Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota lanseaza bZ4X in Europa anul viitor

Toyota va incepe vanzarile europene ale SUV-ului complet electric bZ4X anul viitor, contribuind la reducerea emisiilor de carbon.



Sursa:Profit.ro


 


Toyota va putea reduce cu 100% emisiile de dioxid de carbon de la noile sale masini vandute in Europa de Vest pana in 2035, dar nu se va angaja sa elimine complet motoarele cu ardere interna pana la aceasta data. Producatorul auto lasa ,, o portita” deschisa vanzarii de masini fara emisii zero. Emisiile acestor vehicule ar fi compensate prin alte mijloace, de exemplu prin utilizarea de combustibili electronici care capteaza carbon in procesul de rafinare.


Toyota declara ca angajamentul sau se potriveste cu obiectivul pentru 2035 al Uniunii Europene, care solicita mai degraba neutralitatea carbonului, decat vehicule 100% cu emisii zero.


„De aceea nu oferim un angajament deplin fata de vehiculele cu emisii zero, deoarece ar putea exista unele posibilitati de compensare a emisiilor de carbon”, a declarat un purtator de cuvant intr-un eveniment media organizat de companie la Bruxelles, saptamana aceasta.


,,Promisiunea de reducere de 100% depinde si de alti factori” , a spus CEO-ul Toyota Europe, Matt Harrison, participantilor la eveniment.


„Toyota va fi pregatita sa obtina o reducere de 100% a CO2 la toate vehiculele noi pana in 2035 in Europa de Vest, presupunand ca pana atunci vor exista suficiente infrastructuri de incarcare electrica si alimentare cu hidrogen”, a declarat acesta.


Sursa: Gadget.ro


Tinta Uniunii Europene de reducere la zero a emisiilor de CO2 de la masinile noi vandute pana in 2035 este considerata in industrie ca o interdictie de facto a vanzarilor de masini cu motoare pe benzina si diesel.


Multi producatori auto au promis ca vor vinde doar vehicule cu emisii zero in Europa inainte de 2035, de exemplu Jaguar pana 2025 , Opel pana in 2028 si Ford pana in 2030 .


Propunerea „Fit for 55” a Uniunii Europene inaspreste reducerea CO2 produsa de masinile noi de la 37,5% in 2021 la 55% pana in 2030. Pana in 2035, propune o reducere de 100% pentru masini si camionete.


Toyota a declarat ca nu va face trecerea catre vehicule cu emisii zero prea curand, de asemenea, Harrison a mentionat ca producatorul de automobile a planificat ca „cel putin” 50% din vanzarile sale sa fie cu zero emisii pana in 2030 in Europa de Vest.


Compania a fost unul dintre cei patru mari producatori de automobile, inclusiv Grupul Volkswagen, care au refuzat sa semneze angajamentul summitului COP26 privind schimbarile climatice de a vinde numai masini si camionete cu emisii zero la nivel global pana in 2040. Angajamentul a fost semnat de Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, si Volvo, printre altele.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA