Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Kia dezvaluie noul SUV Niro

Producatorul auto va introduce a doua generatie Niro de modele hybrid si complet electrice anul viitor.



Sursa: AutoMarket


 


Kia a prezentat noul SUV compact Niro cu sisteme de propulsie complet electrice si hybrid, in timp ce producatorul auto si afiliatul sau Hyundai incearca sa ajunga din urma pe piata vehiculelor electrice. Noul Niro, o versiune imbunatatita a modelului lansat pentru prima data in 2016, va fi disponibil ca hybrid in primul trimestru al anului 2022 si ca model complet electric mai tarziu in prima jumatate a anului, a declarat producatorul auto in momentul in care masina a fost prezentata la salonul auto de la Seul joi. Kia nu a dezvaluit specificatiile noului model, inclusiv gama sau pretul.


„Noul Kia Niro este un model ecologic care ne arata vointa de a realiza sustenabilitatea”, a declarat CEO-ul Ho-Sung Song reporterilor la salonul auto.


Masina foloseste materiale ecologice, cum ar fi fibre reciclate si vopsea fara benzen. Producatorul auto isi propune sa foloseasca 20% din plastic reciclat in toate modelele pana in 2030.


Prima generatie Niro a castigat popularitate in Europa datorita competitivitatii preturilor si a autonomiei bune, dupa declaratiile Kim Jin-Woo, analist la Korea Investment & Securities din Seul.


 


„Noul Niro ar putea fi o alegere rezonabila pentru consumatorii care cauta un vehicul electric compact dar care are o autonomie de rulare de peste 350 de kilometri”, a spus el.


Modelul anterior avea o autonomie de aproximativ 385 de kilometri (217 mile) si a costat aproximativ 46 de milioane de woni (38.575 USD). Kia a vandut 75.360 de Niro in acest an in Europa pana in octombrie, conform JATO Dynamics, o crestere cu 18,2% fata de 2020. Niro s-a clasat pe locul 9 printre SUV-urile compacte de masa pana in septembrie, potrivit JATO.


In general, Kia a fost cel de-al 6-lea vanzator de vehicule electrice in Europa in prima jumatate a anului, potrivit datelor analistului auto Matthias Schmidt.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA