Stellantis intentioneaza sa infiinteze o a treia echipa de productie la fabrica sa din Mulhouse, au declarat sindicatele FO Metaux si CFE-CGC.

Sursa: Promotor

Stellantis va adauga 850 de locuri de munca la fabrica sa din Mulhouse, estul Frantei, in urma comenzilor mari pentru masina compacta Peugeot 308 , au declarat sindicatele. Stellantis intentioneaza sa infiinteze o a treia echipa de productie la uzina la jumatatea lunii martie si sa angajeze personalul in urmatoarele luni, au declarat sindicatele FO Metaux si CFE-CGC intr-un comunicat postat pe Facebook.

Peugeot a sporit atractivitatea modelului 308 pentru cumparatori adaugand pentru prima data versiuni hibride plug-in la versiunile hatchback si break.

Insa, privind in perspectiva, sindicatele franceze au totusi motive de ingrijorare. O tranzitie catre o productie exclusiva de masini 100% electrice si de baterii va insemna o pierdere a mii de locuri de munca. De altfel, la sfarsitul anului trecut, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a comentat despre aceasta situatie dificila. Seful companiei spunea ca o tranzitie accelerata catre productia exclusiva a vehiculelor cu zero emisii va ameninta multe locuri de munca.

Cu toate acestea, Tavares insista ca Grupul Stellantis va gasi metode de protectie pentru angajati sustinand ca activitatile celor 14 marci din grup si fabricile existente la ora actuala nu vor avea de suferit. CEO-ul companiei rezultata din fuziunea Grupului PSA Peugeot-Citroen si Aliantei Fiat-Chrysler a sustinut faptul ca nu se vor face concedieri si nici nu vor fi inchise fabrici. Crearea a inca 850 de locuri de munca la uzina din Mulhouse reprezinta o dovada clara  a politicii companiei.

Inca de anul trecut, Peugeot a declarat ca primele livrari ale noului  308 sunt programate pentru inceputul anului 2022. CEO-ul Peugeot, Linda Jackson, spunea ca va exista o versiune complet electrica a lui 308 pana in 2023.