Cine a inventat insulta „ai fatza de cur” cel mai probabil s-a gandit la BMW Seria 7 E65. Sau poate ca era doar Catalin Stefan Ion care isi exprima sentimentele pozitive si afectiunea fata de Radu Filip. In orice caz, cu durere in suflet va spun ca ma doare in mana.

Presimt ca am sa ma distrez la articolul asta. BMW Seria 7 E65 are atatea probleme si si-a luat atat de mult hate incat Zanidache il suna si ii cere sfaturi despre cum sa atraga atata hate. De o parte sunt aia care critica designul si in special fundul, BMW Seria 7 E65 fiind faimos prin afara ca si modelul „Bangle Butt”, dupa numele designerului Chris Bangle care a desenat si Fiat Panda si care a fost designerul principal BMW in perioada 1999 – 2009. Personal imi place aspectul.

Ce imi creaza mie probleme noaptea sunt hemoroizii….asta, faptul ca BMW Seria 7 E65 a ajuns limuzina de unica folosinta. S-a depreciat foarte tare datorita aspectului controversat si uite asa a fost achizitionat de tot felul de jmecheri care nu si-au cumparat un Seria 7, ei si-au tras un septar. Doar ca majoritatea ori nu au avut bani pentru intretinere ori nu le-a pasat asa ca le-au vandut la prima reparatie majora si uite asa Seria 7 E65 a umblat din proprietar in proprietar mai ceva decat fetele din Germania ale acestor distinsi domni si proprietari de septari si majoritatea masinilor au ajuns, pe buna dreptate, troace. Ce nu intelege lumea e ca tu poti cumpara un Seria 7 cu 3000 de euro, dar intretinerea e tot ca atunci cand era noua si costa 99000 euro. Sigur, poti face ca majoritatea si sa pui frane si distributie din dezmembrari dar troaca ramane troaca si la a 10-a reincarnare sau contract de vanzare cumparare.

 

Motoare BMW Seria 7 E65

Benzina

 • 3.0 l-6 de 231 si 258 cai – Motorul M54 pana in 2005, de 231 de cai. Pe ala il vrei. Pe celalalt nu il vrei pentru ca face parte din generatia motoarelor cu distributie in spate si cu probleme la acea distributie.
 • 3.6 V8 de 272 cai – Avem cel mai mic V8 N62 din lista si de aici incepe dezastrul. Dar voi vorbi la ultima statie despre problemele acestui motor.
 • 4.0 V8 de 306 cai – Suntem tot la N62 dar nu suntem chiar acolo inca. Mai avem de pedalat putin.
 • 4.4 V8 de 333 cai – Nici asta nu e ultima halta dar probabil ca ai mai auzit / citit despre abominatia asta de motor care a facut pagube serioase pe Range Rover, X5, Seria 5 si alte chestii mai de Doamne ajuta.
 • 4.8 V8 de 367 cai – In sfarsit, capat de linie pentru avortonul N62, oprindu-se la 750i. Tragem aer in chept si incepem. VANOS, pierderi de ulei, garnitura de chiuloasa, conducta de antigel care trece pe sub motor si trebuie demontata distributia si galeria de admisie, pompa de apa, pompa de ulei, alternatorul si blocul de supape. Multumim BMW si RUSINE DINU PATRICIU!!
 • 6.0 V12 de 445 cai – La fel, probleme cu conducta de antigel si cu alternatorul dar si cu pompa de inalta presiune. Dar macar la puterea asta nu mai au relevanta problemele astea.

Diesel

 • 3.0 l-6 de 215 si 228 cai – Din fericire avem doar motorul M57, care e faimos doar pentru problemele la clapetele swirl. Din pacate, pe BMW Seria 7 E65 cat si pe X5 E70 motorul este faimos pentru modul de exploatare, foarte multi posesori alegand sa ii dea talpa de la pornire pana la oprire iar asta pune repede pe chituci motorul. Iar pentru ca e plin de BMW-uri prin parcurile de dezmembrari si in special de M57, deseori e mai ieftin sa schimbi motorul decat sa repari unitatea existenta. Si cand se strica si motorul asta, cumperi altul. Si tot asa.
 • 4.0 V8 de 255 cai – Din fericire si aici avem anticul M67 si care e probabil cel mai fiabil motor de pe BMW Seria 7 E65, asta si benzinarul M54. Atentie in schimb ca nu are ce cauta in oras motorul asta asa ca il cumperi doar pentru drum lung.
 • 4.4 V8 de 295 si 325 cai – In 2005 inginerii de la BMW s-au gandit ca 4.0 V8-ul e mult prea mic asa ca l-au largit la 4.4. La fel de fiabil, la fel de inadaptat la mersul urban precum este un bugetar pe piata muncii private, la fel de delicios.

 

Probleme Generale BMW Seria 7 E65

 • Sistemul iDrive e la inceput de cariera aici pe Seria 7 E65 asa ca nu e cea mai intuitiva sau fiabila unitate posibil dar probabil ca te vei adapta la ea candva.
 • Cutiile automate ZF au eticheta pusa cu „Sealed for Life” ceea ce e adevarat daca privesti din perspectiva primului cumparator. Masina are garantie 100.000 de km, iar primul schimb de ulei se face la 150.000 de km, dupa care se face la fiecare 60.000 de km. Dar daca nu esti primul cumparator, s-ar putea sa te intereseze sa schimbi uleiul.
 • Majoritatea sunt in conditie deplorabila asa ca vei avea de cautat mult si bine pana vei gasi un model decent care sa nu se strice la prima miscare de volan.
 • Acest Seria 7 a venit impachetat cu foarte multa tehnologie si e o masina foarte complicata si greu de reparat. Plus ca asta e unul din cele mai putin fiabile BMW-uri din istoria recenta asa ca sper ca esti treaz atunci cand semnezi contractul de vanzare-cumparare.

 

Verdict BMW Seria 7 E65

BMW Seria 7 E65 a avut o misiunea foarte grea si a ramas un copil de mijloc, neiubit. De o parte a trebuit sa inlocuiasca celebrul E38, posibil cea mai buna masina construita de catre BMW vreodata, iar de alta parte a fost eclipsat total de succesorul F01. Dar asta inseamna si ca e una din cele mai ieftine limuzine pe care le poti cumpara. Merita in schimb? Poate ca merita sa o cumperi si sa o tii 1 an sau sa o tii pana bagi mana prin tabla, dar ca si masina de tinut 3-4 ani va trebui sa ii dau un „Nu”.

 

Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 3.0 l-6 M54 de 231 cai iar pentru diesel 740d-ul 4.0 V8 de 255 cai ar trebui sa fie fix ce trebuie.