Unii ar zice ca e blasfemie. Altii ar zice ca e prostitutie industriala. Eu zic ca sunt confuz pentru ca BMW Seria 2 Active Tourer I si BMW Seria 2 sunt la fel de inrudite ca Liviu Varciu cu munca.

Si uite ca totusi a avut succes. BMW Seria 2 Active Tourer a fost proiectat pentru a se lua de gat cu Mercedes B Class si sa ia pe sus segmentul monovolumelor premium. Genul de familist care are copii mici dar e prea snob pentru un Touran sau un B Max dar care se gandeste totusi ca e o idee buna sa ai o masina cu tapiterie de piele si copii mici care vor manji tot ce inseamna interior cu tot ce inseamna mancare si mizerie. Si uite ca exista suficienti de multi oameni care chiar cred asta.

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER I NU ARE NEVOIE DE TRACTIUNE SPATE

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER I NU ARE NEVOIE DE TRACTIUNE SPATE.

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER I NU ARE NEVOIE DE TRACTIUNE SPATE.

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER I NU ARE NEVOIE DE TRACTIUNE SPATE.

 

Asta pentru ca BMW Seria 2…ugh, am sa ii zic Active Tourer direct, asta pentru ca Active Tourer nu are nevoie de tractiune spate pentru ca nu vei conduce suficient de repede sau sport cu un monovolum de genul asta. Plus ca daca te uiti la cumparatorul mediu de BMW vei constata ca nu stie ce e aia tractiune spate si nici nu ii pasa de tractiune spate. Si asta e valabil in general la toate masinile cu tractiune spate. Sigur, sunt pasionatii care se bucura de asa ceva, dar grosul vanzarilor vine de la oameni care nu vor conduce niciodata sport.

Al doilea motiv este ca tractiunea spate mananca mult din spatiul din spate, atat la locurile din spate cat si din portbagaj, vezi cazul Seria 1. Ceea ce e ok la un Seria 6 pentru ca oricum nu ai prieteni pentru ca ai Seria 6, dar la un Active Tourer care se presupune a fi masina de familie, ai nevoie de spatiu din spate si de portbagaj. Si pe langa asta, Active Tourer vine standard cu haion actionat electric dar si bancheta spate rabatabila prin buton.

Este Seria 2 Active Tourer prostitutie industriala?

Da. Dar atata timp cat exista piata pentru un monovolum premium cu tractiune fata de la BMW, atunci ramane scorul 1 – 0 pentru BMW.

Motoare BMW Seria 2 Active Tourer I

Benzina

  • 1.5 Turbo de 107, 134 si 138 cai – Motorul asta a fost privit stramb in momentul in care a fost lansat pe i8 dar se pare ca acest benzinar in 3 cilindri nu are probleme specifice si poate fi tot motorul de care ai nevoie. Da, cel de 134 e inrudit direct cu cel de pe i8.
  • 2.0 Turbo de 189 si 229 cai – Am mari dubii ca a cumparat cineva motorul asta pe BMW Seria 2 Active Tourer I, dar nu se stie niciodata. In orice caz, motorul asta e adecvat pentru Seria 3 si la fel s-a dovedit a fi fiabil, atata timp cat ii schimbi uleiul la fiecare 8000 de km ca altfel ti-o da la caca.

Diesel

  • 1.5 diesel de 94 si 114 caiAla de 94 mi se pare scandalos pentru banii pe care Seria 2 Active Tourer ii cere, dar cel de 114 cai probabil ca va fi vedeta vanzarilor. In esenta e versiunea in 3 cilindri a lui 2.0 diesel, cel mai important si rafinat motor al celor de la BMW.
  • 2.0 diesel de 148 si 188 cai – Da, cel mai important motor de pe Seria 3 si de la BMW cu totul. Doar ca 218d-ul aka cel pentru saraci incepe de la 33300 euro si poti ajunge foarte aproape de 40.000 euro ceea ce e scandalos pentru un monovolum, chiar si de la BMW.

Hybrid

1.5 Turbo hibrid de 221 cai – De ce? Pentru ca daca prinzi reducerea de la stat, un 225xe costa la fel ca un 218d dar ai vreo 70 de cai in plus si sistem xDrive si foarte multe dotari. Trenul de rulare e testat pe Mini de cativa ani, asa ca ramai cu problemele la xDrive si restul problemelor specifice. Dar daca nu prinzi reducerea de la stat, 225xe-ul incepe de la 37000 euro care iarasi e scandalos.

 

Probleme Generale BMW Seria 2 Active Tourer I

  • E un BMW modern deci trebuie sa vorbesc despre problemele electrice complementare, in special pe partea de iDrive si pe sistemele de siguranta si asistenta rutiera.
  • Suspensia nu e cea mai rezistenta posibil dar macar noi aici in Romanistan avem drumuri perfecte si suspensia va tine mult si bine.
  • La viteze mici coloana de directie poate sa scoata sunete care sa iti ridice tensiunea pana in paradis dar apoi te linisteste la loc pentru ca „asa face ele”.

Verdict BMW Seria 2 Active Tourer I

E o masina mai controversata decat Alex Bodi, dar a fost un succes comercial. Iar cuvantul cel mai important e „comercial”. E o masina construita special ca sa se vanda. Are materiale de calitate, are motoare bune, e confortabila. Dar daca ii iei sigla BMW, o poti inlocui cu orice alta sigla.

Ce motoare recomand? Benzinarul de 1.5 Turbo ar trebui sa fie tot motorul de care ai nevoie pentru orice situatie, asta sau dieselul de 1.5 si 114 cai.