Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla incepe productia de masini in Germania – 5000 de bucati pe saptamana

Gigantul Tesla a dat petrecere weekendul acesta in cadrul „GigaFest” si a anuntat planurile de dominatie europeana pe care le-a pus deja in aplicare. Dar oare se va intalni socoteala de acasa cu cea din targ?



Sursa: electrek.co


Petrecere cu mare fast in Germanezia unde Elon Musk insusi s-a pogorat la fabrica Tesla din Berlin, unde a organizat GigaFest si si-a anuntat planurile pentru Europa.


Pentru inceput se preconizeaza o productie de 5000-10000 de modele pe saptamana, cu un plan ambitios de 500000 de masini produse anual. Prima victima va fi Tesla Model Y, care va incepe productia din Noiembrie urmand ca primele masini sa intre la vanzare din Decembrie. In cazul in care nu stiai, Tesla Model Y e ultima fita a celor de la Tesla si e un cross-over ce se va lua de gat cu ID.4 si Kia Niro, avand optiune de 7 locuri si autonomie de 500+ km. Momentan in SUA un Model Y incepe de la 53200$ deci in Europa ne putem astepta la un pret similar, mai ales ca vor fi construite local si nu vor fi cheltuielile cu transportul.


Doar ca Elon Musk spune ca nu trebuie sa ne aruncam pe geam de la entuziasm inca, pentru ca „e usor sa incepi productia de lansare dar e foarte dificil sa faci productia de volum”, dupa cum Elon Musk insusi a declarat. Totusi, un obiectiv de 500 de mii de masini electrice anual ar fi dublul productiei totale de masini electrice din toata Germania asa ca e usor sa vezi de ce e un proiect cel putin ambitios. „Dureaza mai putin sa construiesti fabrica decat sa atingi productia de volum” este inca o declaratie a lui Elon Musk care confirma munca titanica ce il asteapta.



Totusi, nu exista proiect fara critici asa ca in poarta fabricii Tesla s-au proptit si protestatari care pun problema mediului inconjurator si al efectului daunator al fabricii. Aici avem consumul ridicat de apa dar in special problema bateriilor auto care sunt un subiect discutat si rasdiscutat. Elon Musk a declarat protestatarilor ca au folosit cantitati „relativ mici” de apa si „productie sustenabila” de baterii. Pe langa asta, Tesla a investit si 5 miliarde de euro intr-o centrala de 50 gWh langa fabrica, surclasand centrala VW de 40 gWh ce se construieste momentan in Salzgitter.


Cu toate acestea, Tesla asteapta verdictul Ministerului Mediului din Germania pentru a prima unda verde spre productie, verdict ce este asteptat pe 14 Octombrie. Asta ar insemna ca Tesla s-ar apuca de treaba si ne-ar aduce si cateva jucarii de peste ocean. Americanii intentioneaza sa aduca in Europa si jucarii precum plafon solar pentru masini cat si modulul de pilot automat dar care nu este inca 100% functional. Dar va fi in viitor, ne asigura americanii. Dar doar dupa ce vor gasi suficienti angajati in Europa pentru asa ceva, pentru ca momentan Tesla angajeaza pe oricine, de oriunde, doar cunostinte in domeniul auto electric sa aiba.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-10-11 10:32:42

    Buna Ancuta, Mercedes B Class e mai confortabil dar e o masina notorie pentru ca e foarte joasa si e un chin pe drumurile nu prea bune. Daca nu te deranjeaza, merita. Dar daca ai obiceiul sa iei gropi si sa parchezi pe borduri, clar Tucson. Plus ca si mersul pe zapada va fi un chin pe B Class. Dar ca si masina citadina B Class e peste Tucson.

  • Ancuta

    2021-10-11 10:10:14

    Bună ziua. Ce părere aveți despre Mercedes Clasa B 200? Ce motorizare sa aleg și dacă merita, as dori sa achiziționez între anii 2010 și 2014 cu cutie automata sau mai bine sa ma îndrept spre hyunday tucson?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA