Aproape Masini

Acum avem si magazin online

De ce inlocuirea si verificarea placutelor de frana este obligatorie

In momentul in care te deplasezi cu viteza si vrei sa eviti o tamponare sau un accident te bazezi pe sistemul de franare. Franarea este foarte importanta la orice autovehicul, ea iti garanteaza o deplasare in siguranta si o siguranta mai mare la drum lung, prin zone cu un carosabil mai deosebit, cu sosele cu o structura mai complicata.



 


Sistemul de franare are mai multe componente. Dintre acestea, cele mai importante sunt placutele de frana. Desi nu le vezi, cand apasam pe pedala ca sa franam, toata forta este trimisa catre etrier prin intermediul lichidului de frana, iar etrierul preseaza cu pistoanele sale pe placute, care ajung pe suprafata discului de frana. Cand apare franarea placutele sunt raspunzatoare de preluarea unei parti din caldura generata la franare.


In timp placutele de frana se uzeaza sau „se consuma” si vor trebui verificate si inlocuite. Verificarea lor si inlocuirea se realizeaza la o vizita la un service mecanica auto, special pentru sistemul de franare si rezolvarea problemelor sale. Dar le putem avea inlocuite si cand facem o revizie generala, periodica.


Cand stii ca ai nevoie de o inlocuire placuta frana?


Producatorii de piese spun ca e bine sa ai schimbari la nivelul sistemului de franare dupa 30.000-50.000 de kilometri deja parcursi. Dar poti sa schimbi placute de frana sau discuri si la 10.000 km daca ai un stil de condus mai deosebit si ai drumuri de proasta calitate pe unde te deplasezi.


Desi sunt realizate dintr-un suport metalic dur, e folosit otelul in constructia lor, placutele de frana nu sunt atat de rezistente. Pe suportul metalic se lipeste suprafata de frecare a placutelor, ferodo-urile. Aceasta suprafata se uzeaza destul de repede daca tot franam in trafic, ea vine in contact direct cu discul de frana si produce oprirea masinii.



Semnele clare care te trimit cu masina la service sunt:



  • Performantele tot mai slabe ale franarii;

  • Frana moale si pedala apasata pana jos prea usor, canale pe mijlocul placutelor de franare;

  • Scartait la franare;

  • Autoturism care trage intr-o parte pentru ca se blocheaza franarea la nivelul unei singure roti;

  • Vibratii ale pedalei in timpul franarii, trepidatii ale volanului la franare, care indica si discuri de frana uzate;

  • Senzori electronic aprinsi care indica uzura placutelor.


 


 


Best Tires Shop si mecanicii autorizati din service se pot ocupa de schimbarea placutelor de frana in cel mai scurt timp, in urma unei programari pentru revizie sau pentru rezolvarea punctuala a acestei probleme. Piesele folosite la revizii sau la verificari specifice ale unor sisteme si componente care nu mai functioneaza corect provin de la distribuitori autorizati, Best Tires colaboreaza doar cu producatori de top care pot livra calitate pentru toate piesele si componentele livrate.


La service placutele de frana vor fi testate si se vor verifica amanuntit toate componentele sistemelor de franare de la orice tip de masina, de la orice brand. Vei sti ce probleme au avut, care au fost cauzele uzurii rapide in cazul placutelor de frana si ce poti sa faci ca sa eviti distrugerea lor pe viitor. Calitatea foarte buna a materialelor din care sunt realizate piesele pe care le vom monta la masinile reparate este o garantie in plus pentru eficienta interventiilor din service.


 


***Articol realizat impreuna cu echipa Best Tires Romania


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA