Investitia face parte din intentia celor de la VW de a crea o companie dedicata afacerii producatorului de baterii.

Sursa: Pixabay

Grupul Volkswagen va investi 2 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) intr-un complex intreg pentru baterii, care este planificat a fi localizat in Germania, ca parte a deciziei de a crea o companie dedicata afacerii producatorului de baterii.

Noua unitate va consolida procesarea materiilor prime, dezvoltarea bateriilor si gestionarea celor sase viitoare fabrici europene de celule, a declarat VW intr-un comunicat, luni.

VW va lucra, de asemenea, la proiectarea de noi modele de afaceri in jurul reutilizarii bateriilor de masini uzate si a reciclarii.

„Vrem sa oferim clientilor nostri baterii de vehicule puternice, ieftine si durabile, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim activi in toate etapele lantului valoric al bateriilor”, a spus seful de dezvoltare al VW, Thomas Schmall, in declaratia oferita. „Acum ne grupam puterea in Salzgitter, cu scopul de a incuraja inovatia,” a  mai completat acesta.

Sursa: Bloomberg.com

Viitorul centru de baterii al VW de la Salzgitter va incepe productia in 2025 pentru masinile de volum ale companiei. Faza sa initiala va avea o capacitate anuala de 20 de gigawati pe ora, ajungand la 40 de gigawati intr-o etapa ulterioara. Compania intentioneaza sa angajeze aproximativ 2.500 de lucratori la santier, care vor fi in mare parte personal recalificat de la o fabrica de motoare din apropiere.

In urmatorii cinci ani, VW, care a declarat anterior ca este deschisa sa listeze afacerea cu baterii, intentioneaza sa investeasca aproximativ 52 de miliarde de euro in dezvoltarea si productia de noi vehicule electrice, cel mai mare impuls al industriei.