Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla Model 3 cea mai bine vanduta masina electrica din Europa in 2021

Vanzarile europene ale Model 3 au crescut cu 84% pana in noiembrie iar asta pune Tesla in varful copacului.



Sursa: Flickr


Tesla Model 3 este pe cale sa devina cel mai bine vandut vehicul complet electric din Europa in 2021, pe fondul cresterii puternice a vanzarilor totale de vehicule electrice cu baterie. Vanzarile modelului 3 au crescut cu 84% pana la 113.397 pana in noiembrie, potrivit datelor de la cercetatorul de piata JATO Dynamics.


Hatchback-ul compact ID3 al Volkswagen este probabil pe locul 2. Vanzarile de ID3 au crescut cu 125%, in primele 11 luni.


Renault Zoe, cel mai bine vandut vehicul electric din 2020, este pe cale sa devina numarul 3. In 11 luni, vanzarile Zoe au fost de 60.551 autovehicule, in scadere cu 27%.


Modelul 3 s-a clasat ultima oara in topurile europene de vehicule electrice in 2019. In septembrie, berlina compacta a fost prima masina complet electrica care a devenit cea mai vanduta masina din Europa in general pentru aceasta luna, depasind cele mai vandute vehicule cu motoare cu ardere interna, cum ar fi VW Golf si Renault Clio.


Sursa: Wikimedia Commons


Cota de piata a vanzarilor de vehicule electrice in Europa de Vest va atinge un record de 11% pentru 2021, prezice Matthias Schmidt, autorul European Electric Car Report.


Cifrele sunt „mult mai mari decat prognoza initiala”, in mare parte din cauza crizei microcipurilor, a declarat Schmidt pentru Automotive News Europe. Tesla va fi marca numarul 1 in vanzari de vehicule electrice in Europa de Vest in acest an, cu vanzari de aproximativ 170.000 de unitatii, prognozeaza Schmidt. Cu toate acestea, Volkswagen Group, ale carui marci VW, Audi, Skoda, Porsche si Cupra vand toate masini complet electrice, va fi compania dominanta de vehicule electrice cu aproximativ 300.000 de vanzari, Tesla pe locul al doilea si Stellantis pe locul trei, a adaugat  Schmidt.


Cifra finala a Tesla va include SUV-ul Model Y, care a stimulat vanzarile producatorului auto in Europa in a doua jumatate cu importuri din China. Modelul Y a depasit atat VW ID3, cat si ID4 in noiembrie.


Pozitia Renault-Nissan a coborat pe locul patru in ceea ce priveste vanzarile de vehicule electrice europene in octombrie, arata datele lui Schmidt, dar alianta inregistreaza o cerere puternica pentru hatchback-ul Dacia Spring, complet electric, cu buget mic, importat din China.


Tesla va incheia anul cu o cota totala de piata in Europa de Vest de 2%, prognozeaza Schmidt, cu peste dublul cotei sale din 2020 de 0,9% si peste Jaguar Land Rover.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA