Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW si Bosch fac echipa pentru a spori ambitiile Europei in materie de baterii

VW si Bosch vor explora posibilitatile de solutii la scara industriala pentru fabricarea bateriilor in Europa.



Sursa: PiataAuto.md


Volkswagen si Robert Bosch planuiesc sa infiinteze o societate mixta pana la sfarsitul acestui an pentru a echipa fabricile de celule de baterii si pentru a contribui la autosuficienta Europei in productia de baterii. Unitatea va explora posibilitatile de solutii la scara industriala pentru fabricarea bateriilor in Europa, au declarat marti VW si Bosch.


Noua intreprindere va furniza sisteme de productie a bateriilor, precum isi va ajuta producatorii de celule de baterii in extinderea si intretinerea site-urilor lor de productie, a spus VW.


„Europa are o singura sansa de a deveni puterea globala a bateriilor in urmatorii ani”, a declarat seful de tehnologie al VW, Thomas Schmall, in declaratie.


„Lucram pentru a construi un lant de aprovizionare european complet, localizat, pentru mobilitatea electronica „fabricata in Europa”, a spus Schmall.


VW intentioneaza sa aiba sase fabrici de productie de celule de baterii in Europa pana in 2030, cu o capacitate comuna de 240 de gigawati ora (GWh), in incercarea de a controla cat mai mult din lantul de aprovizionare. Planul este un pas cheie in incercarea VW de a depasi Tesla si de a deveni cea mai vanduta marca de vehicule electrice din lume. Primele doua fabrici, una in Suedia si una in Germania, urmeaza sa inceapa productia in 2023 si 2025. Locatiile si datele de incepere pentru celelalte patru nu au fost inca dezvaluite, desi posibilele locatii includ Spania si Europa de Est.


Asocierea Bosch-VW va deservi fabricile de celule de baterii din Europa, se spune in comunicat, care se inmultesc in numar mare pe fondul presiunii Uniunii Europene de a deveni mai putin dependente de Asia pentru aprovizionarea cu baterii. Companiile nu au spus cat de mult vor investi in acest proiect.


Sursa: Reuters


CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess, a declarat ca divizia de baterii va genera vanzari de 20 de miliarde de euro (22,7 miliarde de dolari) pana la sfarsitul deceniului si este pregatita pentru o vanzare partiala.


Pentru Bosch, miscarea isi va consolida rolul in tranzitia catre vehiculele electrice, care pentru multi furnizori reprezinta o amenintare existentiala, deoarece construirea unui vehicul electric necesita mai putini pasi si mai putina munca decat construirea unei masini cu motor cu ardere interna.


Furnizorul, cel mai mare din lume, a decis in trecut sa nu investeasca in productia de celule de baterie in sine, considerand ca investitia de capital initiala este prea costisitoare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA