cu dieselul de 2.9, diferenta e doar daca e cel de 150 sau 163 de cai. 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-10-16 09:55:36

    Salutare Alex, Hyundai Galloper e un Pajero recarosat deci ia-l cu incredere. Succes!

  • Alex10

    2023-10-15 21:02:58

    Salutare! Hyundai galloper 2, 5 td an 2001, pentru overlanding, se merită? Mulțumesc!

  • Alex10

    2023-10-15 21:01:19

    Salutare! O părere despre Hyundai galloper 2, 5 td an 2001? Vreau să achiziționez unul pentru overlanding, se merită? Mulțumesc!

  • dragos Daniel Sandu

    2023-09-03 17:43:27

    Mașina întra într-o protecție și nu mai se accelerează decât pana la 3.000 de ture.Ce știți voi ?

  • Sebastian Vaida

    2021-04-20 05:48:07

    Salut! 1 Terracan are și motorizare de 2.5 diesel. 2 Nu am auzit vreodată sa se ducă cutia de transfer ci doar sistemul electronic care acționează cutia de transfer și atunci rulează doar puntea spate dacă nu e un 4×4 permanent sau rămâne in 4x4Hi la varianta permanenta. 3 In rest îmi place mult articolul tău!

  • Mircea

    2020-10-14 15:56:49

    Ssangyong Rexton nou arata super.

  • AproapeMasini

    2020-10-14 09:47:03

    Si uite ca acuma au crescut si iau fata producatorilor europeni. Interesant e ca Ssangyong, alt producator coreean, a mers pe aceeasi reteta si se pregateste sa ia cu asalt Europa.

  • Zero

    2020-10-13 21:10:00

    Cand te gandesti ca Hyundai candva isi castiga painea carpind niste caroserii pe o mecanica second hand sub licenta Mitsubishi, iar Kia pe cele mai ieftine sasiuri Mazda…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA