Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW semneaza un acord pe termen lung legat de cipuri

Acordul este un semn ca producatorii auto ocolesc producatorii traditionali de piese pentru a-si asigura aprovizionarea. Iar BMW este printre primii care fac acest pas.



Sursa: Wikimedia Commons


BMW a semnat un acord pe termen lung pentru a asigura semiconductori pentru sistemele de iluminat din masina, dupa ce lipsa globala a componentelor a dus la inchiderea unora dintre fabricile sale.


Producatorul auto a semnat un acord cu Inova Semiconductors si Globalfoundries, garantand furnizarea a „cateva milioane” de cipuri pe an. Componentele vor oferi comenzi pentru sistemele de iluminare ambientala care vor fi utilizate mai intai in SUV-ul complet electric BMW iX .


„Ne adancim parteneriatul cu furnizorii din punctele cheie ale retelei de furnizori si ne sincronizam planificarea capacitatii direct cu producatorii si dezvoltatorii de semiconductori”, a declarat miercuri Andreas Wendt, membru al consiliului de administratie responsabil de achizitii, intr- un comunicat .


Acordul BMW este un alt semn ca producatorii de automobile ocolesc producatorii traditionali de piese pentru a trata in schimb direct cu producatorii de semiconductori pentru a asigura aprovizionarea cu cipuri vitale.


Sursa: The Guardian


Stellantis a dezvaluit marti un acord cu proprietarul Foxconn, Hon Hai Technology Group, pentru proiectarea a patru noi familii de cipuri pentru automobile.


BMW a reusit sa evolueze in lantul de aprovizionare mai bine decat altii, iar la sfarsitul lunii septembrie a mers impotriva valului, si a avertismentelor, pentru a creste asteptarile de profit. Cu toate acestea, compania a suferit opriri ale liniei de productie, iar vanzarile sale de vehicule au scazut sub nivelul de acum un an in urma, in luna noiembrie.


Semiconductorii sunt folositi in toate functiile masinii care implica actionarea unui comutator, a spus un purtator de cuvant al BMW. Producatorul auto foloseste iluminarea ambientala generate de LED-uri in interiorul vehiculelor sale.


De asemenea, BMW a semnat recent un acord cu Qualcomm pentru a-si folosi cipurile in sistemele de asistenta pentru sofer si pilot automat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA