Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi va elimina treptat modelele A1, Q2

Audi va renunta treptat la productia modelelor sale A1, Q2, deoarece se concentreaza pe vehiculele de lux mai mari.



Sursa: AutoMarket.ro


Audi va renunta treptat la doua dintre cele mai mici vehicule ale sale, A1 si Q2, deoarece producatorul auto se va concentra pe vehicule de lux mai profitabile si mai mari. Hatchback-ul A1 si crossover-ul Q2 nu vor fi inlocuite la finalul duratei de viata actuale, a declarat CEO-ul Audi, Markus Duesmann, pentru ziarul de afaceri german Handelsblatt, intr-un interviu.


Grupul Volkswagen, cel ce detine Audi, a redefinit rolul marcilor individuale ale grupului, Audi fiind pus in statutul sau premium, dupa spusele Duesmann . ,,Acordam prioritate altor segmente” a sustinut acesta.


A1 a fost lansat in 2010 si imparte o platforma a Grupului VW cu hatchback-urile mici VW Polo si Seat Ibiza. A1, a doua generatie a fost pusa in vanzare in 2018. Q2 a fost introdus in 2016 ca cel mai mic membru al familiei Audi Q de SUV. Se adreseaza cumparatorilor de masini de lux, care isi doresc un vehicul practic pentru orasele in care parcarea este limitata.


Sursa: AutoMarket.ro


Din cauza blocajelor permanente ale semiconductoarelor, Grupul VW, la fel ca alti producatori de automobile, foloseste cipurile disponibile in modele mai profitabile ori de cate ori este posibil.


,,In grup, incercam sa asiguram rezultatul general. De aceea acordam prioritate modelelor cu o cota mai mare de profit”, a spus Duesmann. Duesmann a completat ca se asteapta la o imbunatatire a furnizarii de semiconductori in cursul anului. Acesta a repetat, de asemenea , planul Audi de a dezvolta o berlina emblematica de lux complet electric, bazat pe conceptul sau Grandsphere, care va avea un interior spatios, sistem electric nou si software nou.


„Suntem conform programului si vom aduce modelul gata de drum in 2025. Dupa aceea, vor mai exista si alte modele pe platforma, inclusiv variante la Bentley si Porsche” a declarat el pentru Handelsblatt.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA