Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Murano I ( 2002 – 2007 )

Poate ca noi europenii ne pricepem sa diluam linia dintre saraci si bogati, dar in Japonia anilor 2000 se stia exact cine e bogatul prefecturii. Si ca sa tii saracia departe de tine, iti plimbai fundul intr-un Lexus. Sau un Nissan Murano I. Cea mai gresita, dar geniala masina de bogatani dinainte ca nebunia opulentei sa deraieze in dementa pura.



Probabil ca atunci cand te gandesti la Nissan Murano I te gandesti la „acel SUV scarbos care era si decapotabil” sau probabil ca nu te gandesti deloc la Murano pentru ca nu ai auzit de el. Da, s-a raz in stilul Serghei Mizil de avortonul ala de Murano decapotabil si trebuie sa recunosc ca si eu am ras pana mi-au cazut dintii. Sau oare au cazut de la metamfetamina care mi-a uscat gura si mi-a uscat dintii pana au cazut? Trebuie sa recunosc ca noaptea ma doar oasele, imi este foarte frig si inima imi bate foarte tare. Cateodata ma trezesc la volanul unei masini furate.


In 2002 se lanseaza Nissan Murano I cu intentia clara de a se lua la tranta cu Lexus RX si cu Toyota Land Cruiser in zona SUV-urilor de lux si in mod neasteptat le-a iesit. A da, masina asta duhneste a SUA dar care totusi a ajuns si la noi in Europa in cateva exemplare. Doar ca, spre deosebire de multe masini internationale de lux care au fost aduse in Europa si care au primit motorizari speciale pentru Europa (de obicei diesel), Nissan Murano I a venit exact la fel ca modelul american. Avem un singur 3.5 V6 benzina de 1 milion de cai putere, cutie automata standard, piele standard, conectivitate bluetooth, scaune electrice, trapa electrica, cruise control, AWD standard. Sigur, poate ca nu te impresioneaza aceste dotari, dar tine minte ca astea se lansau in 2002. Suntem la 3 ani distanta de primul Golan. Sigur, Nissan Murano I nu era un S Class cu picioroange, dar nici nu era foarte departe.


Asta pentru ca Nissan Murano I avea inca gene de masina sport si ideea acestui mastodont opulent era de a avea un SUV care sa fie foarte bun pe asfalt dar care sa fie capabil si atunci cand vine iarna, iar in SUA cand vine iarna vine. Vine atat de tare incat iti trage un sut in testicule si te lasa intins, pe jos, intr-o balta de lichide proprii. Chiar am citit o plangere despre Nissan Murano I ca domle e o masina proasta pentru ca nu porneste la prima cheie la -40 grade Celsius. De fapt, daca stau si ma gandesc, ar trebui sa expediem toate pitipoancele care au status cu „sa vina iarna” undeva in SUA si Canada.



Motoare Nissan Murano I


3.5 V6 de 248 cai – Pus pe aproape orice masina Nissan destinata exportului, acest VQ35DE este mai degraba cunoscut pentru performantele pe care le da lui Nissan 350z, asta pentru ca Murano nu este cunoscut pentru performante. Totusi, in afara de distributia pe lant care trebuie constant monitorizata, motorul asta nu ar trebui sa iti dea batai prea mari de cap. Aparent se impaca bine si cu GPL-ul deci ramai doar cu impozitul de rezolvat.



Probleme Generale Nissan Murano I



  • Toate masinile vin standard cu o cutie CVT iar daca stii ceva despre cutiile CVT stii ca e bine sa le eviti, mai ales cutii CVT exotice. Problema e atat la fiabilitate dar in special la partea de servisare pentru ca la noi majoritatea mecanicilor se vor uita la tine la fel de urat cum te uiti tu la doua doamne care vor sa vanda produse cosmetice la Cota 2000, avand o taraba mica. Si ca si bonus, de obicei cand se strica cutia CVT incepe sa piarda lichid si diferentialul spate si isi dau demisia cam in acelasi timp.

  • E un Nissan de lux asa ca asteapta-te la intretinere de lux. Sigur, majoritatea vor masini de lux dar cu intretinere low-cost, dar aici ma adresez celor ancorati in realitate. Problemele ocazionale de pe partea electrica iti vor afecta constant bugetul asa ca asigura-te ca macar in prima faza functioneaza toate butoanele si toate optiunile. In special verifica scaunele pentru ca pot avea probleme atat pe partea de incalzire cat si memorie.

  • Probleme constante pe partea de servodirectie si coloana de directie asa ca ai grija sa mergi cat mai mult in linie dreapta.



Verdict Nissan Murano I


Nissan Murano I a fost o masina opulenta care a prins atat in SUA cat si in Rusia si in alte tari unde se stie exact cine e oligarh si cine e bogat. Dar la noi in Romanistan? La noi din pacate nu avea sigla corecta asa ca vei gasi destul de putine fugind pe drumurile patriei. Merita in schimb sa cumperi unul daca il gasesti prin Romanistan? Daca esti fan Lexus RX atunci probabil ca merita un Nissan Murano I pentru ca e in esenta un Lexus RX la jumate de pret. Ca orice masina mare, de lux, cu motor la fel de mare, deprecierea e o problema serioasa iar Murano a luat din plin acest fenomen. Daca vrei un chilipir de lux cu care sa te plimbi 1 an si dupa care sa te chinui 3-4 ani ca sa il vinzi, atunci clar merita. Sau poate vrei sa il tii pentru tine. Desi, la cat costa mentenanta, mai bine nu.


 


Ce motoare recomand? Nu vei ghici niciodata.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA