Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chevrolet Spark ( 2009 – 2015 )

Si iata ca se incheie trilogia handelului cu ultima iteratie a faimosului Matiz, Chevrolet Spark. Daca exista o legatura intre ele, daca merita cumparat si de ce nu iti poti linge cotul, toate astea in articolul de astazi.



Da, exista o legatura intre Daewoo Matiz si Chevrolet Spark si anume ca aici poti spune ca ai parte de Cenusareasa lumii auto. Daca primul Matiz nu era bun nici macar de dat la cal pentru ca se simta si el bine ca a mancat ceva, Chevrolet Spark chiar a fost un best hit mai ceva decat Brad Pitt la olarit. Bine ati venit la Olarit cu Brad Pitt, sunt Brad Pitt si m-am apucat de olarit. Daca va despartiti de vreo femeie, apucati-va de olarit. Olarayahoo, olararayahoo.


In esenta Chevrolet Spark este un Matiz recarosat si trimis in lume si in continuare a fost un succes oriunde mai putin in Europa. Doar ca a doua generatie de Matiz a rupt stilul in India, iar Chevrolet Spark a rupt stilul in SUA. Asta pentru ca Chevrolet e o marca low-cost in SUA si se adreseaza celor care vor masini ieftine, iar Spark a fost cea mai ieftina masina a lor si era ceva de genul primul Logan de la noi, doar ca vandut in SUA. Si la fel ca si in Europa unde nemtii au stat la rand ca sa isi poata primi Loganul, si in SUA s-au strans miliarde de oameni sa cumpere un Spark pentru ca era o masina ieftina de oras.


Evident ca la noi nu a prins nici Spark-ul pentru ca la noi piata e plina deja de masini mici pe care le poti vinde foarte bine si la raionul electrocasnice. Din atatea masini precum Corsa, Polo, Fabia, Alto, Ibiza, Clio, Twingo, Lupo, Cuore, Panda, Note si tot asa, misiunea lui Spark a fost una cel putin dificila. De asta nici nu prea s-a vandut la noi pentru ca segmentul supermini ieftin deja era supra saturat, iar cel mai bine vandut Chevrolet a fost Cruze care era o berlina compacta ieftina si posibil Captiva care era un SUV ieftin, sectoare unde nu prea gasesti ieftin. Dar la supermini? Gasesti in zona 2000 de euro astazi SH sau 10.000 euro noi de te plictisesti. Totusi, Chevrolet Spark a fost surprinzator de fiabil pentru ceea ce oferea si este una din putinele masini din 20-22 pe care le poti cumpara sub 3000 euro si sa fie Euro 5, in cazul in care au vreo relevanta pentru tine normele de poluare.


 



Motoare Chevrolet Spark



  • 1.0 MPI de 68 cai – Da, e acelasi S-Tec de pe Tico. Un motor care si-a dovedit fiabilitatea in timp dar care nu a fost foarte popular pe Spark pentru ca masina era atat de ieftina de noua incat te puteai haladi si la cateva optiuni si motoare mai puternic.

  • 1.2 MPI de 82 cai – Cu motoare americane si figuri paranormale opturi verticale. Cam asa se poate descrie intr-un cuvant acest motor. Legendele spun ca are tendinta de a consuma ulei cateodata dar asta ramane de vazut, pentru ca in rest nu are probleme.



 


Probleme Generale Chevrolet Spark



  • Tragerul de la capota a fost probabil cea mai faimoasa problema pentru modelele de Spark din Europa asa ca vezi daca functioneaza sau daca a fost schimbat.

  • Editiile Benone Sinulescu chiar sunt chele, dar cum am spus si la motorul de 1.2, era atat de ieftina incat multi s-au haladit si au cumparat si versiuni mai dotate asa ca nu te arunca la primul Spark pe care il vezi. Pfai haladito, pfai sukarito, pfai nesimtito.


Făi, nehalito, nesimţito, nenorocitooo

Şi-am băgat-o-n dormitor şi-mi venea să o omor când striptease se dezbrăca

Pe mine se urca

Da, figuri paranormale şi opturi americane

Mă băga, doamne, în boale, mă nenorocea

Nu ştiam ce vruia, mă paraliza

Pe spate mă muşcá, mă nenorocea


Nu ştiam ce mai vruia, căci ea rău mă dispera

Şi pe mine s-a urcat şi ce motoare ea mi-a dat

Motoare ce nu pot să spun, m-a nenorocit

Da, motoare verticale şi opturi americane şi cu d-alea germane şi paranormale.


 



  • Siguranta in caz de impact e la fel de varza ca si la modelele anterioare asa ca fa bine si nu iesi din oras cu asa ceva.

  • O alta problema specifica pentru Spark este ca aerul conditionat zici ca e un astmatic care tuseste ocazional.



Verdict Chevrolet Spark


Repet, e o masina low cost foarte buna pentru ceea ce ofera si mai ales pentru cat costa. Dar avand in vedere optiunile pe care le ai pe piata SH din Europa, Spark a ramas mai in urma decat Tociu si Palade in materie de umor. Totusi daca gasesti un Spark care arata decent si are un pret bun, nu e o masina de evitat. Dar nici de vanat sau visat noaptea.


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar recomand 1.2 MPI de 82 cai iar pentru diesel 1.2 MPI de 82 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA