Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul crossover emblematic al Volvo s-ar putea numi Embla

Crossover-ul pilot electric al Volvo ar putea imprumuta repere de stil de la Concept Recharge si ar purta numele de Embla.



Sursa: Fond Car


Urmatorul crossover emblematic al Volvo, care va prelua rolul detinut in prezent de XC90, va fi complet electric si ar putea aduce un omagiu descendentei producatorului de automobile suedez.


Volvo a depus cerere de protectie a marcii comerciale in octombrie pentru numele Embla, potrivit site-ului de stiri australian Drive. In mitologia nordica, Embla este numele primei femei.


Pe masura ce trece la o marca complet electrica, Volvo se va abate de la utilizarea numelor alfanumerice pe viitoarele vehicule. CEO-ul Volvo Cars, Hakan Samuelsson, a sugerat la sfarsitul anului trecut ca numele noului crossover va „incepe cu o vocala”. Purtatorul de cuvant al Volvo, Russell Datz, a refuzat sa confirme numele Embla.


„Nomenclatura este speculativa”, a spus Datz saptamana trecuta. „Nimic nu a fost finalizat”.


Crossover-ul electric mare va fi construit la uzina de asamblare a producatorului auto din Carolina de Sud din SUA si va ajunge in showroom-uri la inceputul anului 2023.


De asemenea, ar putea imprumuta indicii de stil de la Concept Recharge, un prototip pentru un portofoliu de vehicule electrice pe care Volvo il planifica in urmatorii ani.


Pachetul de baterii din noua generatie de vehicule electrice Volvo va fi sub podeaua plata, permitand designerilor sa extinda ampatamentul si sa creeze mai mult spatiu interior.


Sursa: CarBuzz


Designul permite coborarea capotei si liniei acoperisului unui crossover pentru o aerodinamica imbunatatita, fara a compromite vizibilitatea pasagerilor.


Interiorul conceptului este ancorat de un ecran tactil de 15 inchi si un ecran in spatele volanului care va folosi sistemul de operare nou dezvoltat de Volvo.


Noul crossover va introduce un sistem de conducere autonoma „nesupravegheat”. Functionalitatea, disponibila pe baza de abonament, va fi limitată initial la autostrazi. Cand este activat, „clientul se poate relaxa, poate trimite mesaje, ar putea urmari YouTube”, a declarat Alexander Petrofski, seful de strategie al Volvo Cars, pentru Automotive News. „Volvo isi va asuma intreaga responsabilitate pentru propulsia vehiculului, atata timp cat sistemul este utilizat intr-un mod corespunzator”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA