Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Great Wall discuta preluarea fabricii Nissan din Spania

In cazul in care nu stiai, Great Wall e unul din cei mai mari producatori auto din China si acum se pregateste ca sa ia cu asalt Europa.



Interesul celor de la Great Wall vine pe fondul anuntului celor de la Nissan de a se retrage din Europa si de a inchide complexul Nissan din Barcelona din luna Decembrie. Initial guvernul spaniol a vrut sa salveze complexul unde lucreaza 1600 de oameni in mod direct si alti 20000 de oameni beneficiaza indirect de existenta complexului, dar din pacate nu le-a iesit. Complexul are o fabrica principala si inca 2 fabrici mai mici iar planul initial era sa le imparta la producatori de vehicule electrice si motociclete, dar se pare ca Great Wall a intrat pe fir.


Great Wall fiind cel mai mare producator de SUV-uri si camionete din China si care acum probabil ca vrea sa intre serios si in Europa. Da, au o participare modesta in UE si ceva mai activi prin Europa de Est si Asia, dar se poate si mai bine. Great Wall sunt faimosi pentru copii mai mult sau mai putin legale ale altor producatori. La noi in Romanistan de exemplu avem GWM Hover care de fapt e o copie dupa Opel Frontera si cu motor de Mitsubishi si GWM Pegasus care e o copie ieftina dupa Toyota Land Cruiser.


Sursa: https://europe.nissannews.com/


Ce planuri are Great Wall cu fabrica?


Momentan se discuta situatia celor 1600 de angajati intrucat sindicatele sunt implicate in aceasta situatie, inchiderea fabricii fiind o lovitura grea pentru Spania. Totusi Great Wall preconizeaza ca va absoarbe aproximativ 1300 de angajati iar restul ori se vor pensiona anticipat ori se vor reprofila.


Momentan nu avem informatii prea multe legate de planurile Great Wall dar cel mai probabil vor intra si ei in zona electrica pentru ca se pare ca sunt foarte buni la asta, vezi cazul NIO.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-10-04 12:11:54

    Atat Renault cat si Nissan scartaie in Europa, iar Nissan o duce mult mai bine in America (toate 3) si in Asia si se relocheaza acolo. Si Mitsubishi se retrage din Europa. Normele de poluare foarte stricte si vanzarile slabe nu prea se impaca cu japonezele.

  • Andrei

    2021-10-04 10:12:04

    Mi se pare amuzant faptul ca Nissan pleaca din Europa, deorece se vindea destul de bine, unele modele chiar mai bine decat Renault, precum Leaf ,Xtrail.

  • Mircea

    2021-10-03 08:10:02

    Ușor, ușor, vor cumpăra tot.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA