Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Uzina Opel din Eisenach reincepe productia in urma crizei cipurilor

Productia SUV-ului Grandland a fost reluata la uzina Eisenach din estul Germaniei.



Sursa: AutoMarket.ro


Opel a reluat productia la fabrica sa din Eisenach, Germania, dupa o pauza de mai bine de trei luni din cauza lipsei de piese. Primul SUV Opel Grandland a iesit de pe linia de productie joi dimineata, a declarat compania.


Modelul, va fi fabricat exclusiv la Eisenach si va fi disponibil incepand din februarie, a spus compania.


Bodo Ramelow, prim-ministrul Turingiei, statul de origine al lui Eisenach, si CEO-ul Opel, Uwe Hochgeschurtz, au fost de asemenea la fata locului pentru a asista la repornire.


Opel a oprit productia la fabrica la sfarsitul lunii septembrie din cauza lipsei de semiconductori.


Intr-un interviu pentru ziarul Thüringer Allgemeine , Hochgeschurtz si-a declarat sprijinul pentru site-ul Eisenach.


„Suntem incantati ca noul Opel Grandland poate iesi acum de pe linia de productie aici, la Eisenach”, a declarat Xavier Chéreau, presedintele Consiliului de Supraveghere Opel si seful de Resurse Umane Stellantis, intr-un comunicat.


„Dialogul social a condus din nou la solutii constructive care sa beneficieze de competitivitatea santierului, ceea ce este cu atat mai important avand in vedere schimbarile profunde din industria auto”.


Sursa: AutoMarket.ro


Opel este singura marca germana din grupul auto Stellantis, care a fost format din fuziunea Grupului PSA si Fiat-Chrysler Automobiles in 2021.


De la fuziunea cu grupul PSA din august 2017, mii de locuri de munca Opel au fost reduse de comun acord cu sindicatul, concedierile obligatorii fiind excluse pana in vara anului 2025. Oprirea productiei care a lovit Opel anul trecut este doar una dintre multele care au tulburat industria auto globala si au afectat toti producatorii de automobile.


Impactul deficitului de cipuri a fost substantial: Mercedes a pierdut primul loc in vanzari premium in favoarea BMW, deoarece deficitul de cipuri a influentat negativ livrarile.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA