Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lexus LS II ( 1994 – 2000 )

E greu sa iti dai seama care e prima generatia de LS si care e Lexus LS II la fel cum e greu sa iti dai seama care e TikTok si care e o pubela. Sau care e Star Matinal si care e Star Magazine.



De ce razi de mine? Pe langa OTV, Baricada TV, Oreste TV si Speranta TV, ma uit si la Star Matinal si la Showbiz Report. Si totusi ar trebui sa ma uit si la un Lexus LS II?


Da si nu. Istoria Lexus e destul de simpla. Undeva prin anii ’80 japonezii de la Toyota s-au gandit ca vor sa aiba si ei o masina de lux cu care sa se ia de gat cu S Class, Buceag SR-113 si Seria 7 si ce mai era de lux pe atunci. Sigur, aveau Toyota Century si inca o au, dar aia e o masina super exclusivista si super nisata pentru elita Japoniei si nu prea se leaga cu traditiile si preferintele din afara Japoniei.


Asa ca s-au gandit, au baut niste sake, au facut sudoku si au lansat in 1989 Lexus LS, prima masina a brandului de lux Lexus. Da, in cazul in care credeai ca Lexus e ceva brand cu vechime gen Maybach sau Rolls Royce, trebuie sa stii ca Lexus s-a lansat odata cu Sega Genesis si s-a lansat odata cu elicopterul lui Ceausescu. Boom.


Iar Lexus LS II a fost a doua generatie de LS si prima generatie care a venit si in Europa si da, este limuzina de 1 milion de kilometri, la fel ca Mercedes-urile vechi. Asta pentru ca japonezii au vrut sa faca absolut orice, numai ca Lexus LS sa faca o prima impresie buna si sa isi stabileasca pozitia in zona de lux. Au vandut-o pana si la sub-pret doar ca sa ia fata celorlalti si au fost dati in judecata pentru practici neloiale. Poate ca la noi in Europa Lexus e privit mai degraba ca o curiozitate, dar in SUA schema cu siguranta le-a iesit. La noi in schimb nu prea a prins pentru ca singurul motor disponibil era un 4 litri benzina ceea ce era ok in SUA anilor 2000, dar intr-o Europa care era acaparata de nebunia diesel datorita 1.9 TDI, e usor de vazut de ce nu a prins nici Lexus LS II la noi.



Motoare Lexus LS II


Benzina


4.0 V8 de 260 si 290 cai – Avem acelasi 1UZ-FE doar ca in versiune facelift si non-facelift. E un motor facut sa treaca de 1 milion de kilometri dar e si destul de scump de intretinut. Singura problema specifica e debitmetrul de aer dar principala problema la el este ca trebuie sa verifici foarte atent istoricul de mentenanta. Distributia de exemplu costa undeva la 1500 euro de schimbat iar daca nu e schimbata risti sa distrugi motorul. La costurile astea multi au zis pas la distributie asa ca verifica atent istoricul.



Probleme Generale Lexus LS II



  • Radio-ul are display LCD iar acel display are obiceiul de a se praji de parca ar merge in Kulturhaus. Acuma, ori mergi asa cu el si inveti pe de rost comenzile, ori pui o unitate aftermarket.

  • Pompa de servodirectie baga presiune prea mare pentru conducte si astfel se vor rupe conductele iar in cazurile fericite iti va curge ulei de servo incins, pe alternator.

  • Suspensia nu este conceputa pentru a tine la infinit asa ca vei mai avea de schimbat ocazional cate o bucsa, o bieleta, o maslina, un telescop, d’astea.

  • Cutia automata intra tot la categoria istoric de mentenanta asa ca verifica sa schimbe vitezele lin si fara bruscari. Altfel mai degraba spui pas cu pas, si vezi alt model.



Verdict Lexus LS II


De o parte ai o masina de 1 milion de kilometri. Nu e la fel de luxoasa ca alte limuzine europene din acea vreme, dar e la fel de confortabila si spatioasa si motorul ala chiar fuge. Merita in schimb sa cumperi unul? As recomanda cu toata inima sa cumperi unul acum, dar cu acel 4.0 V8 benzina va trebui sa recomand sa cumperi peste 3 ani, cand primele masini vor deveni modele istorice.


Ce motoare recomand? Sincer cred ca voi recomanda 4.0 V8 de 290 cai pentru simplul fapt ca e facelift si vine cu transmisia automata in 5 trepte.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA