Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Daihatsu Cuore L250 ( 2002 – 2006 )

Daihatsu Cuore L250, cea mai buna masina de oras de care nu ai auzit niciodata. La fel cum probabil ca nici nu ai auzit de Daihatsu.



Dar inainte de a vorbi despre Daihatsu Cuore L250, trebuie sa stim ce-i cu Daihatsu, ce-i cu Daihatsu? E senzational, e senzational. Stai, nu asta.


Daihatsu e unul din cei mai vechi producatori de kei car / microcar din Japonia, infiintat oficial in 1951 dar cu origini chiar si in 1907 deci se presupun la masini cat de cat. De fapt se pricepeau atat de bine la micro-car-uri incat Toyota a avut mereu un interes pentru Daihatsu si in 1967 au cumparat 1/3 din actiunile Daihatsu iar in 2016 i-au cumparat cu totul.


Daca ar fi sa compari Daihatsu cu un producator european, cel mai apropiat ar fi MINI. Iar Daihatsu Cuore si masina sora Perodua Kelisa au fost mereu comparate cu MINI-ul britanic, nu gigantul modern. Apropo, diferentele principale dintre Daihatsu Cuore L250 si Perodua Kelisa erau ca Daihatsu se construia in Japonia pe bune, pe cand Kelisa a fost contruita in Malaezia si de aici apar diferente si de calitate dar si de pret.


Cat despre masina, Daihatsu Cuore L250 nu a fost cea mai populara pentru ca Perodua Kelisa era si mai ieftina, dar tot a atras foarte multi cumparatori. Era o masina mica, ieftina de cumparat si ieftina de intretinut. Se putea strecura prin locuri la care Suzuki Baleno putea doar sa viseze pentru ca era o veritabila balena pe langa Cuore. Opel Corsa? E ca un Land Cruiser pe langa un Cuore. Sigur, nu era ultimul cuvant in materie de lux sau performante, dar in materie de dimensiuni chiar era la limita dintre masina si micro-car.


 



Motoare Daihatsu Cuore L250


Benzina


1.0 MPI de 60 cai – Singurul motor de pe Daihatsu Cuore L250 e un minuscul 1.0 benzina in 3 cilindri si 60 de cai. Nu e cel mai puternic motor posibil dar macar e fiabil. Atentie in schimb ca e foarte zgomotos in timp ce incearca sa deplaseze masina. Daca 1.4 TDI de la VW iti suna a pietris cazand din roaba, stai sa-l auzi pe asta.


 



Probleme Generale Daihatsu Cuore L250



  • Suspensia nu e cea mai calitativa atat in sensul ca la fiecare groapa vei sari ca in videoclipul celor de la House of Pain.

  • Dimensiunile foarte mici fac din Daihatsu Cuore L250 o masina strict de oras, nu vrei sa iesi la drum lung cu asa ceva. Si daca vrei, nu cred ca poti.

  • Nivelul general de echipare este foarte scazut, cine s-ar fi gandit la asta. Totusi poti gasi radio, airbaguri si servodirectie si cam asta e tot ce ai nevoie.


 



Verdict Daihatsu Cuore L250


Nu e la fel de populara ca sora Kelisa, dar e o masina excelenta pentru incepatori sau varstnicii care vor ceva ieftin si fiabil care sa ii plimbe prin oras. De ce am scris totusi despre o masina nepopulara? Pentru ca primul Cuore din Europa a fost important si a pavat drumul pentru episodul 2.


 


Ce motoare recomand? Ai doar 1.0 MPI de 60 de cai deci cam aia e.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA