Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes Vision EQXX – prototipul EV de 1.000 km autonomie

Bateria conceptului si tehnologiile de reducere a greutatii sunt concepute de catre Mercedes pentru a se lua de gat cu Tesla.



Sursa: Motor1.com


Mercedes Vision EQXX este o „interpretare progresiva” a limbajului de design Sensual Purity al Mercedes, declara marca.


Mercedes-Benz a declarat ca prototipul sau Vision EQXX alimentat de baterii, despre care spune ca poate fi condus mai mult de 1.000 km (621 mile) cu o singura incarcare, ca este „cel mai eficient si aerodinamic vehicul” construit pana in prezent.


„Acesta nu este o masina de expozitie, ci un protagonist pentru dezvoltarea tehnologiei”, a declarat Markus Schaefer, seful de dezvoltare al Daimler. „Mercedes a muncit din greu in ultimii ani, ambitia noastra este nu numai sa tinem pasul, ci si sa fim in varful jocului,” a mai adaugat acesta.


Prototipul demonstreaza imbunatatiri ale eficientei motorului electric, invertorului, designului bateriei, ambalarii si managementului termic. Pachetul de baterii contine aproape 100 de kilowati/ora de energie si are o noua compozitie chimica dezvoltata cu ajutorul expertilor de Formula 1 de la divizia Mercedes-AMG High Performance Powertrains din Marea Britanie.


Acesta va avea un consum de energie mai mic de 10 kilowati/ora (kWh) la 100 km (eficienta de peste 6 mile pe kWh), a spus Mercedes. In comparatie, modelul S 60 de la Tesla consuma in prezent 18,1 kWh pe aceeasi distanta, dupa cum arata datele de pe site-ul sau.


Mercedes Vision EQXX are un sistem de management termic care ajuta la limitarea pierderilor de energie. O combinatie de obturatoare aerodinamice, supape de racire si pompe de apa asigura ca transmisia electrica sa mentina o temperatura ideala. Panourile solare de acoperis „ultra-subtiri” ajuta la furnizarea de pana la 25 km (16 mile) de autonomie suplimentara.


Conceptul a fost dezvaluit luni la un eveniment online si urma sa fie piesa centrala a standului marcii la CES din Las Vegas.


Sursa: Motor1.com


Producatorul auto va testa prototipul inainte de jumatatea anului pe diferite tipuri de teren, a spus Schaefer. Unele componente ale prototipului vor fi disponibile in vehiculele Mercedes in termen de doi pana la trei ani, a mai adaugat el. Cu toate acestea, Schaefer a refuzat sa precizeze cand bateria cu o autonomie de 1.000 km va fi pregatita pentru piata.


„Vom fi probabil primii care vor arata o masina cu o autonomie de 1.000 de km in viata reala, cu o baterie atat de mica. Cand un astfel de vehicul va fi pus in vanzare, este o „decizie de piata” care trebuie determinata odata ce producatorul auto a stabilit cat de mult asteptau clientii si cat ar fi dispusi sa plateasca,” a declarat el.


Mercedes isi propune sa vanda doar masini complet electrice pana in 2030, acolo unde este posibil si a promis ca isi va apara pozitia de cel mai mare producator de automobile de lux din lume, cu un plan accelerat de cheltuieli de 40 de miliarde de euro (45 de miliarde de dolari). Compania a dezvaluit anul ce tocmai a trecut, EQS, fratele electric al Clasei S, despre care spune ca are o autonomie de conducere de pana la 770 km (478 mile) in conformitate cu regimul european de testare WLTP.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA