Uzina Renault din Flins va recicla si va moderniza masinile si bateriile in loc sa produca vehicule noi, din lipsa de cipuri.
Continuand subiectul discutat in ultimul timp si anume cel legat de lipsa acuta de cipuri, Renault se asteapta ca furnizarea de semiconductori sa ramana dificila pana cel putin la jumatatea anului 2022, complicand procesul producatorului de automobile.
Renault acorda prioritate productiei de masini si vehicule comerciale cu marja mai mare de profit, deoarece cererea ramane puternica, potrivit CEO-ului Luca de Meo.
„Renault a fost fortata in unele cazuri sa trimita pe cineva in Asia pentru a obtine cipurile”, a spus de Meo intr-un interviu acordat marti la uzina din Flins, unde asamblarea auto este programata sa se opreasca in cativa ani, dupa aproape sapte decenii. „Este un dezastru.” a mai declarat acesta. Fabrica de la vest de Paris, care produce hatchback-ul electric Zoe si Nissan Micra, se va transforma pana in 2024 pentru a recicla si moderniza masini si baterii.
Transformarea uzinei Flins este o parte cheie a unei revizuiri mai ample a Renault, care include reduceri de locuri de munca si de costuri si o scadere a capacitatii de productie la nivel mondial.
In timp ce productia lui Zoe va continua pana atunci, Renault va consolida productia de vehicule in Franta la o fabrica din Douai, unde va fi produs Megane electric. De asemenea, Renault produce modelul Dacia Spring fara accesorii in China.
Compania a facut „progrese solide in planul sau de redresare”, au scris analistii Citi intr-un raport publicat marti. Renault a redus efectul de levier si a accelerat reducerea costurilor si recuperarea marjelor de profit, au spus ei.
De Meo a reiterat proiectia Renault si anume compania va produce cu aproximativ 500.000 de vehicule mai putine in acest an, mai exact echivalentul cu aproape o cincime din productia de anul trecut din cauza lipsei de componente.
Similar Articles