Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Northvolt face tot posibilul pentru a indeplini obiectivul de lansare al fabricii de baterii in 2021

CEONorthvolt, Peter Carlsson spera ca experienta sa la Tesla va ajuta la cresterea productiei.



Sursa: Breaking Latest News


CEO-ul Northvolt, Peter Carlsson, vrea sa concureze cu vechiul sau sef, Elon Musk, cu cele mai ecologice baterii pentru vehicule electrice din lume dar pentru acest lucru trebuie mai intai sa inceapa sa le produca. Suedezul este hotarat sa-si deschida fabrica la aproximativ 200 km sud de Cercul Arctic.


„Lucram extrem de intens in acest moment pentru a pastra acel program si chiar daca inseamna ca prima baterie este facuta in noaptea de Revelion, va fi lansata anul acesta”, a declarat Carlsson pentru Reuters.


Uzina de baterii litiu-ion a fost prima construita in Uniunea Europeana de catre o companie europeana si este menita sa fie rampa de lansare pentru un campion regional de baterii care poate concura nu numai cu Tesla, ci si cu furnizorii asiatici, inclusiv Panasonic, LG Chem si CATL.


Northvolt a strans fonduri de peste 6,5 miliarde de dolari de la investitori, inclusiv Grupul Volkswagen, Comisia Europeana si fondatorul Spotify, Daniel Ek, precum si contracte in valoare de peste 27 de miliarde de dolari de la producatorii de automobile.


Intentia sa este cea de a produce suficiente baterii pentru a alimenta peste 1 milion de vehicule electrice anual in fabrica sa suedeza din fostul oras minier de aur Skelleftea si, ulterior, sa furnizeze alte sectoare care trec la electricitate, cum ar fi masinile industriale si feriboturile.


Carlsson isi propune sa mai deschida cel putin doua fabrici in urmatorii zece ani.


Sursa: Reuters


Northvolt are in prezent aproximativ 2.500 de angajati din 108 tari si intentioneaza sa angajeze 5.000 de ingineri in urmatorii cinci ani. De  asemenea, Northvolt și Volvo Cars, care isi propune sa devina complet electrice pana in 2030, urmeaza sa anunte o locatie in Europa pentru o fabrica de dimensiuni mari, comuna, la inceputul anului viitor.


„Am putea sa ne facem propriile baterii si sa incepem de la zero”, a declarat CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, intr-un interviu, completand ulterior :„Dar nu cred ca ar fi suficient de eficient”.


Northvolt urmareste ca uzina din Skelleftea sa atinga o capacitate de productie de 60 gigawati ora care ar putea alimenta pana la 1 milion de masini pe an, in functie de dimensiunea bateriei  deoarece doreste sa obtina cel putin o cota de piata de 20-25% in Europa pana in 2030.


Dupa cum au anuntat saptamana trecuta, Volvo Cars si Northvolt  vor deschide un centru comun de cercetare si dezvoltare in Suedia, ca parte a unei investitii de 3,3 miliarde de dolari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA