Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va deveni marca exclusiv electrica in Europa pana in 2030

Renault se alatura Ford Europa, grupului Stellantis si altor producatori in angajamentul de vehicule electrice, in timp ce UE face eforturi pentru a opri vanzarile cu combustie interna pana in 2035.



Sursa: Renault


Renault va deveni o marca exclusiv electrica in Europa pana in 2030, a declarat CEO-ul Luca de Meo, in timp ce producatorul auto si-a marit calendarul pentru a opri vanzarile de motoare cu ardere interna.


Renault se alatura unei liste tot mai mari de marci, inclusiv marcile grupului Stellantis precum Peugeot si Opel, Fiat si Ford Europa , care au anuntat angajamente similare si de care vor sa se tina.


„Renault va fi o marca 100% electrica in 2030 in Europa”, a declarat de Meo joi la un eveniment media la centrul tehnic Renault de langa Paris. In iulie, de Meo estimase aceasta cifra la 90%.  De Meo a spus ca, probabil, Grupul Renault va vinde in continuare modele cu ardere interna prin marca Dacia dupa acea data daca conditii precum lipsa infrastructurii sau preturile mari la energie electrica nu ar fi propice unei game numai electrice.


Uniunea Europeana ia in considerare noi reguli care ar impune producatorilor de automobile sa vanda doar vehicule cu emisii zero pana in 2035. Urmatoarea reducere majora a obiectivelor UE privind emisiile de CO2 va avea loc in 2025, urmata de regulile euro 7 privind poluantii, care se asteapta sa aduca si mai multe costuri pentru motoarele cu ardere interna.


Renault tocmai a lansat Megane E-Tech Electric, aceasta fiind a doua masina complet electrica dupa Zoe care a ajuns pe piata in 2013. Va fi urmata de cel putin alte patru modele complet electrice ale marcii pana in 2025, inclusiv micul Renault 5, un SUV compact pentru a completa Megane, un mic crossover sau SUV inspirat de clasicul Renault 4 si o dubita.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA