Oare ce s-a intamplat cu BMW Z4 E85? Era atat de popular prin 2010, dar astazi parca nici nu mai exista masina asta. Oare de ce atunci cand beau alcool oamenii imi spun ca sunt alcoolic, dar cand beau Fanta nu imi spune nimeni ca sunt Fantastik?

Succesorul lui BMW Z3 a fost o masina dramatica si care a fost destul de populara pe toate bulevardele din tara. BMW Z4 E85, masina oficiala a barbatilor care nu cred in monogamie sau orice fel de relatie stabila cu orice fel de femeie. BMW Z4 E85, pentru barbatul care nu iarta nimic. Pentru genul de barbat care e de acord ca si femeile grase trebuiesc iubite, doar ca ele trebuie sa plateasca.

Parcat de obicei in fata unei terase de fite, BMW Z4 era pentru oamenii care nu aveau probleme sa poarte basca tot timpul si a fost oarecum masina de referinta din lumea decapotabilelor. Pana a venit Seria 6 si l-a calcat in picioare cel putin si de atunci BMW Z4 a devenit o prezenta mai rara pe strazi decat fetele vesele de pe centura pentru ca acuma toate lucreaza de acasa.

Plus ca eu nu inteleg de ce BMW Z4 E85 a fost asa de populara in Anglea. Serios, daca te uiti la anunturile de vanzare din Romanistan si cauti in mod specific generatia asta de Z4, ai sa vezi ca 90% din ele sunt de provenienta Anglea. Chiar sunt curios ce e in capul britanicilor care si-au cumparat un Z4 de nou, in afara de basca. Pentru ca la o decapotabila mereu trebuie sa porti o basca, altfel te bate capul in soare de parca te loveste Tolea.

Motoare BMW Z4 E85

Benzina

  • 2.0 MPI de 148 cai – Destul de rar motorul si singurul de 2 litri si care are taxe mici. Desi nu ar trebui sa aiba relevanta prea mare aspectul asta, atunci cand te uiti dupa un Z4 la fel cum te uiti la fundurile gazelelor din club, incercand sa determine pe cate dintre ele le vei lua acasa tura asta. A da, sa ai grija la consumul de ulei.
  • 2.2 MPI de 170 cai – Unul din preferatele mele, motorul M54 debuteaza pe Z4 sub forma de 2.2 si un modest 170 de cai. Dar are 6 cilindri in linie.
  • 2.5 MPI de 174, 189 si 215 cai – Ala de 215 a fost editie speciala Z4 25si si nu merita mentionat pentru ca e prea rar. Celelalte motoare sunt ori M54 ori N52 si nu vorbesc inca despre ele.
  • 3.0 MPI de 215, 228 si 261 cai – Pentru ca M54 si N52 se duc pana in 3 litri lungime / volum asa ca le iau pe toate la comun. Motoare de moda veche si care sunt per total fiabile, iar ca probleme notabile au pompa de apa, termostatul, consumul de ulei si singura chestie mortala poate fi unitatea VANOS. Dar nu le vei avea pe toate in acelasi timp. De asemenea trebuie evitata versiunea 3.0si de 261 cai pentru ca, ai ghicit, e o editie speciala ce nu e asa fiabila si e si mult mai greu cu piesele la el.

 

Probleme Generale BMW Z4 E85

  • Principala problema la Z4 din prima generatie este mecanismul de decapotare. Asigura-te ca totul functioneaza corect, altfel vei avea de ales. Ori platesti inca o data valoarea masinii pentru reparatie, ori o tii decapotata permanent.
  • Si ca tot am vorbit de decapotare, mare grija si la portbagaj pentru ca acolo sta ECU-ul si se poate infiltra apa prin portbagaj direct pe ECU si din ce stim electronicele si apa merg la fel de bine ca Lidia Buble atunci cand conduce ciocan / carton.
  • BMW Z4 vine cu geamuri fara rame, normal ca vine cu geamuri fara rame, ca doar e un Z4. Iar la masinile care au geamuri fara rame in general sunt probleme la motorasele geamurilor electrice asa ca verifica foarte atent ca sa fie functionale.
  • Suspensia spate nu este cea mai potrivita suspensie pentru Z4 si asta duce la doua problema. Prima problema este calvitia…asta, prima probleme este ca incet dar sigur cedeaza, bucata cu bucata. Ca si Uzina 23 August in esenta. Iar a doua problema este ca suspensia nu e aliniata prea bine si roatele au tendinta de a vira singure atunci cand primesc putere pentru ca e o masina cu tractiune spate si vreo 200 de cai.
  • Nu stiu cata relevanta are pentru posesorul tipic de BMW Z4 E85, dar portbagajul e cel mai mic din clasa. De fapt, e atat de inghesuit incat un Polo pare un Land Cruiser pe langa Z4, iar daca ai decapotat prelata, ai ramas complet fara portbagaj. Dar la ce iti trebuie portbagaj? Oricum te plimbi doar cu hainele de pe tine si alea cat mai putine, ca sa nu dureze prea mult pana te dezbraci alaturi de cele 25 de gazele pe care le-ai cucerit in club.

Verdict BMW Z4 E85

Eu tot nu inteleg de ce majoritatea masinilor la vanzare sunt din Anglea. De ce BMW Z4 E85 a fost un hit mai ceva decat

Boier Bibescu vs. Don Baxter – Dan Spataru

Sau nu. Piesa asta-i de rahat, Dan Spataru-i ingropat.

 

Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand orice motor M54 si/sau N52, in functie de bugetul tau. Cel mai echilibrat ar fi 2.5-ul de 174 de cai, daca ma intrebi pe mine.