Mare petrecere in Palo Alto, California, dupa ce Elon Musk anunta ca Tesla S Plaid a doborat recordul anterior la Nurburgring, la categoria EV.

Mai mult decat atat, Elon Musk insista ca masina a fost complet stock si nu a avut parte de modificari. Dar sincer, in momentul in care ai acceleratie 0-100 km/h in 1,99 secunde si 1020 cai putere cu 1050 Nm cuplu, chiar mai ai nevoie de modificari?

Raspunsul este ca „Da”. Tesla S Plaid l-a calcat in picioare cu 11 secunde pe Porsche Taycan Turbo si ai sai mizerabili 616 cai putere, dar exista si Porsche Taycan Turbo S care are 750 de cai putere si care cu siguranta va participa la aceasta nebunie. Si mai exista si alti dementi din lumea electrica, cum sunt chinezii de la NIO de exemplu. In caz ca nu stiai, NextEV NIO EP9 e un monstru electric de la NIO si care a scos un record de 6:45.9 secunde ceea ce l-ar fi dus pe locul 4 in topul general al Nurburgring, dupa Porsche 911 GT2 RS MR, Mercedes-AMG Black Series si Lamborghini Aventador SVJ. Doar ca acel NextEV NIO EP9 nu a fost inclus pe lista oficiala pentru ca a avut modificari.

Dar sa revenim la Tesla S Plaid. Un Tesla S standard, de fabrica. Sigur, daca te uiti pe lista generala, Tesla S Plaid nu ajunge nici macar in top 10, dar majoritatea / toate sunt masini de curse specializate, pe cand aici vorbim despre o berlina normala ce cantareste 400 de tone. De exemplu, pe locul 10 e Dodge Viper ACR cu 7:01.03 dar imi e greu sa cred ca vei folosi un Viper ACR pe strazi desi probabil ca vor exista. Dar ai inteles ideea.

Dar Elon Musk promite ca se va intoarce in curand cu un Tesla S Plaid modificat in stilul ciuning pentru a se lua de gat din nou cu recordul. Nu de alta, dar recordul actual pentru o berlina pe Nurburgring este detinut de Jaguar XE SV Project 8 cu 7:18.36. Asa ca Tesla mai are de recuperat 12 secunde, oare cate mii de cai putere va aduce in plus?

 

Sa inceapa era in care vehiculele electrice sa le depaseasca pe cele cu motoare termice, chiar si pe circuit?