Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Honda CR-V III ( 2007 – 2012 )

Honda CR-V III, un SUV aproximativ decent, dar usor pensionaresc. Dar daca esti pensionar oricum ai bani ca sa iti permiti sa intretii autobuzul asta. Merita in schimb sa faci asta?



Cand Body & Soul au cantat „Ochii vad, inima cere, peste tot numai placere” cu siguranta nu se refereau la Honda CR-V III. Prima si a doua generatie de CR-V erau masini clasice de camp, pentru cei care vroiau ceva muncitoresc, fiabil si distractiv. Iar Honda CR-V III ? Nu e niciuna din toate astea. Are o pseudo fiabilitate caracteristica Honda in schimb – se strica rar dar si cand se strica…


Dar probabil ca pe ideea asta au si mers inginerii japonezi atunci cand au lansat CR-V III, ca proprietarii lor nu vor circula prea mult si categoric nu vor face off-road cu asa ceva. Vor fi incantati in schimb de pozitia inalta de condus, de vizibilitatea excelenta, de hectarele de spatiu interior, de schimbatorul amplasat sus pe bord ca la dube si in final vor fi incantati si de miliardele de butoane puse pe bord, nu trebuie sa te chinui cu Touch Screen sau comanda vocala. Plus ca nici nu trebuie sa iti faci griji daca uiti sa semnalizezi, pentru ca oricum Honda CR-V III are probleme la faruri. Dar macar ai fiabiltatea Honda, corect?



Motoare Honda CR-V III


Benzina



  • 2.0 MPI de 150 cai – Da, benzinarul K20A de pe generatia anterioara baga ulei talpa de parca era la un concurs de baut organizat de catre o liga studenteasca, dar pentru CR-V III s-a folosit un benzinar nou. Primele unitati au avut probleme cu consumul de ulei si cu chiuloasa, dar au fost rechemari in service asa ca fa bine si verifica daca s-a facut rechemarea la masina in cauza.

  • 2.4 MPI de 180 cai – Rezervat pentru piata americana, acum primeste 180 de cai in loc de 160 si acum face sens motorul asta. Nu de alta, dar ala de 2.0 e mai chinuit decat un angajat pe minimul pe economie in Romania.


Diesel


2.2 I-CTDI de 150 cai – Mult mai fiabil decat editia anterioara, singura problema a lui este ca mai are obiceiul sa traga pe ascuns un gat de ulei, la momente total aleatorii. Ce ar trebui sa iti ia ochii si banii in schimb e ca motorul asta vine standard cu filtru de particule si se strica la fiecare 2 zile de condus prin oras asa ca mare grija la cum il folosesti. Nu fi epiderma organului genital masculin in parohie si evita sa il plimbi prea mult prin oras. Sau sa schimbi vitezele, pentru ca motorul asta e moartea ambreiajelor mai ceva decat era Morosanu moartea din Carpati.



Probleme generale Honda CR-V III



  • Honda CR-V III are un apetit pentru compresoare la fel cum are Oana Roman un apetit nebun pentru a ne explica dietele ei asa ca ori te obisnuiesti sa mergi cu geamul jos ori pui bani saptamanal deoparte pentru compresoare. Dar shoc, Simona Patruleasa s-a maritat! stai…nu asta….Dar shoc, cateodata compresorul se poate bloca si iti va bloca si cureaua de accesorii si nu vrei sa stii ce se intampla dupa.

  • Daca ai jante pe 18 poti sa uiti de lanturi de zapada pentru ca nu vei gasi de cumparat. Dar avand in vedere ca Honda CR-V III se adreseaza celor care au 400 de ani si care doresc confort, mi-e greu sa cred ca se va calca lumea in picioare pentru jante pe 18.

  • Uleiul din diferentialul spate trebuie schimbat mult mai des decat scrie in carte, iar daca mergi pe deviza „semnul asta nu ma poate opri daca eu nu stiu sa citesc” si nu schimbi uleiul vei ajunge sa distrugi diferentialul si vei avea doar tractiune fatza.

  • Cutiile manuale in continuare sunt mai fragile decat stima de sine a unei proaspat absolvente de facultate care incearca pentru prima oara piata muncii si ajunge la trista realizare ca are nevoie de experienta pentru a se putea angaja dar are nevoie intai sa se angajeze ca sa faca experienta.

  • Rugina peste rugina absolut oriunde exista metal la masina asta. Puncte bonus pentru toata partea de dedesubt care are tendinta de a se transforma intr-o veritabila stropitoare, din cauza ruginei. Am mai vazut masini care ruginesc, dar Honda CR-V III e altceva.

  • Modulul becurilor de la semnalizare se poate praji mai ceva decat domnul distins care ne explica in Costinesti cum femeile au ajuns acum 3000 de ani cu o nava extraterestra, iar in situatia asta ori nu mai porneste semnalizarea ori nu se mai opreste.



Verdict Honda CR-V III


O masina per total fiabila, dar si cand incep problemele ajunge sa coste atat de mult incat stai si te intrebi de ce nu ai cumparat un Touareg sau un Range Rover din prima, macar stiai o treaba. Iar majoritatea problemelor serioase pe care le are nu se adreseaza clientelei tipice de Honda CR-V III. Nu au jante pe 18, nu ii intereseaza sa faca off-road si categoric nu ii intereseaza rugina pentru ca nu o vor tine suficient de mult incat sa conteze pentru ei. Dar ce ne facem noi, cumparatorii second-hand ai unei masini de genul? Daca reusesti sa gasesti un model care sa nu fie distrus de rugina, atunci probabil ca merita achizitia acestei barci de familie. Poate ca nu e cea mai frumoasa sau cea mai dinamica sau cea mai fiabila, dar la capitolul confort de familie, Honda CR-V III e un fel de Aurelian Temisan al lumii auto. Nu e nimic distractiv la Aurelian Temisan, e imens dpdv fizic si e o persoana devotata familiei. Si nu se adreseaza noua, ci are un public care se uita la „Nora pentru mama” in speranta ca si copiii sau nepotii lor isi vor gasi pe cineva. Genul de public care face comenzi intens pe teleshopping si care apoi refuza comanda.


Ce motoare recomand? Pentru benzina cel mai probabil vei merge pe 2.0 MPI de 150 de cai, care e cel mai popular dar si cel mai anemic, iar pentru diesel cel mai probabil vei merge pe 2.2 I-CTDI de 150 de cai.


 


Scrie un raspuns
  • Crv

    2024-07-23 15:07:43

    Esti slab pregatit si faci recenzii de 2 lei,posesorii stiu ce au..

  • AproapeMasini

    2024-05-19 08:57:13

    Salutare Marius, Honda fara rugina e ca site-ul asta fara hate. Succes!

  • Arameanu MARIUS

    2024-05-16 09:07:35

    De unde dracu ai scos tu rencenziile astea bai nene? Rugina, faruri nasoale, compresoare, papa ulei…ba baiatule, eu cred ca tu ai vrut sa faci o antireclama si nu ti-a iesit! Apucate de nuvele sau scenarii TV ca habar n-ai de masini!

  • Radu Giurgiu

    2024-04-21 22:40:02

    Salutare! Da intradevar, pot admite: 1- Cutia e ok, isi face treaba dar agata putin in a 2- a. 2- Dar Rugina… slabut, chiar nu prea are. 3- Motor, chiar ok. In rest, nici o treaba. O am de 2 ani si ceva. si da o tin! Spoor! 👍👍

  • Costel

    2024-02-08 19:56:45

    La vireje se aude zgomot la puntea spate la honda 2.2 motorina din 2012

  • Ulrich Marian

    2023-01-12 19:30:59

    POate a mai intimpinat cineva defectul si poate ma ajuta cu o informatie

  • Tânăr Pensionar

    2023-01-08 02:08:54

    Sunt uimit de acest review. Am Honda CRV III 2008, i-CTDI de 2200 cmc, de 7 ani. Am luat-o la 100.000 km pt ca-mi trebuia o căruță in care să intre ușor copiii și doi câini mari. Acum am 277.000 km. În afară de ceva bucșe si discuri de frână plus tapiseria de pe mânerele ușilor față nu am avut nicio problemă. Și nu o menajez. Rugină? Doar pe scutul de protecție pe care eu l-am adăugat să nu sparg baia de ulei prin pădure.

  • Mihai

    2021-12-11 16:34:51

    10w este contraindicat pt. acest motor. Maxim 5w, ideal 0w. Studiati manualul masinii si folositi ce scrie acolo.

  • Ana

    2021-09-15 16:09:53

    Bună Valentina uleiul pe care îl folosesc se numește Eneos și am vrut sa scriu că este cu mult peste Castrol să ști că a mea consuma o idee mai puțin ulei sunt foarte mulțumită de mașină este extraordinară nu cred că o să o schimb în curând până acum nu am schimbat multe la ea tu ai fost la service?daca da cum ți s-au părut costurile?mie până acum totul mi se pare rezonabil.

  • Valentina

    2021-08-28 14:54:08

    Buna Ana, Si noi avem un CRV III, benzina si gaz, tot preponderent oras, si te rog, sa specifici tipul de ulei folosit si cum se comporta ( din comentariu nu am inteles daca e de bine sau nu …). Noi folosim Liqui Moly 10w40, si la noi – consuma 1L/2000km, asa cum spunea cineva mai sus, multumesc, Valentina


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA