Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Toyota C-HR ( 2016 – prezent )

Toyota C-HR, continuare spirituala a defunctului Toyota Urban Cruiser. Urban ce? Asa ziceam si eu. Si totusi Toyota C-HR s-a vandut mai ceva decat biletele la concertele lui Selly, clientela fiind de aproximativ aceeasi varsta. Merita in schimb banii tai?



Daca ar fi sa compar Toyota C-HR cu o persoana, ar fi Anda Adam. O stii de foarte multi ani, canta la sigur. Nu e muzica nici wow nici bau-bau, e muzica cu care esti binedispus si cu care iti faci treaba. Doar ca din cand in cand iese Anda Adam si face ceva atat de cool incat te ia pe sus. Ca scoate o melodie cu Velea, ca isi face tuning, vine cu ceva care sa intre in lumea tinerilor, chiar daca nu se pricepe prea bine, iar lumea o primeste.


Asa e si cu Toyota C-HR. O continuare a defunctului Urban Cruiser, Toyota C-HR a fost tentativa unui brand conservator de a intra pe piata tinerilor. La fel ca si Anda Adam, a venit cu un aspect nou si care sa fie mult mai apropiat de zilele noastre, dar la interior nu au lucrat foarte mult. Si nu spun in sensul rau, ci doar ca nu e nimic wow. Avem o alegere cuminte de motoare pentru Europa, motoare care raman atat de urma in comparatie cu aspectul incat e ca si cum l-as compara pe Smiley din trupa Simplu cu Smiley in 2021. Da, Toyota C-HR arata in mare stil, dar pe dedesubt e doar un Toyota Prius. Trenul de rulare e acelasi de pe Prius, Auris Hibrid sau Lexus CT200h, acelasi 1.8 benzina hibrid si, cel mai dezamagitor probabil, faptul ca sistemul 4×4 e gandit cu fundul. Benzinarul de 1.8 hybrid de 122 cai nu are disponibil sistemul 4×4, dar motorul de 1.2 turbo de 116 cai poate fi selectat cu 4×4. De ce ai pune 4×4 doar pe motorul mai mic? Ca nu ai loc si de diferential si de baterii? Cu siguranta gaseau cei de la Toyota o solutie si nu ma refer la Cif sau Domestos.



Motoare Toyota C-HR


Benzina


1.2 Turbo de 116 cai – In viata se spune ca oamenii destepti invata din greselile lor, oamenii intelepti invata din greselile altora iar legendele fura. Asa ca Toyota a decis sa fie o legenda. A studiat motoarele TSI de la VW si EcoBoost de la Ford, a vazut cam care e treaba cu motoarele mici care merg cu ajutorul benzinei si merg mai repede cu ajutorul unei turbine si si-au lansat propria editie : 1.2 Turbo 8NR-FTS. Un motor destul de fiabil, pentru ca Toyota si-a facut temele cum trebuie introducandu-l abia in 2015, avand in vedere ca EcoBoost debuteaza in 2012 si TSI in 2009. Totusi, in spiritul motoarelor de genul, unele pot consuma ulei inca de mici.


Hibrid


1.8 MPI + electric de 122 cai – Nu prea este de discutat despre legendarul 1.8 hibrid de la Toyota. Pus pe majoritatea masinilor hibride din concernul Toyota + Lexus, motorul asta nu are probleme specifice de fiabilitate. Singura problema reala e ca tarziu in viata incepe sa consume ulei.



Probleme Generale Toyota C-HR



  • Am sa incep cu aia cea mai evidenta si anume locurile din spate si vizibilitatea spate. Mai explicit, lipsa spatiului din spate si vizibilitatea spate la fel de buna ca atunci cand ai baut 5 beri Primator 24 Double talpa si vezi in ceata. De fapt, daca stau si ma gandesc, luneta e de dimensiunea vestimentatiei Simonei Hapciuc de sezonul 2 Survivor. Sa spun ca e obligatorie camera video marsarier e la fel de redundant ca si cum ai spune ca trebuie sa cunosti unitatile de masura folosite pentru debitul de apa.

  • Probleme serioase la cutia automata CVT care daca a picat te va costa lejer jumate din valoarea masinii asa ca mare grija la planul de mentenanta si la cel mai mic semn de oboseala trebuie sa fugi direct in reprezentanta si sa speri ca se va incadra in garantie.

  • Parbrizul crapa pe interior, ceea ce nu ar fi neaparat o problema daca NU AR FI O TOYOTA SI NU AR AVEA PARBRIZUL TICSIT DE TEHNOLOGIE SI CABLURI SI SENZORI SI CAMERA VIDEO FATA SI HEAD UP DISPLAY SI LA CE ITI MAI TREBUIE 3 ANI DE LICENTA CAND POTI LUCRA 5 ANI IN MASTER.

  • E o Toyota deci trebuie iarasi sa vorbesc despre problemele complementare ale producatorului si anume sistemul infotainment si coloana de directie, iar in cazul lui Toyota C-HR care e mai inghesuit cu tehnologie decat metroul spre Drumul Taberei…oh wait.



Verdict Toyota C-HR


Cu siguranta arata ca poate dar cam ramane doar cu aratatul. Daca primeam in schimb si noi europenii benzinarul de 2 litri sau versiunea electrica de 204 cai, cu siguranta discutia era alta despre Toyota C-HR. Dar sa vii cu un anemic 1.2 turbo de 116 cai si sa arati asa este ca si cum ai fi un culturist care baga steroizi talpa si caruia i-a ramas mica. Dar daca o privesti din perspectiva unui cross-over de oras, cu un 1.2 turbo benzina manual si tractiune fata atunci ai cu siguranta o masina interesanta. Dar numai pana vezi pretul, dupa care iti trece repede. Serios, un C-HR 1.2 turbo benzina manual costa de nou la fel de mult ca un Tucson III 1.6 turbo benzina de 177 cai si cutie automata. Asadar, unde incadram Toyota C-HR ?


Ce motoare recomand? Clar am sa recomand arhi-cunoscutul si arhi-testatul 1.8 Hybrid de 122 de cai.


Similar Articles

Kia va construi EV6 2025  in fabrica sa din Georgia, SUA

Kia va construi EV6 2025 in fabrica sa din Georgia, SUA

21 November 2024 In „D'ale Șoselei”
Pareri : Ssangyong Rodius I ( 2004 - 2013 )

Pareri : Ssangyong Rodius I ( 2004 - 2013 )

19 November 2024 In „D'ale Șoselei”
AproapeMasini

03 February 2021

D'ale Șoselei



Scrie un raspuns
  • Anonymous

    2021-07-09 01:39:06

    Printre alte mărci/ modele Toyota sta bine la motoare ( caută pe google despre motorul chr2.0 2021) și vezi ce poate chinezu` . Un chr sh din germania/Belgia e bomboana fata de alte mărci („) asta daca o cumperi de unde trebuie( nu particulari ).

  • Nume*

    2021-05-29 00:37:32

    Un review din care nu am inteles nimic concret, in afara ca autorul este incapabil sa fie impartial si obiectiv si ca nu ii place masina/compania. Si o exprimare de spart seminte pe bordura cu un PET de Burger la 2.5 (+0,5 l cadou).

  • AproapeMasini

    2021-05-06 14:50:58

    Mitsubishi inca este printre noi..urmeaza sa se retraga, dar inca este printre noi.

  • Andrei

    2021-05-06 14:39:23

    Din ce stiu eu mitsubitshi a plecat din Europa definitiv in 2018, deci nu o sa gasesti reprezentante, piese, si probabil nici masini.

    Outlanderul este plugin, adica se incarca doar la priza, iar masina functioneaza fie pe electric, fie pe termic, cu un range teoretic de 50km.

    Ravul este selfcharging, adica se incarca singura in mers, iar masina functioneaza in tandem, adica electricul asista termicul asemenea unei turbine, poate merge si pe electric only, dar doar 2-3km.

    Eu personal as alege ravul pentru fiabilitate, garantie, prestigiu, si support aftermarket la piese si servisare.

    La bugetul tau eu as ocoli toate masinile „recent aduse”, „impecabile”, „full full full” si as cauta una de la un proprietar care a cumparat-o personal din reprezentanta, sau una din Germania dintr-un buyback dar tot dela o reprezentanta.

    Daca nu te fascineaza hibridul, atunci te poti uita la un rav4 2.0 benzina aspirat.

    Din ce am vazut eu pe forumul lor, cu hibridul la drum lung scoti un consum de 6-8l/100, iar cu benzinarul un consum de 8-10l/100, 10l mai mult la regim de autostrada, adica 130-140kmph.

    La rav4 mk4 nu sunt probleme, ci doar cele specifice masinilor supra-tehnologizate la infotaiment, connectivitate, sistemele de asistenta, keyless.

  • AproapeMasini

    2021-03-18 17:00:38

    Salutare Ionut,

    Clar Outlander PHEV dintre cele doua.

  • Ionut

    2021-03-18 09:56:49

    Știu că nu e locul potrivit aici, dar va cer parerea legată de achizitia unei masini preferabil suv/crossover, preferabil hybrid, exclus diesel. Buget undeva la 18.000 euro. După câteva căutări am de ales intre Outlander phev sau Rav4 hybrid, ambele fabr. aprox 2016-2017. Cam care ar fi clasamentul intre ele si daca este o alta alternativă de luat in calcul. Am citit cu mare interes cele 2 topuri, dar il asteptam pe cel de 15-18.000 :P.

  • Dan

    2021-02-07 08:35:40

    4 ani de licenta din pacate:(((

  • RADU

    2021-02-05 15:51:02

    Eu am observat mai multe probleme la Toyota:
    1. Pretul, indiferent de model, corolla sau rav4, preturile de noi sunt ceva mai mari decat celelalte branduri.

    2. Versiunile si echiparile, deobicei vin in 3-4 versiuni si nu poti schimba nimic, daca vrei sa zicem infotaimentul cu ecranul mai mare, nu exista ca optional ci trebuie sa cumperi urmatoarea versiune.

    3. Modele care se vand la noi sunt fabricate in Turcia, cu cateva exceptii care sunt in Japonia.

    4. „Moose test”, se pare ca sistemul esp de pe toyote nu e prea bun, iar cel 4×4 e chiar degeaba.

    Urmatoarele le pun la categoria „frustrari si neplaceri”:
    1. In principiu Toyota este cam singurului producator care mai pune pret pe fiabilitate, insa tot au fost probleme cu anumite linii de ansamblare sau anumite componente facute de altii, de la un simplu furtun pana la blocul motor si pistoane, deci garantia este sfanta in ziua de azi.

    2. Infotaimentul de care se plange toata lumea, dar pe care nimeni nu-l foloseste in viata reala, cel mult o muzica sau android auto.

    3. Sistemul 4×4, cu cateva exceptii pe noul rav4, nu e bun de nimic.

    4. Cheia, daca nu cumperi optiunea „keyless” atunci o sa primesti o cheie asemanatoare cu cea de la poarta din curte.

    Referitor la chr este o masina hippie de mers la mall cu multe lipsuri pe partea de ergonomie si practicalitate, dar se conduce frumos, consuma intre 3 si 6%, vine cu 6 ani garantie pe masina si 10 pe hybrid.

  • Zero

    2021-02-04 18:45:48

    De la design si pana la mecanica, e o porcarie de masina croita fix pentru gusturile din piata actuala pe plan global. Pentru toti cei care isi traiesc viata tastand pe telefonul din mana. Adica exact ce fac eu acum.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA