Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sony va infiinta o companie de vehicule electrice

Gigantul tehnologic japonez Sony prezinta prototipul SUV-ului VISION-S 02 la CES.



Sursa: Financial Times


Sony Group intentioneaza sa lanseze o companie in aceasta primavara pentru a examina intrarea pe piata vehiculelor electrice, incercand sa isi valorifice punctele forte in divertisment si senzori pentru a juca un rol mai important in mobilitatea de generatie urmatoare.


Noua companie, Sony Mobility, vine in timp ce gigantul tehnologic japonez „exploreaza o lansare comerciala” a vehiculelor electrice, a declarat marti presedintele Sony, Kenichiro Yoshida, la evenimentul principal al companiei CES 2022.


„Prin tehnologiile noastre de imagistica si de detectare, cloud, 5G si divertisment combinate cu stapanirea continutului nostru, credem ca Sony este bine pozitionata ca o companie creativa de divertisment pentru a redefini mobilitatea”, a spus el.


Desi pozitia sa dominanta in electronicele de larg consum a fost detronata de rivalii asiatici, cum ar fi Samsung Electronics din Coreea de Sud, Sony inca detine un arsenal de tehnologie sofisticata in domenii precum senzorii critici pentru conducerea autonoma.


Yoshida a dezvaluit un prototip de SUV, VISION-S 02 , care foloseste aceeasi platforma de vehicul electric precum coupe-ul VISION-S 01 anuntat anterior, care a inceput testarea pe drumurile publice din Europa in decembrie 2020. Nu au fost oferite detalii despre pret sau data lansarii.


Yoshida a declarat ca marca a vazut mobilitatea ca un „spatiu de divertisment” in care pasagerii puteau alege optiuni individuale de divertisment si pot folosi conexiunea la internet 5G. Wall Street pariaza puternic pe masinile electrice, iar industria auto globala a fost rasturnata de Tesla, acum cel mai valoros producator de automobile din lume.


Se pare ca, multi investitori se asteapta, de asemenea, ca Apple sa-si lanseze propriul vehicul in urmatorii cativa ani.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA