Hyundai i10 II, cu livrare gratuita pentru comenzile mai mari de 30 de lei. Hyundai i10 II, o masina care s-a batut cu succes cu Dacia Logan pentru a deveni regele delivery. Hyundai i10 II, Romeo Fantastik al masinilor de livrari.

Povesteam in articolul despre prima generatie de i10 cum aceasta facea legatura dintre Hyundai Getz si Hyundai i10 II. Daca Hyundai Getz este o masina geniala pentru cei care vor un mijloc de transport urban chiar mai ieftin decat autobuzul, primul i10 era o masina pentru pensionari iar Hyundai i10 II era o masina clar dedicata pentru delivery.

Marginal mai mare decat predecesorul, Hyundai i10 II venea cu un portbagaj cu 10% mai mare, ca sa incapa mai multe comenzi. Costa ceva mai mult decat cel mai de baza Golan, dar venea si cu mult mai multe dotari standard. Daca iti pasa de copilul ala de 20 de ani pe care abia l-ai angajat ca sofer de livrari, atunci luai un i10 pentru ca venea standard cu 4 airbaguri, airbaguri cortina si ESP, pe langa aerul conditionat standard. iar daca nu iti pasa de el, il aruncai intr-un Golan cu servo-nimic.

Mai mult decat atat, Hyundai i10 II a tras un sut grav in testiculele competitiei, primind din partea Hyundai un motor cu GPL montat din fabrica, Loganul primind in 2011 pe 1.2-ul standard de pe taxi si este posibil sa fi primit si pe 1.4 rup asfaltu’ dar alea sunt informatii atat de indepartate in trecut incat nu merita studiul. Doar ca, daca erai si esti chetrosul absolut, vei merge in continuare pe Golan pentru ca e mai ieftin, are 4 porti si portbagaj, arata a masina. Pentru ca pentru posesorul tipic de Golan masa trebuie sa fie masa, casa sa fie casa, femeia sa fie femeie si masina sa fie masina.

Motoare Hyundai i10 II

Benzina

  • 1.0 MPI de 67 de cai – Da, e foarte bun si ala simplu, dar vedeta masinii e 1.0 MPI + GPL din fabrica. Si ai avantajul ca multe anunturi de vanzare vin direct cu motorizarea asta. Eu ma intreb oare cat costa sa mergi cu masina asta, cu motorul asta, in conditiile in care motorul pe benzina consuma 6,5 l / 100 km de mers urban. Cu GPL probabil ca e mai ieftin sa mergi 100 de km prin oras decat sa cumperi un pachet de tigari.
  • 1.2 MPI de 84 de cai – Acelasi 1.2 MPI cu care ne-am obisnuit inca de pe vremea lui George Pruteanu, acest motor e oarecum decent dar mare grija la apetitul pentru ambreiaje care poate fi egalat doar de apetitul Nikitei pentru cultura, poezie si semi-filosofie.

Diesel

1.1 CRDi de 70 cai – La fel ca si guma lipita de adidas, de dieselul de 1.1 crdi nu mai reusim sa scapam. 1.1 CRDi – igrasia lumii auto. In continuare, sensibil la condusul prin oras. De fapt, este atat de sensibil incat doar sensibilitatea Nikitei o poate rivaliza. Nikita, culturista, poeta, semi-filosoafa. Daca te hotarasti totusi sa il folosesti in oras, pune deoparte bani pentru filtrul de particule, EGR, turbina, injectoare, rampa comuna si tot asa.

Probleme generale Hyundai i10 II

  • In continuare sunt probleme pe partea de frane, in special la franele pe spate. Spun in continuare pentru ca franele pe spate au fost o problema inca de pe vremea lui Hyundai Getz. Iar la i10 II primesti si uzura prematura la franele pe fata.
  • Ca la orice Hyundai modern, mare grija la senzorii de presiune de la roate. Daca nu sunt montati cum trebuie, ti se aprinde pomul de craciun in bord iar din torpedo va iesi Fuego care va incepe sa te injure pentru ca l-ai intrerupt de la concertul lui catre miliardele si miliardele de fani.
  • Pentru cutia automata trebuie retinut faptul ca e o antichitate cu 4 viteze si convertizor. Nu e cea mai rapida cutie posibil, dar daca ii schimbi uleiul la fiecare 60.000 de km se va invarte pana la infinit.
  • La fel ca si la Dacia Logan II, undeva prin 2014 s-a trecut la freon de tip R1234YF care e mai inflamabil, mai coroziv si cel mai important – de cateva ori mai scump decat freonul clasic de tip R134a.

Verdict Hyundai i10 II

La fel ca si in cazul lui Seria 3 F30, s-a jucat totul pe o singura carte – Hyundai i10 II 1.0 MPI + GPL. Una din cele mai bune masini de oras la ora actuala, care bate Golanul pentru simplul fapt ca e mai dotata si pentru ca are dimensiuni mai mici. Plus ca nu ai portbagaj, o problema mare la Golan pentru simplul fapt ca nu ai cum sa il vezi deci nu stii niciodata unde se afla exact masina. Indiferent ca vrei sa te apuci de Glovo, Uber, umblat de nebun pe strada sau mers pana la corporatie si inapoi, un i10 1.0 MPI + GPL e una din cele mai ieftine metode de a iti plimba fundul prin oras, si chiar intr-un mod confortabil. Mai ramane sa te convingi singur(a) ca e o masina excelenta de familie si nu mai ai nevoie de o a doua masina.

Ce motoare recomand? 1.0 MPI + GPL de 67 de cai trebuia sa fie singura motorizare disponibila pentru i10 II. Sincer.